Mass Effect 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jul 21, 2010 4:18 pm

Delegat wrote:Аз пък не разбирам защо си затваряте очите пред недомислиците в играта.
Emi sushtata prichina, poradi koqto ti q hate-ish veche meseci nared pri vsqka otdala ti se vuzmojnost, ama naobratno? :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 6:43 pm

Никола, искам да се измориш вече да ми приписваш жалки комплексчета за различност, които нямам. СХВАНИ плс, че когато нещо не ми хареса, го казвам, и когато почнат да ми спорят с малоумни псевдоаргументчета, се изнервям. Не си тъп, не е нужно да се правиш на такъв.

И за МЕН (мен, бтв, не за вселената като цяло) единият минус на историята е почти достатъчен, за да изравни останалите "99 плюса". Ся, сори, че не приемам игрите само за спорт като теб и АлДим, а за разказвачески медиум като всеки друг. Също така се извинявам най-неискрено, че баш от Байоуеър съм очаквал качествен сюжет, наистина това е много необмислено от моя страна.

Но СИЛНО не се извинявам за това, че заслепеният ви фенбоизъм не позволява да се издума и една дума навъпреки на играта. Боли ме фарът, сериозно, че това ви обижда. ME2 не е съвършена и дефектът, който я прави несъвършена, е ГОЛЯМ. Радвам се, че почти всичко друго й е много наред и съм убеден, че тройката ще поправи и историята. Но двойката е МНОГО зле в това отношение. Deal with it.
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jul 21, 2010 7:55 pm

Pfffft, give it a break already. :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 8:00 pm

Знаеш ли, наблюдавам едно удивително явление в интернетите. Ситуацията е следната. Нещо е хайпнато (не казвам оувър-, просто хайпнато). Много хора му се кефят и темата върви общо взето в стил постоянно хвалене, с някой и друг хейтър за цвят, които обаче са твърде абсурдни, за да им се обръща внимание. Влиза някой и пуска някаква критика. Може би не тотално оправдана, а може би напълно резонна, но така или иначе с нормален тон. Хайпърите се втурват да го оборват, той си защитава мнението. Става спор. Накрая хайпърите са ОБИДЕНИ и почват да пишат с тон все едно първоначално пичът е виновен някакси, и нарочно е направил драма, а не си е просто казал мнението и не са му ТЕ скочили.

Случвало ми се е и от двете страни, много интересно е.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jul 21, 2010 8:26 pm

Roland wrote:Сюжетът съвсем замина у кофите :lol:
Роланд, може би говориш за такъв тип коментари? Съвсем безобидни, културни и в тон с тона на опонентите ти... :) Кой на кого скача? Айде няма нужда.

По-интересно е как ние се оттеглихме от спора, приехме, че на теб играта те кефи и зомбира, но само геймплейно(каквото и да означава това) и спряхме. Ти от друга страна не спря да натискаш. Може би е време да спреш да търсиш внимание? Разбрахме какво ти е мнението за нас, няма нужда да се доказваш повече. Ние сме просто геймъри. Книги не четем, филми не гледаме, нямаме вкус. Ние не можем да видим обожегадния сюжет, щото за нас игрите са спорт и блъскаме мега якия и невиждан геймплей, в няква си игра, която някви хора наричат РПГ, но за нас е просто няква пуцалка за button mashing. Нямаме право да ти се дървим. Нека оставим нещата така. :wink:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jul 21, 2010 11:04 pm

Куме, ти си основният човек тук, който подклажда драмата и то с характерния за теб истерично ентусиазиран начин, който обикновено дотяга на околните още преди да си почнал. Да, разбрахме, че има неща в Ефекта, които за теб са супер-дупер-мега зле, въпреки че нас не ни тормозят особено. Още първите пет пъти като повдигна въпроса даже.

Разбирам, че е лято и нямаш с какво да си губиш времето, ма туряй си пауза чат-пат. Ще помоля и останалите да спрат със спама, който може и да е тематичен, но е спам.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 21, 2010 11:27 pm

характерния за теб истерично ентусиазиран начин, който обикновено дотяга на околните още преди да си почнал
Много точна характеристика.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jul 21, 2010 11:37 pm

Ае деба, само аз ли съм играл Kasumi - Stolen Memory и Overlord? В смисъл мега яки са. Яки до степен, че ценя всяка секундичка, която са ми дали. Аре пробвайте ги. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 11:54 pm

Уф, и Никола пак като малките деца, дето някой се е заял с него в една тема и той ще го гони по всички форуми да го хлеби :roll:

Саше, мерси за описанието, несъмнено си прав. Напоследък обмислям да си пръсна мозъка, щото съм супер неприятен тип и дразня неимоверно всичко живо наоколо си. Аман от писане на простотии и тъпоумни описания, само щото някой има десет пръста и клавиатура пред тях...

Амикае, ше провериш ли плс на коя страница от спора е тоя лаф, дето си го цитирал? А ше се върнеш ли към първите ми коментари по темата за сравнение?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 22, 2010 1:41 am

Няма смисъл да продължаваме да го водим тоя нездравословен спор. Не трябваше да се меся отново. И двамата си казахме, каквото имахме да си казваме по този казус. ;) Можем да се върнем към обсъждането на играта. Сюжетът съкс. Туй вече стана ясно. Както и това, че сюжета ебава майката на играта. Това е твоето мнение, но както виждаш има и други от нас, които не споделяме това мнение. Даже не сме никак малко.

http://www.metacritic.com/games/platfor ... asseffect2

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 22, 2010 4:09 am

Тва е щот геймърите са ограничени нърдове и нямат добра база за сравнение :lol:

Как да е, рекрутнах и последния мембър (или по-скоро той мен). Доста яка идея, искам да му видя лоялти мисията каква ще е.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 22, 2010 4:11 am

Roland wrote:Тва е щот геймърите са ограничени нърдове и нямат добра база за сравнение :lol:

Как да е, рекрутнах и последния мембър (или по-скоро той мен). Доста яка идея, искам да му видя лоялти мисията каква ще е.
Прави я веднага, че ще има последствия, ако се забавиш. Всъщност от един момент нататък от бързината(или липсата на такава) на действията ти ще има доста последствия.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 22, 2010 4:32 am

Еми трябва да ми я предложи първо, в момента не иска. Като мина лоялти мисията на Тали, би трябвало да се обади.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 22, 2010 9:43 am

Тва е щот геймърите са ограничени нърдове и нямат добра база за сравнение Laughing
Благодаря ти, че сам се доказа като пълен профан веднъж завинаги. Аз лично след това зверски ограничено и тотално фейлващо мнение не мисля да ти отговарям когато и да било.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 22, 2010 7:29 pm

Но ти си човекът на неограничените възможности и знаем, че ще ми отговориш при първа възможност. Като за човек с толкова често недоразбран хумор, проявяваш странна липса на усет към смайлита бтв... (не, че няма и истина в тва де ^_^)

Как да е, превъртях я. В последните си пет часа внезапно стана страхотна :shock: Лоялти куеста на Лиджън, бесния сикуенс с Джоукър и ИДИ
Spoiler: show
EDI: I like watching people on their knees.
Joker: ...
EDI: ...that is a joke...
и финалната мисия просто бяха отвинтващи. Аз впрочем, за мой срам, чак накрая разбрах, че Харбинджър е друг Рийпър, а не оная многокраката буболечка, мислех, че все пак Кълектърите имат някаква йерархия :oops:

Прочее, Амикае, МЕРСИ МНОГО, нали, че не ми каза просто в прав текст след атаката над Норманди МОМЕНТАЛНО да почвам мисията. Смисъл, това да не си дозавършиш куестовете преди последното меле е тотално анти-интуитивно и съответно накрая ми остана само докторицата. Сега ме е яд и ще трябва да я превъртя пак, което е изцяло по твоя вина. Не, че няма да ми умре меракът следобед като пусна Fallout 3: GOTY де...

Като цяло играта си е страхотна. Накрая и сюжетно се оправи, но ме е яд, че заради тъпата им епизодичност не са се постарали повече със сюжета. Ако цялата беше като последните си няколко часа (т.е. ако беше двойно по-дълга и рекрутингът беше само половината, а не 4/5 от нея), тва щеше да е една от най-добрите игри, които съм играл изобщо.

И последно - мисля, че Джоукър е любимият ми герой в тая поредица. Имитацията му на Лиджън беше КРАЯТ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: