A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
Много слаб епизод. Кит Харингтън толкова години не се научи да играе като хората, горкия. Артър Дейн с двата меча ме попиля от смях. А двете минути разговор на Тирион с Мисандрей и Грей Уорм бяха най-излишната сцена ever. Събитията в King's Landing продължават да са тотален WTF.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Значи не ти пука достатъчно за сериала, но толкова нямаш търпение да разбереш какво се е случило, че не можеш да почакаш до вечерта? Освен това чуждите мнения, които четеш, по никакъв начин не влияят на твоето? Мисля че имаш доста по-големи проблеми с логиката от сериала...Litz wrote:Да и аз си ги чета нещата и после като ги гледам реакцията ми е същата, както и след гледането. Понеже спойлерите на мен не са ми проблем, а епизода мога да го гледам чак вечерта и някои неща са ми интересни.Claymore47_Fen wrote:Проблем?И аз карам на рикапове и анализи, след лайното което беше предния сезон повече от 5 минутки на статия няма да отделям за т'ва нещо.

Demandred, ти пък епизод след епизод го гледаш това само за да го хейтиш във форума. Не мисля, че може да ти намерим и един пост, който не включва Якото Саркастично Оплюване (tm).
Аз не чета субективни мнения, а що годе неутрални рикапове/ вуикито кво е станало. Като цяло нямам проблем със спойлери в книги, сериали, филми и тн още от малка си чета последната глава на книгите, винаги се спойлвам. Не съм казала, че не ми пука. Втф. Тирион, Теон, Джон, Аря и Бран са ми супер интересни и искам да знам кво става с тях, ма между тях има и Рамзи.AlDim wrote:Значи не ти пука достатъчно за сериала, но толкова нямаш търпение да разбереш какво се е случило, че не можеш да почакаш до вечерта? Освен това чуждите мнения, които четеш, по никакъв начин не влияят на твоето? Мисля че имаш доста по-големи проблеми с логиката от сериала...Litz wrote:Да и аз си ги чета нещата и после като ги гледам реакцията ми е същата, както и след гледането. Понеже спойлерите на мен не са ми проблем, а епизода мога да го гледам чак вечерта и някои неща са ми интересни.Claymore47_Fen wrote:Проблем?И аз карам на рикапове и анализи, след лайното което беше предния сезон повече от 5 минутки на статия няма да отделям за т'ва нещо.
Ами добро е.Killua wrote:Рандъм спамец, но пък не ми беше попадало:
Как би изглеждал Игра на тронове, ако беше заснет през 90-те
И един епичен рап батъл между Мартин и Толкин!
Иначе, какво се случва като цяло, Мартин изби всички мъже Старк-и. Остави един сакат, който вероятно, ще има ключова роля за края. Обича си Денерис, обича си Хади, обича си прасчо, и без съмнение Джон, ще се върне "възкресен" от червената жена.
- Moridin
- Global Moderator
Епизодът беше по-скоро бавничък за моя вкус, а и можеха да билдъпнат малко повече решението на Джон, но Алисър поне не пропусна да достави. Сцената с Тирион и онез двамата беше силно необходимия комик рилийф, но нивото на диалозите взе да пада драстично, да дадат на Варис да ги пише предлагам аз.
За мен втф беше по-скоро това с папата и краля, смисълът е ясен, но толкоз много време отне, че не мога да не се сетя за КХУ КХУ КХУ.
Иначе основният чакан трескаво бисер на епизода, а именно the tower of joy ми се видя много осакатен спрямо книгата откъм поетика. Което от една страна е тъжно, от друга е готино - контрапункт на поетичната призма към сцената в съня на Нед.
Артър Дейн РАЗБИРА СЕ сцепи отвсякъде, Дем. И потвърди гения на двамата шоурънъри да избират безобразно подходящи актьори за всички убер-мъжествени роли в сериала. CAN'T WAIT FOR YOUKNOWHO!
За мен втф беше по-скоро това с папата и краля, смисълът е ясен, но толкоз много време отне, че не мога да не се сетя за КХУ КХУ КХУ.
Иначе основният чакан трескаво бисер на епизода, а именно the tower of joy ми се видя много осакатен спрямо книгата откъм поетика. Което от една страна е тъжно, от друга е готино - контрапункт на поетичната призма към сцената в съня на Нед.
Артър Дейн РАЗБИРА СЕ сцепи отвсякъде, Дем. И потвърди гения на двамата шоурънъри да избират безобразно подходящи актьори за всички убер-мъжествени роли в сериала. CAN'T WAIT FOR YOUKNOWHO!
This is it. Ground zero.
coldie wrote:и без съмнение Джон, ще се върне "възкресен" от червената жена.

Бая бавно епизодче. И явно няма да спрат да се осират с малките сблъсъци. За легендарен боец, тоя с двата меча щеше а си земе още от как се завъртя и ги въртеше пируетите. Как да е, от първи сезон нещата са зле в тва отношение и не е като да беше изненада колко калпаво беше направено.
Убачи, новият селяндур-викинг, дето тръшна рамзи у земята. Ебаси пичагата беше, то не беше присъствие, не беше доставяне, имам чувството, че този актьор, с който и да влезе в сцена, ще я краде без да се напиня. Много ценно попълнение беше.
Като отявлен не-фен на Джон, според мен харингтън си се справя доста добре с ролята и ми прави пъна интересен за гледане. Очаквано е обаче да напусне стражата. Това беше и първото, което си помислих, убиха го на поста, луд ще е да остане, изпълнил си е дълга.
От друга страна, сериозно ли дени е стигнала до заветната клауза в договорите си и дори задника да не си покаже SHAME!
Оная пикла, млатеща аря, е прекалена. То бива емоция и ревност, бива, ама за кво я държат в точно този орден, нема сми да е такава. Щеше да е триста по-яко да е безизразен бльон.
Ако извъртят нещата и вземат направят от Сам некъв див ренегат, с черни очила и цигара, който играе по свои собствени правила, тласкан от любовта си към гили и щото е под нейното влияние и да спре да се съобразява с границите, които самият той си слага, най-вече щото го е страх - ще е приятна изненада.
И накрая Варис мисля официално вече е най-якото нещо в сериала.
Убачи, новият селяндур-викинг, дето тръшна рамзи у земята. Ебаси пичагата беше, то не беше присъствие, не беше доставяне, имам чувството, че този актьор, с който и да влезе в сцена, ще я краде без да се напиня. Много ценно попълнение беше.
Като отявлен не-фен на Джон, според мен харингтън си се справя доста добре с ролята и ми прави пъна интересен за гледане. Очаквано е обаче да напусне стражата. Това беше и първото, което си помислих, убиха го на поста, луд ще е да остане, изпълнил си е дълга.
От друга страна, сериозно ли дени е стигнала до заветната клауза в договорите си и дори задника да не си покаже SHAME!
Оная пикла, млатеща аря, е прекалена. То бива емоция и ревност, бива, ама за кво я държат в точно този орден, нема сми да е такава. Щеше да е триста по-яко да е безизразен бльон.
Ако извъртят нещата и вземат направят от Сам некъв див ренегат, с черни очила и цигара, който играе по свои собствени правила, тласкан от любовта си към гили и щото е под нейното влияние и да спре да се съобразява с границите, които самият той си слага, най-вече щото го е страх - ще е приятна изненада.
И накрая Варис мисля официално вече е най-якото нещо в сериала.
The real star of the episode was Jon Snow's ass
Сега относно Рикон, не смятам, че
За Аря съм съгласна с трубадура, оная дето я трепе сто про не е никой. Но това с четиримата братя беше доста тъжно.
Сам и Гили бяха като Сид и Каси от Скинс леко, само дето имахме загрозена Хана Мъри.
Според мен си има логика Джон да напусне, защото пичът умира и досега не го е било страх от смъртта, но като вижда, че отвъд няма нищо си казва "YOLO" (в неговия случай YOLT) и се разкара.
Бран е разкошен. Това с двата меча беше втф, но се преживява. Само дето не разбирам кой точно му е разказвал на него за тая битка, предвид Нед, който пази тая тайна до гроб.
Дани трябва да разбере, че на никого не му пука за тъпите й титли. Дрогон ми липсва

Сега относно Рикон, не смятам, че
- Spoiler: show
За Аря съм съгласна с трубадура, оная дето я трепе сто про не е никой. Но това с четиримата братя беше доста тъжно.
Сам и Гили бяха като Сид и Каси от Скинс леко, само дето имахме загрозена Хана Мъри.
Според мен си има логика Джон да напусне, защото пичът умира и досега не го е било страх от смъртта, но като вижда, че отвъд няма нищо си казва "YOLO" (в неговия случай YOLT) и се разкара.
Бран е разкошен. Това с двата меча беше втф, но се преживява. Само дето не разбирам кой точно му е разказвал на него за тая битка, предвид Нед, който пази тая тайна до гроб.
Дани трябва да разбере, че на никого не му пука за тъпите й титли. Дрогон ми липсва

Не мога да отрека, постоянното сране връз дани е доста приятно.
Иначе бран не каза ли, че баща му му е разказвал тази история хиляди пъти, казаното малко ме хвърли в тъча, но може и дебилният кютек да ме е накарал да дочуя погрешно.
Иначе бран не каза ли, че баща му му е разказвал тази история хиляди пъти, казаното малко ме хвърли в тъча, но може и дебилният кютек да ме е накарал да дочуя погрешно.
- Moridin
- Global Moderator
Естествено причината Джон да си тръгне далеч не е страх от смъртта (ВТФ?!), а това, че сега е свободен от клетвата си.
Също така, естествено целият свят знае, че Нед и компания са убили Артър Дейн, Джеролд Хайтауър и третия статист. Това, което Нед пази в тайна, е, че Лиана е имала дете, а не че е умряла в Кулата. Вероятно официалната версия е, че е умряла от рани/изнасилване/болест/уотевър. Така че битката не е никаква тайна.
И аз подкрепям версията, че Шагидог е жив, а това е диверсия от страна на Ъмбърите, която е авторска трактовка на "the north remembers" от книгите.
Също така, естествено целият свят знае, че Нед и компания са убили Артър Дейн, Джеролд Хайтауър и третия статист. Това, което Нед пази в тайна, е, че Лиана е имала дете, а не че е умряла в Кулата. Вероятно официалната версия е, че е умряла от рани/изнасилване/болест/уотевър. Така че битката не е никаква тайна.
И аз подкрепям версията, че Шагидог е жив, а това е диверсия от страна на Ъмбърите, която е авторска трактовка на "the north remembers" от книгите.
This is it. Ground zero.
Това би било идиотски план, при положение, че далеч по-лесно щеше да е Ъмбърите да обявят, че имат жив наследник на Старките при тях и така да привлекат повечето северни благородници на тяхна страна и да размажат Рамзи без особени проблеми, имайки предвид, че със сватбата си със Санса Рамзи показа среден пръст на Ланистърите и от тях не може да очаква помощ.И аз подкрепям версията, че Шагидог е жив, а това е диверсия от страна на Ъмбърите
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Moridin
- Global Moderator
Е това няма да е sweet revenge, плюс това няма да е първият идиотски сценарий в шоуто... 
аз не помня в книгите ъмбърите или карстарките Роб им уби лорда за измяна

аз не помня в книгите ъмбърите или карстарките Роб им уби лорда за измяна
This is it. Ground zero.
Дъртия Карстарк си взе в сериала.
Иначе и аз не мисля, че има някакъв план. Ква е логиката Рикон и Оша да се хващат с някво произволно северно гъзе, вместо да ходи при Джон на Стената? Те много добре знаят, че не могат да имат доверие на НИКОГО освен Джон. И очевидно не са стигнали до Джон иначе щяхме да сме го видели това.
Иначе и аз не мисля, че има някакъв план. Ква е логиката Рикон и Оша да се хващат с някво произволно северно гъзе, вместо да ходи при Джон на Стената? Те много добре знаят, че не могат да имат доверие на НИКОГО освен Джон. И очевидно не са стигнали до Джон иначе щяхме да сме го видели това.
- Ambartanen
- Arcanist
Те по начало си бягаха към Last Hearth, което е замъка(?) на Ъмбърите. Когато Оша и Рикон тръгнаха натам, Джон още е беше обикновен брат от Стражата загубен в кампания на север от Стената, така че нямаше абсолютно никаква логика да отидат при него.
Сега малко спойлери от casting decisions за предстоящи събития от сезона, които предавам малко втора ръка:
Сега малко спойлери от casting decisions за предстоящи събития от сезона, които предавам малко втора ръка:
- Spoiler: show
Хаха, не ми мина през ума това с The North Remembers
Изобщо не мисля, че би било идиотско - тотално в характера на Ъмбърите, в комбинация с очевидно по-обиграния и по-малко недодялан нов лорд, би било да решат нещо такова. Тях политиката и официалните заявления никога не са ги интересували. Искат да колят.