И сложно е щото е сложно. А не щото трябва да е сложно. Решението е толкова просто, че боли.
Иначе съм силно за описаното в последния ти абзац

Moderator: Moridin
Съществува и следното забавно нещо, разбира се...(8) Работодателят е длъжен да разреши платения годишен отпуск на работника или служителя, когато той е поискан за периода, посочен в графика по ал. 1, освен ако ползването му е отложено по реда на чл. 176.
(9) Когато работодателят не е разрешил ползването на отпуска за периода, посочен в графика по ал. 1, работникът или служителят има право сам да определи времето за ползването му, като уведоми за това работодателя писмено поне две седмици предварително.
Работодателят има право да предостави платения годишен отпуск на работника или служителя и без негово писмено искане или съгласие
А) Сложно е, но понякога имаш, а и може да не си струва работата. Все един с алтернатива ще се намери, а и не е задължително да се разбере кой е предизвикал проверката.Никой няма да викне инспекцията защото
А) Губиш си работата която няма алтернатива
Б) Започват едни проточени протоколи които се точат до отпадане по давност
В) Шефа е гъст с Герб и със самата инспекция.
Г) От акта работника нищо не печели - само губи от цялата работа.
С това съм съгласна.В момента се увеличава единствено тенденцията работниците да засилват статута на крепостници който и без това е налице на много места.
Леле, а моите колко са - ще ти се изправи косата. Напоследък много зачестиха случаи с такива работодатели, а работниците често нямат пари за дела. Дори и да намерят, делата се точат поне година - с всички срокове за становище на ответника, насрочване, ССЕ, СМЕ и обжалвания. И това е само по иска - защото ако ответникът не изпълни доброволно Решението, следва изпълнително производство. С нови процесуални действия, нови срокове и нови разноски.RRSunknown wrote:Познат адвокат им е казал че и да заведат дело ще трябва да се плащат много разноски а делото ще се точки години.
И всичко си продължава по старому.
На друг мой приятел не му платиха 3 месеца работа нито лев а като е попитал какво става е получил лист с уволнение. Беше заведено дело - от една година се точи без успех.
Примери много мога да давам - но няма смисъл. То е ясно.
A, бе то... и аз съм се замислял дали да не зарежа всичко и да хукна на село. Бяла, спретната къщурка, с две ябълки отпред (липите не дават плод), домашни животни, домати, картофи, сегиз - тогиз да поработвам като селски адвокат, тук дарениийце, там делбичка... И като единствен висшист там - след някоя и друга година и кмет мога да стана. Независим.Moridin wrote:Що пък абсурд? Евала на младите хора, които ходят по селата. Наскоро гледах презентация на една организация, която помага точно за това - страхотно бях впечатлен. Ако не бях такъв интернет джънки, отдавна да бях минал в тоя режим
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest