Гледано напоследък, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 7:09 pm

Swordfish. Невъобразим лъскавеещ некохерентен боклук. Нищо чудно, че критиката го е изяла и е издъхнал в боксофиса. Но Джакман си е пич.

Причината за провала му е далеч по-тривиална разбира се. Хората не обичат да гледат как лошият побеждава. На това точно сме се нагледали в скапания живот. :) Дори циците на Хали Бери (някои им се кефят :roll: ) не са достатъчни да наклонят везните обратно.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 05, 2007 9:16 pm

На мен пък ми хареса края на Swordfish. ;)

Защо се хвана да го гледаш anyway?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 9:45 pm

Наваксвам пропуснати култови/качествени/забавни филми. Допуснах, че този минава по някоя от линиите. :lol:

Краят може да ти е харесал само на фона на това какъв щеше да е иначе, но пак не става. Това не е история, Дем. Това са евтини сюжетни врътки без никакъв смисъл. В скапания Илюзионист поне се опитваха да изкарат убиеца (Айзи) добър. Тук не се и опитват. :roll: Що за човек би се изкефил на филм, в който целта на лошия е да изтребва цели народи по света - включително с ядрено оръжие - и в края на филма зрелищно я постига, въпреки жалките усилия да бъде спрян? :yay: :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Sep 05, 2007 10:01 pm

shayhiri wrote:Наваксвам пропуснати култови/качествени/забавни филми. Допуснах, че този минава по някоя от линиите. :lol:

Краят може да ти е харесал само на фона на това какъв щеше да е иначе, но пак не става. Това не е история, Дем. Това са евтини сюжетни врътки без никакъв смисъл. В скапания Илюзионист поне се опитваха да изкарат убиеца (Айзи) добър. Тук не се и опитват. :roll: Що за човек би се изкефил на филм, в който целта на лошия е да изтребва цели народи по света - включително с ядрено оръжие - и в края на филма зрелищно я постига, въпреки жалките усилия да бъде спрян? :yay: :roll:
Нормален ?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Sep 05, 2007 10:13 pm

Що за човек би се изкефил на филм, в който целта на лошия е да изтребва цели народи по света - включително с ядрено оръжие - и в края на филма зрелищно я постига, въпреки жалките усилия да бъде спрян?
Аз, поне теоретично. Но точно този филм го изтраях около пет минути, така че не мога да кажа нищо конкретно за края му. Но да смяташ, че на никого няма да му хареса, защото видите ли злия бил много зъл и Злото побеждавало, е тотална смешка.

В скапания Илюзионист поне се опитваха да изкарат убиеца (Айзи) добър. Тук не се и опитват.
И това е лошо понеже...?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 10:17 pm

Като сте толкова отворени, цитирайте ми друг филм с аналогичен финал и поуката от него. 8-)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Sep 05, 2007 10:20 pm

shayhiri wrote:Като сте толкова отворени, цитирайте ми друг филм с аналогичен финал и поуката от него. 8-)
И защо трябва да има поука? Но ако искаш сериал където богатото, арогантно и самоуверено коп'ле се измъква всеки път - гледай Новият Политик.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 05, 2007 10:20 pm

Fight Club 8-) И не е нужно да има поука.

Странното е, че като за човек, толкова отворен на тема "нови жанрове, нестандартност и самобитни творци", си ЧУДОВИЩНО консервативен и ограничен във вкусовете си и идеите си за правилно и неправилно :)

Мат, проблемът на Илюзиониста беше, че нашият човек се държа като лайнар през целия филм и заедно с неблагодарната кранта докараха до самоубийство единственият свестен персонаж във филма. А поантата на историята беше наште да излязат добри. Т.е. некадърен сценарий, заради което и филмът е боза :)
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Sep 05, 2007 10:34 pm

Нямах предвид "Илюзиониста", а възмущениещо на Шайхири, че "не се опитвали да изкарат лошия добър". Защо трябва да го правят?

И поуката очевидно е "shit happens" или "доброто не побеждава всеки път". Това, че и от новините може да си я извадиш е съвсем друг въпрос. Каква е поуката на клиширания хепиенд и с какво е по-добра?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 05, 2007 10:35 pm

Бтв, Драгън, в Новия политик накрая нашия все пак губи ;)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 05, 2007 10:39 pm

В Swordfish и без това според моите спомени нямаше грам реализъм, така че хич не ме пукаше, че лошият искал да анихилира цели държави, Важното е, че беше cool, боли ме за поуката точно в такъв филм. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 10:48 pm

Ох, котьо, как ше ви нарежа. :) Но преди това да питам Рол защо цитира Боен клуб. Тайлър Дърдън (Нортън/Пит) съвсем не беше злодей, доколкото си спомням, а (анти)герой.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 05, 2007 10:54 pm

Въпрос на дефиниция, двете се покриват достатъчно. А първото изречение не ти отива на имиджа и съответно буди смях в шепа :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Sep 05, 2007 11:38 pm

"Парола "риба меч" не съм гледал, а вече реших и да не го гледам. Тук съм общо взето почти или съвсем на позицията на shayhiry - в смисъл, нищо лошо в нещастния край. Стига обаче филмът да не е очаквано тъп развлекателен екшън, какъвто "Рибата", според разните трейлъри, мейкинги и прочие простотии, явно е. В такивата екшъни "добрите" трепят "лошите" и всички са щастливи. Трябва да има нещо като хепи енд, иначе всичко се обезсмисля.

По темата - онзи ден гледах "New Fist of Fury". Тъп филм с доста приятни бойни сцени. С Джеки Чан, ама не е комедия. Продължение на филм с Брус Лий.
Spoiler: show
Накрая Джеки Чан умря. При това много тъпо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Wed Sep 05, 2007 11:42 pm

Е не беше тъп, просто беше сниман от една специфична гледна точка на противопоставянето японци - китайци. И накрая умря точно заради това...защото японците са "изманици" и т.н. Беше клиширано с клечките разбира се, но като цяло доста прилично филмче ако се кефиш на класическия период на Джеки Чан.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE