Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 06, 2007 1:34 pm

shayhiri wrote:
Относно Играта, да, уви. :roll: Не ме излъга и за миг. Просто нямаше друг начин да свърши. Но това наистина си е мой проблем (професионално изкривяване), така че не мога да критикувам филма по тая линия. Всички зрители, на практика, явно са се хванали.

Мога обаче да изтъкна проблемите на голяма част от публиката с изключително нереалистичния и насилен сюжет, който по никакъв начин не може да мине за действителност - а това все пак се очаква в този жанр.

Аз пък просто намирам целия тоя труд (включително за зрителя :roll: ) за излишен. Кво ме касаят психичните проблеми на някакъв жалък ояден мръсник?

Не искам да ми се обиждаш и се надявам да не ме баннат за това, но понякога дори не си ми СМЕШЕН, а си някак си тъжно СКУЧЕН.

Играта е един от трите най-добри трилъра, които съм гледал и какъвто и да е пресилен снобизъм никога няма да ме трогне;).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 1:37 pm

Съгласен за последното.

Алекс, мога ли да повторя FIGHT CLUB?
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 06, 2007 1:50 pm

Няма и нужда да го повтаряш, Играта си е класи под Боен Клуб, но пак си е бааааааааааси филмът....

Алекс както винаги се насилва да е различен, за да е интересен и да се котира. Понякога (като сега) без никакво основание и се получава малко кофти....

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 1:53 pm

Където става въпрос за 1.символичен и 2.напълно оправдан анархизъм. (Точно обратното на ултраипмериализма, който съвсем сериозно се опитват да ни пробутат в Рибата.) И побеждава не друг, а главният герой.

Никола, вие точно можете да ме псувате колкото си искате, правим го и на живо. :wink: Проблемът е съвсем друг. Аз ти задавам три повода за размисъл по филма - а ти вместо да ги използваш или най-малкото да кажеш своето мнение по въпросите (пък даже и необосновано) се изцепваш на мокър пясък- и дотук. :lol: Защо смяташ, че е един от Топ3? Защото е на Финчър? Кои са другите два? Да подавам ли още въпроси?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Sep 06, 2007 1:56 pm

Шайхири, повечето неща, които си болднал в отзивите на критиците, нямат нищо общо с финала, не виждам как подкрепят тезата ти. Никой не е казал, че Swordfish е шедьовър, очевидно има една камара проблеми, и аз също като Роланд съм озадачен как по дяволите си толкова сигурен, че слабият му резултат в боксофиса и лошите отзиви от критиката се дължат само на това, че лошият се измъква накрая.

Eто ти пример за филм, в който лошият масов убиец остава ненаказан и побеждава, обаче има огромен успех сред критиката и публиката:
Spoiler: show
Мълчанието на агнетата.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 2:02 pm

Muad_Dib wrote:Алекс както винаги се насилва да е различен, за да е интересен и да се котира. Понякога (като сега) без никакво основание и се получава малко кофти....
Това сега го видях. Обяснява реакцията ти. :) И все пак.

Иначе, уверявам те, че изобщо не се насилвам да съм различен. :lol: По-скоро обратното, че и без това съм много далеч встрани. :roll: А "да съм интересен и да се котирам" има смисъл само в рамките на романите ми. На форум а) е поначало безсмислено и б) както виждаш, ми носи само неудобства.

Дем, примерът бива. Ще го обмисля, но първата и очевидна контра е, че е в коренно различен жанр. :? В ужасите такъв край е едва ли не норма.
Last edited by shayhiri on Thu Sep 06, 2007 2:03 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 06, 2007 2:03 pm

Отивам до магазина. След това ще те унищожа, сори за закъснението. :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 2:04 pm

Няма нищо. Аз обмислям в това време да забегна към морето. Времето се пооправи.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 2:06 pm

Сори, пич, жанрови уговорки не приемам (1.символиен и 2.напълно оправдан анрхизъм? Гет риъл). Или това си противоречи с някакво БАЗОВО правило при писането на сценарии, както ТИ каза, при това с нетърпящ възражения тон, или току що се оказа, че два от най-добрите филма на съвременната американска индустрия имат точно такъв финал. Кое от двете ще е?

Пак повтарям - Рибата меч е слаба колкото си щеш, но финалът й е готин и НЕ Е причината за неуспеха й. Политическите ти анализи са маловажни в случая (то не беше анархизъм, не беше ултраимпериализъм).

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Sep 06, 2007 2:09 pm

Дем, примерът бива. Ще го обмисля, но първата и очевидна контра е, че е в коренно различен жанр. В ужасите такъв край е едва ли не норма.
Spoiler: show
The Silence of the Lambs
Genre:Crime / Thriller
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 2:12 pm

Остави, той сигурно не го е гледал изобщо...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 06, 2007 2:22 pm

хахахахах да, защото не го е имало на кино :lol: :lol: :lol:

По-късно ще те оправя за Играта. Сега бързам

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 06, 2007 2:23 pm

Ми явно го е имало, щото АЗ съм го гледал на кино.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Sep 06, 2007 2:24 pm

ДОБРЕ, ЗАЩО СЕ ЦЕПИШ?

Идеално си го поунвахме тримцата, все трябва да се дръглиш за нещо....

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 06, 2007 2:26 pm

Причината за неуспеха на Рибата, отново, е в цялостното послание на филма. Точно това съм болдвал, Дем. Хората в прав текст си казват, че ги омърсява. На сюжетните хватки се кефете колкото искате, не е това големият проблем.

"Мълчанието на агнетата" си е баш ужас/трилър, които имат съвсем различни изисквания от екшъните. Но дори да оставим това настрана, Ханибъл изобщо не е злодеят във филма. Напротив, точно чрез неговата помощ злодеят бива победен.

А в Боен Клуб, както ти написах, Рол, "побеждава не друг, а главният герой".
Roland wrote:Остави, той сигурно не го е гледал изобщо...
Излагаш се.