Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 03, 2012 8:21 pm

Arlina wrote:True... гаврата е пълна.

Btw оставам изненадана колко много хора избират да контролират рипърите или другата малоумна опция синтезис... wtf?!
Зашото никъде не ти се казва как точно да избереш. И съответно доста хора тригърват синтезис шибанията която е направо :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 8:29 pm

Хмм, а защо? Не го разбирай като заяждане или налагане на мнение, просто ми е интересно.

А синтезис смятам, че е малоумно, защото няма никаква логика в него. Final evolution of life? Сериозно? Рипърите излязоха много по-велики отколкото ги смятах. И какъв е смисъла на живот, който е достигнал крайната точка на еволюцията си? Space Magic for everyone!

А и какво по дяволите ще каже Джавик като разбере, че е наполовина синтетик?!? "Throw me out the airlock, Shepard." :lol:
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 03, 2012 8:33 pm

Arlina wrote:Хмм, а защо? Не го разбирай като заяждане или налагане на мнение, просто ми е интересно.
при мен поне буквално продължих напред с идеята да огледам подробно и докато се усетя бях "избрал" синтеничния край.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 8:38 pm

Това не се брои :lol: Трябва да вярваш в него и да го защитаваш разпалено :lol: Като мен! Тейн, Мордин, Легион, Ашли и Андерсън са мъртви и присъдата за рипърите е смърт! :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 03, 2012 8:46 pm

Arlina wrote:Това не се брои :lol: Трябва да вярваш в него и да го защитаваш разпалено :lol: Като мен! Тейн, Мордин, Легион, Ашли и Андерсън са мъртви и присъдата за рипърите е смърт! :mrgreen:
Мммм специално заради Ашли аз го броя като услуга ;) Нямаха нищо общо със смърта на Мордин. Легион е шибана програма, а аз съм програмист :)

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Thu May 03, 2012 8:47 pm

The Dragon wrote:
Arlina wrote:True... гаврата е пълна.

Btw оставам изненадана колко много хора избират да контролират рипърите или другата малоумна опция синтезис... wtf?!
Зашото никъде не ти се казва как точно да избереш. И съответно доста хора тригърват синтезис шибанията която е направо :)
Аз избрах синтетик, защото изобщо не разбрах че избирам. Пред мен имаше лъч светлина и изобщо не видях, че мога да завия наляво или надясно. Прекарах три минути в стреляне по хлапето и отчаяни опити да го метна в космоса с шокуейв, след което влязох в светлината, с идеято че тогава ще ми даде възможност да го питам повече работи или да взема някакъв смислен избор. Изобщо не разбрах, че съм избрал синтез до следващия ден, когато прочетох за трите цвята. (В моят защита беше три часа сутринта на работен ден и бях полу-заспал)
RRSUnknown wrote:...рандъм геймърчета играещи чат пат на негемймърски лаптопи нито са обърнали внимание на сюжета, нито им е направило впечатление парадоксите нито докато са пуцали щатстливо от трето лице са предполагали че за хората играещи повече това пуцане отдавна вече е нещо омръзнало което го срещат във всяка втора игра.
Ми аз средно играя по 1-2 игри на година и последния ми шутър е каунтър страйк, така че битките ме кефеха, но това не ми попречи да намразя МЕ3 заради осраната история. Цялата 'основна' сюжетна линия куцаше, но дори след всичките оплаквания нищо не успя да ме подготви за пълната гавра накрая.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 03, 2012 8:49 pm

Аз силно недоумявах какво се случва на края. Дететобог си изговори говоренката, а аз още се опитвах да смеля гадостта. И тръгнах към синята опция, която беше единствената поносима за мен от това, което осмислих. Жертвах себе си, за да спася галактиката. Червената опция унищожавам гетовете, а аз много се трудих да ги спася и си представях идилията на куорианския свят, след войната. Докато синтезиса си е най-DAFUQ опцията. Как са успели простите им глави да го родят, трудно ми е да си представя. Изобщо BioWare с нищо не могат да си върнат респекта ми.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu May 03, 2012 8:54 pm

Синтезис е най-малоумният финал определено, във всяко едно отношение. Тотално противоречи на тематичните идеи, развивани в трилогията, а плюс това е монументално нелеп като правдоподобност. Някаква магическа зелена вълна превръща мигновено във всички в комбо межу органично същество и машина? Пълна идиотщина...

