Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu May 03, 2012 6:50 pm

УУУУ чак настръхват.

Всеки човек, който е бил измамен от фалшива реклама на 100% си заслужава, каквото е купил. Целта на рекламният отдел не е да подготви обществеността за това, което ще се съдържа в продукта, а да я подготви за това, което тя иска да се съдържа в продукта.
Също така играта си заслужава да се купи и в сегашното състояние. За 33 часова игра 10 часа глупости не са толкова много. А те не са и 10.
А реакцията на интернет не е такава, защото Био видите ли, били излъгали(всички лъжат постоянно за всичко). Такава е, защото хората са овце и всички започват да следват тренда.
Чакам момента, в който меметата и разните там вирал клипове ще изчезнат, но няма да го дочакам. А и са забавни пущините. :mrgreen:
There are no rules! I'm gonna get you!

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 6:56 pm

Аз пък си мислих, че целта е да спечелят още повече публика и съответно още повече пари с бъдещи проекти. Не мисля, че ще спечелят нещо по този начин, дори напротив.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu May 03, 2012 7:04 pm

1. Не, целта е да спечелят възможно най-много пари с този конкретен продукт(в случая възможно най-много преордъри), който се рекламира.

2. Не си мислете, че е много лесно играта да се направи както трябва. Най-малкото не е ясно как точно трябва. А дори и да беше има много ограничаващи фактори, пари и време като най-решаващи, но и други. Биоуеър не е независима компания, която може да си прави каквото иска. Има си инвеститори, нужен е растеж, и то сега, а не след 3 игри.

3. Странно защо реакцията срещу тази игра е много по-сурова, отколкото тази срещу Dragon Age 2. Сигурно, защото DA2 е по-добрата игра. :wink:
There are no rules! I'm gonna get you!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 03, 2012 7:15 pm

Интересни представи имаш. Обаче това не са коментари от разни PR гурута, а от баш лидерите на проекта Mass Effect. Така че техните думи имат огромна тежест. И е хубаво да имаш в предвид, че тук все още аудиторията не е, като на Call of Duty. Дори напротив, аз много рано минах играта и съответно от рано следя развитието на нещата по форумите. 99.9% от хората се кефеха брутално на играта и се чудеха за какво изобщо някой се оплаква. Изобщо не знам за човек, който е започнал Mass Effect 3, с идеята да нахейти края. Този аргумент е невалиден, най-малкото защото никой няма идея точно колко малоумен е края, преди всъщност да го е изиграл.

Самият аз влязох в последния сикуенс подготвен за всичко(не подозирах тогава какво ме чака), защото, ако още не си забелязал, ME ми беше любимия франчайз ЕВЪР(сега вече няма такъв) и исках много да ми хареса. Обаче не ми хареса. Чувството беше много по-силно от това. Депресията, която края ми прични, трая около 1 месец. На мен жени не са ме депресирали толкова силно.

Колкото и много качества да има играта, МЕ преди всичко се въртеше около избор/история/персонажи. И играта фейлва по два от тези параграфа, а при 3тия(персонажи) е колеблива at best. Сюжетът в МЕ3 е пълна помия с някои изключения. Прилича повече на сюжет за Call of Duty, отколкото на такъв за RPG. По почти всички критерии, които са от значение за едно RPG, играта е средняшка или просто фейлва.

Единствените и силни черти са геймплейните. Чудесен шутър, много приятен за игра. Определено геймплейно най-добрата от 3-те игри. Мултито също е качествено. Все неща, които не търся в ME3.

Edit: DA2 не е края на трилогията. И реакцията също беше много брутална.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 7:17 pm

Още от първата игра ни се разказва и обяснява, че знаят как ще завърши историята и, че не се мисли в движение.
Сега обаче съвсем други песни се пеят...

