Очаквания за 2008

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 11, 2008 11:06 pm

Порових още малко и ето кво намерих:

The Guerrilla&The Argentine http://www.comingsoon.net/films.php?id=22316
Frost/Nixon http://www.comingsoon.net/films.php?id=20799
The Soloist http://www.comingsoon.net/films.php?id=36437
Defiance http://www.comingsoon.net/films.php?id=23160

Все биопици/пириъди, които по тая причина не ми бяха хванали вниманието отначало, но при тези режисьори и актьори спокойно мога да ги добавя към списъка. Както и следващия Коен Брос:

Burn After Reading http://www.comingsoon.net/films.php?id=36993
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun May 11, 2008 11:20 pm

Братя Коен дали не са събрали брутален каст за новия си филм? :lol: Само че, силно се съмнявам, че филма им ще спада към драмите. Сигурно пак ще ни поднесат поредната жанрова гаргара. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 11, 2008 11:31 pm

Определено. 8-) Само че драмата е единственият "жанр", който не е жанр - чиста наджанрова история, независима от ограничения на сетинга, темата, структурата, пейсинга и т.н. Така че ако филмът може да влезе в някоя категория, е точно в тази. Иначе ще е крос-жанр, да.

едит: Kaто се замисля, обаче, звучи точно като "дарк комедия", така че го местя при аналогичния "Нойз". :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon May 12, 2008 1:49 pm

Малко инфо за тия: The Guerrilla&The Argentine http://www.worstpreviews.com/headline.p ... 03&count=0

И първи трейлър (всъщност е скапан тийзър, ше ме прощават) за все така тъпия The X-Files 2:
http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=1055&item=2
Честно, тва ако не изкара поне 6-7/10 на Доматите, няма го бутна с прът.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon May 12, 2008 2:09 pm

Аз пък, като верен фен на Досиетата, задължително ще ги гледам на голям екран. Само като чух позната мелодия в трейлъра и ми се догледа пак сериала. Направо почнах да се чудя дали да не пробвам да загрея с няколко сезона за филма? :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon May 12, 2008 3:53 pm

Продължаваме обзора.
Знаете мнението ми за комедията като тесен жанр, така че тукподбраните излизат от него по един или друг начин.

Мама миа е мюзикъл. Единственият, за който знам тази година - на фона на 5-6-те!! (все хубави) миналата. Рол се чуди дали ше е толкова добър колкото Хеърспрея. Аз залагам на "да".

Burn After Reading и Noise са в така приятния дарк комедия/трилър/драма диапазон. Вторият е инди, така че може въобще да не ни стигне, но пък новото творение на Коен ше го видим.

Има цели 4 екшън-комедии, в 3 от които най-вероятно екшън частта ще е единственото, което си струва (да, включително в прехваления The Pineapple Express 8-) ). В четвъртата обаче имаме Дауни в ролята на негър-командо, което вече (от седмица насам) всички имат представа кво значи. :P

Единствената що годе стандартна комедия е Yes Man, но тя пък има силен хай-консепт и Джим Кери, което й е напълно достатъчно да се издигне над общото ниво на жанра си.
Last edited by shayhiri on Mon May 12, 2008 9:26 pm, edited 1 time in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 12, 2008 4:23 pm

Ся, ако дадеш и речник на чуждите думи към последния си пост...
Аз очаквам с доста голямо нетърпение Мама мия, много ми хареса като трейлър, а и АББА, нали...

Иначе разграничението ми се вижда измислено и почти всяка комедия, която не е би-муви може да излезе над "стандартите на жанра". И не виждам с какво участието на Джим Кери издига една комедия над жанра, напротив прави я двойно по-жанрова в общия случай (изключвам "Човек на луната").
Last edited by Morwen on Tue May 13, 2008 1:12 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon May 12, 2008 8:52 pm

От горепосочените ме интересуват само Мама Мия!-та (Морви е казала по-горе защо), Робърт Дауни като негрото и Братя Коен. Другите мога евентуално и на комп да ги мушна. 8-)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 12, 2008 8:55 pm

Кастът на Коеновия филм просто ме ПОТРЕСЕ...какво правят 4 дрисливи статуетки с хората...

Иначе списъкът ми е почти същия като на колегата с евентуален скипинг на Тропик Тъндър (да, знам, но все пак е а Бен Стилър-мууви).

EDIT: НАИСТИНА чакам Мама Миа-та от преди около 10 минути. Преди леко послъгвах.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon May 12, 2008 11:01 pm

Muad_Dib wrote:Кастът на Коеновия филм просто ме ПОТРЕСЕ...какво правят 4 дрисливи статуетки с хората...
Абе Джордж Клуни и Франсис Макдормънт и преди са се снимали във филми на Коен и то неведнъж. Та едва ли е само заради последните Оскари. :wink:

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Tue May 13, 2008 2:42 pm

Мерил Стрийп, Колин Фърт и някакво симпатично русо момиченце. Йе,искам да го гледам този филм :D
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 13, 2008 3:07 pm

Ъ-ъ, кой филм?

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue May 13, 2008 3:18 pm

Ми явно филмът, обсъждан най-много в последните десетина поста - "Mamma Mia!" :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 13, 2008 3:18 pm

Бтв филмът наистина си има отделна тема, давайте по-добре там, тия дни модовете и без това са фрустрирани.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 15, 2008 11:53 am

Ето това нещо въобще ще се пуска ли в БГ, Шайх, имаш ли идея?

http://uk.imdb.com/title/tt0472071/

За Хари Худини с Гай Пиърс и Катрин-Зита.