Аз обаче също избрах тази опция, без да искам, защото след толкова глупости накуп в последния час от играта, накрая почнах да се разсейвам и не разбрах как да направя избора...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 03, 2012 8:59 pm

Да, това за синтеза да е парагон опцията ми е една от основните причини финала да е недъгав.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Thu May 03, 2012 9:05 pm

Контрол (Illusive Man) е парагонската опция. Синтез е... някъв брейнфарт.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 9:08 pm

Имат те общо с Мордин. Всички решиха да се тръшкат за някакви неща в най-подходящия момент, ако не бяха рипърите нямаше да се ръшнат толкова.

Това вече е инфо от 'след това', но хлапето казва "You can wipe out all synthetic life you want. Even you are partly synthetic", един вид и Шепърд ще умре, обаче моята Шепка не умира (благодарение на Дракона), защо да му вярваме за гетите и ЕДИ (която от време на време се случва да излезе от Норманди дори като избереш destroy).

И какво значение имат War asset в този момент за Шепърд? Ако имаш над 4000 оцеляваш, ако нямаш не. Или ако имаш над 4000 само ти показват, че си жив, а ако нямаш те оставят да се чудиш...? Не знам..

Едит: Защото, ако нямаш достатъчно ЕМС, вратата на Норманди се отваря пак, като отидат в Джурасик парк, а не ти показват никой. Но явно има някой жив.
Last edited by Arlina on Thu May 03, 2012 9:13 pm, edited 1 time in total.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 03, 2012 9:13 pm

Arlina wrote:Имат те общо с Мордин. Всички решиха да се тръшкат за някакви неща в най-подходящия момент, ако не бяха рипърите нямаше да се ръшнат толкова.

Това вече е инфо от 'след това', но хлапето казва "You can wipe out all synthetic life you want. Even you are partly synthetic", един вид и Шепърд ще умре, обаче моята Шепка не умира (благодарение на Дракона), защо да му вярваме за гетите и ЕДИ (която от време на време се случва да излезе от Норманди дори като избереш destroy).

И какво значение имат War asset в този момент за Шепърд? Ако имаш над 4000 оцеляваш, ако нямаш не. Или ако имаш над 4000 само ти показват, че си жив, а ако нямаш те оставят да се чудиш...? Не знам..
Защото са идиоти. Сериозно това е простото обяснение. Зад този финал не се крие някаква велика артистична мисъл, а просто жалък опит да се направят на по умни от феновете си в стил всеки Шайлеман след шесто чувство.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 03, 2012 9:24 pm

The Dragon wrote:
Arlina wrote:Имат те общо с Мордин. Всички решиха да се тръшкат за някакви неща в най-подходящия момент, ако не бяха рипърите нямаше да се ръшнат толкова.

Защото са идиоти. Сериозно това е простото обяснение. Зад този финал не се крие някаква велика артистична мисъл, а просто жалък опит да се направят на по умни от феновете си в стил всеки Шайлеман след шесто чувство.
Мда. В общи линии съм на същото мнение. Колко арогантни само са станали Casey Hudson/Mac Walters. Изобщо какви писатели са тия, че са тръгнали да се пънат с нещо такова и то напук на останалия екип писачи?! Честно казано отпреди 10 години напъните ми не са били толкова наивни, изсмукани от пръстите и некохерентни. Егати. А писането ми е просто хоби.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 9:36 pm

Не искам да се надявам, но ще изчакам да видя тоя ЕК лятото. Подкрепям всичко, което може да ни избави от мъките. Индоктринация, интоксикация... всичко.

Ако не, ще си се придържам към моето видео за финала и точка! Ще си остана в deep denial завинаги.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 9:37 am

Мен пък вече искрено ми е смешен целият уайнинг за финала. ПО невероятно стечение на обстоятелствата си играх МЕ3 седмица след релийза и се бях начел на една гигантска доза мрънкане от страна на фенове и "спецове" по поредицата и накрая краят направо взе, че ми хареса. Разбира се, че има една купчина трески за дялане, но РРС във форплей доста яко е написал основните проблеми с финала и като цяло за мен лично толкова много вайкане не е оправдано, защото дори като се абстрахира човек от този финал играта си беше убиец от-до, дори в ПС3 версията.