И феновете са си в правото да rage-ват. Даже хора, които не са играли МЕ1 и МЕ2 смятат, че краят е тъп, нелогичен, а и да не забравяме, че е копиран от една друга игра...
В крайна сметка за да те ядосва едно нещо, най-малкото трябва да ти пука, а БВ се постараха доста за да започне да ни пука.. Поне мен ме интересува и това миризливо piece of sh*t, което трябва да го играе край на историята е безкрайно незадоволително.

Едит: да, разбирам тази депресия за която говориш. последния път като се чувствах така беше като си приключих най-дългата връзка от 5 години :lol: :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 03, 2012 7:26 pm

Нищо то за всяко нещо става така само веднъж. Наивни, наивни, колко да сме наивни. :lol:

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 7:28 pm

Оф, ама защо точно Mass Effect? :lol: Можеше да ми се случи нещо такова с WoW примерно, че да го откажа най-сетне :lol:
Виж чак клипове си правя за да го преживея някак, хаха.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 03, 2012 7:31 pm

@Арлина - нарича се диабло това което ще се случи на WoW :)

А пък с ДА2 не беше толкова бурна реакцията защото цялата игра беше зле - което минава в графата шит хепънс. МЕ3 беше почти перфектна, до самия шибан осран край.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 03, 2012 7:32 pm

Пандите в WoW не стигат ли? :P Не се излагай. 8-)

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 7:36 pm

Хаха, остави. По - скоро имам някаква връзка с хората с, които играя вече не-знам-си-колко години, отколкото със самата игра.

А Д3... аз съм пас. Не искам да се зарибявам по нищо, че свършвам после в някой ъгъл с течен шоколад :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 03, 2012 7:48 pm

Ето пък моите top 10 причини финала да засмуква и нека някой да ги обори ако може.
Spoiler: show
1 Фейл - Бягството на Нормандия в края. Защото по дяволите Нормандия се измъква докато всички останали се бият - някак изведнъж Джоукър който се проявява като човек който би чакал до последно хората си изведнъж мишкарски си бие камшика и изчезва нанякъде. Просто няма как да стане това - Шепърд през цялото време повтаряше как това е решаващата битка, как няма връщане назад и изведнъж се оказва че всички на кораба спонтанно изоставят Шепърд. Няма логика.
2 Фейл - пак с Нормандия - абе дееба как по дяволите ТАЛИ която беше с мен на земята, в битката изведнъж магически се е телепортирала в БЯГАЩАТА нормандия и се появява в последното клипче зад Джоукъра. Тали която ми развиваха в 3 игри никога не би ме изоставла, още по малко да изостави флотилията. Да не говорим за телепортацията която е открила явно.

3 Фейл - унищожението на Мас релетата. В Двойката десет пъти повториха че унищоженото Мас Реле унищожава цялата система. Ако следваме елементарната логика - Шепърд ефективно свършва работата на Рийпърите против които се бори като изтребва цялата обединена флота и много повече цивилни отколкото Рийпърите са избили.

4 Фейл - дори ако приемем че конкретната експлозия е различна остава заклещената флота на земята. С унищожените релета цялата флотилия на Куараните и Турианците няма какво да яде защото ядат различна храна каквато няма на земята - честит геноцид. На говоря за останалите които шанса да оцелеят също клони към минус безкрайност. Обезмисля се цялото това събиране обединение на всички - събираш всички само за да ги умориш бавно. Дори Сталин и Хитлер има какво да се учат от Шепърд.

5 Фейл - War Assetts - цялата игра събираш точки с надеждата че ще има голяма разлика в края. Нещо като самоубийствената мисия от двойката но с цели раси. Надявах се да видя кроганските орди да се засилват масово, кораби на Батарианците да се бият, кралицата на ракни която три игри спасявам да докара ракнитата. Вместо това без никакво значение колко точки си събрал последната мисия е една и съща - и в космоса и на земята. Някакви хора в Лондон гледат разноцветни експлозии.

