Amelia wrote:Аз да кажа за мързеливите българи - сега съм в Канада и тук работя ПО-МАЛКО отколкото работех в България. Като все пак бачкам повече, отколкото средно-статистическия канадски чиновник, който е с много фиксирано работно време и почивки за обед от по 1 час и т.н. Тук за ПхДтата песни се пеят за това колко трудоемки са и всички чакат с нетърпение да дойде мига, в който да почнат работа и да сдобият и те фиксирано работно време и безкрайна обедна почивка.
Така че аз познавам много НЕМЪРЗЕЛИВИ българи, семейството ми е от тях. Родителите ми работят по 10 часа на ден, 6 дни в седмицата. Така че глупости за това колко малко работели българите НЕ ЖЕЛАЯ да слушам. Аз канадци и прочее западняци, които да стоят в унито до 4 сутринта не познавам. За сметка на това познавам няколко такива българи, а и аз съм го правила.
Най, ама най-добрият ми приятел от 6 години живее в Монреал и казва абсолютно същото.
Не са мързеливи българите. Но са страшно обезверени - от 20 години системата у нас е такава, че законно да не можеш да направиш нищо. Никога. По никакъв начин.
Още преди години един мой познат, завършващ "счетоводство и контрол" беше направил курсова работа за дейността на хипотетично ООД, което произвежда идеална стока с ниска себестойност, висока пазарна цена и 100% продажба. Това ООД взема кредит, за 1 година развива търговска дейност, накрая си плаща всички задължения към държавата и кредиторите и... фалира.