6 Фейл - според Биваре единственото което заслужават клиентите с изиграването на играта е екран който ги призовава да си купят DLC-та. Феновете заслужават повече от гаврата да гледат статична картинка в която дядо разказва история. По дяволите хората искат да вивдят какво става в персонажите за които си се вживявал от 5 години. Какво става с флотата ? Какво изобщо става с галактиката ? Ще възроди ли Рекс клановете - не - преебан е в слънчевата система, как ще се развие Куаран-Гет отношение - никак преебаните са в слънчевата система. Честно казано дори да покажеха по 1 минута със смърта на всички за които ти е пукало в поредица пак щеше да много по-добре от шибаното НИЩО в момента.

7 Фейл - Хлапето накрая . Изключително селски и чийзи номер е въвеждането на чисто нов персонаж в последната минута в коя да е история. Цялата му логика пък толкова засмуква че не е истина - трябва да си пълен олигофрен за да намериш дори минимален смисъл в " Унищожаване на органичните със синтетични за да не създадат синтетични които да ги унищожат. Хинт - нарича се кръгова логика
Това е най-погрешният метод за доказване на конспиративно твърдение, но за сметка на това най-често срещаният.
Що е кръгова логика? Това е подкрепа на дадена спекулация не чрез доказателство, а чрез преповтарянето на същата спекулация по пряк или косвен начин.
И заеби кръговата логика - Биваре сякаш за забравили че току що се връщам от обединението на синтетичните гет и куараните (и цялата оиния на ЕДИ )и ми обясняват че това било невъзможно.

8 Фейл - Дори с горните неща защо по дяволите Щепърд приема всичкки лайна които му снася хлапето ? Защо няма опция да теглиш една майна и да откажеш да съдействаш. Защо няма опция да му кажеш за Гет и Куараните? Защо няма опция за ЕДИ? От началото на поредицата Шепърд е човека който взема самостоятелно решения - против висшестоящите - против съвета, против Илузив мен и отстоява мнението си. Обаче баш на най-важното решение избор просто няма въпреки че имаш личен опит с точно обратното на което те зарибява хлапето.

9 Фейл - В крайна сметка нямаше абсолютно никакво значение какво и как си правил. Финалното филмче е един и също. Нали уж това беше идеята на поредицата като ни лъгаха предварително - че с три игри няма как да има еднакъв край, че като било само трилогия можели да си позволят да няма каноничен край а различни развръзки, че нямало да има двама играчи с еднакъв финал. Гнусен мързел да направят дори само 3 филмчета.

10 Фейл - парагонския финал. Значи нека видим - цялата поредица ти набиват в главата колко е важно разнообразието на расите и живота, колко кофти е унификацията, бориш се против това три игри и какво става накрая - мечтата на ленин , всички стават Another Brick in the wall а единствения начин за мир е да премахнеш разнообразието. Това не само е малоумно но е противиположно на философията на ЦЯЛАТА поредица
Ако някой продължава да твърди че финала не е важен за цялостното усещане от играта му предлагам да му заплатя богата вечеря в ресторант по избор с условие накрая да изяде едно лайно за десерт. Да видим дали някой ще се навие.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 7:57 pm

Абсолютно съм съгласна с всичко. И все пак аз още лежа на тая, че "Shepard is indoctrinated (lalala)"

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 03, 2012 8:03 pm

И така да е не ги оправдава да го пуснат след 5 месеца - хората не ги чакаха по 5 години за да гаврат с тях.

и б.т.в. дразнят се предимно феновете - рандъм геймърчета играещи чат пат на негемймърски лаптопи нито са обърнали внимание на сюжета, нито им е направило впечатление парадоксите нито докато са пуцали щатстливо от трето лице са предполагали че за хората играещи повече това пуцане отдавна вече е нещо омръзнало което го срещат във всяка втора игра.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Thu May 03, 2012 8:11 pm

True... гаврата е пълна.

Btw оставам изненадана колко много хора избират да контролират рипърите или другата малоумна опция синтезис... wtf?!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 03, 2012 8:19 pm

Е то и всички мои познати избраха сливането - и аз не защо, аз избрах контрола с някаква наивна надежда че ще мога да ги накарам да застроят релетата отново.