Кът на програмиста...
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Е то няма какво толкова да строя, аз имам пет реда код, който се генерира динамично, де ше си играя да ги пиша таг по таг и атрибут по атрибут с ДОМ-а, много по-сложно е 
А и никога не би ми хрумнала такава лудница + това се басирам, че с ДОМ-а става същото (т.е. на едно-дум-ни атрибути няма да сложи кавички) и пак щеше да гръмне.

А и никога не би ми хрумнала такава лудница + това се басирам, че с ДОМ-а става същото (т.е. на едно-дум-ни атрибути няма да сложи кавички) и пак щеше да гръмне.
This is it. Ground zero.
Ми setAttribute си е функция с два параметъра, не вярвам, че нещо би се е преебало.
Иначе просто така са ме учили, че е правилно в злите стари времена, когато си скъсявах живота с JS, HTML и IE shit.
document.write май си е бая бъгаво принципно и е хубаво да се избягва...
Иначе просто така са ме учили, че е правилно в злите стари времена, когато си скъсявах живота с JS, HTML и IE shit.

document.write май си е бая бъгаво принципно и е хубаво да се избягва...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Moridin
- Global Moderator
Искам да кажа, че като кажеш
inputTag.setAttribute("name","test");
и сто процента ПАК резултатът ще е:
<input name=test>
вместо правилното и очакваното
<input name="test">
Всъщност ползата от document.write е именно, че на ТЕОРИЯ ти позволява ти изрично да укажеш как точно искаш да изглежда генерирания HTML. Докато с DOM зависиш от реализацията на DOM енджина.
Само дето явно теорията в случая е добро пожелание за МС.
Колкото до ученето - човек трябва да е гъвкав
inputTag.setAttribute("name","test");
и сто процента ПАК резултатът ще е:
<input name=test>
вместо правилното и очакваното
<input name="test">
Всъщност ползата от document.write е именно, че на ТЕОРИЯ ти позволява ти изрично да укажеш как точно искаш да изглежда генерирания HTML. Докато с DOM зависиш от реализацията на DOM енджина.
Само дето явно теорията в случая е добро пожелание за МС.
Колкото до ученето - човек трябва да е гъвкав

This is it. Ground zero.
Дам, сега се зачетох повече какъв ти е бил проблема, по-вероятно е пак да не ги сложи.
А иначе за гъвкавостта, в случая не става дума за това какво са ме учили, а как е по-правилно. Както и да е де, изобщо не знам за какво става дума, пък и е тръгнало явно, което принципно е най-важно.
А иначе за гъвкавостта, в случая не става дума за това какво са ме учили, а как е по-правилно. Както и да е де, изобщо не знам за какво става дума, пък и е тръгнало явно, което принципно е най-важно.

I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Уф! Мдам, май съм на път да повторя последното си изказване тук, онова с Дилбърт, ама... уф! 
Мдам, Жоро, съчувствам ти, и аз тия дни - в последните месец-два - съм имал куп причини да говоря мили думички по адрес на разликите между IE6 и IE7 и това кой кои стандарти си избира да спазва и кои - не...
Само един въпрос... тъп въпрос, ама все пак ми напира, напира изотвътре, некак си ако не го пусна, ще стане лошо
Имаш ли SGML-ска декларация за document type в началото на файла - и ако имаш, тя какъв точно document type ти дефинира? Имам предвид реда с <!DOCTYPE ....> - има ли, и ако има, коя версия на HTML дефинира там?
Идеята на въпроса ми - и на последващото предложение всъщност - е, че може би - може би, изобщо няма как да съм сигурен - може би нещата може да са малко по-добре, ако имаш декларация за document type и тя декларира XHTML 1.0 - няма значение дали strict или transitional, и двата искат документът да е well-formed XML document, а в XML е задължително стойностите на атрибутите да са в кавички или апострофи. Та... пробвай... ако ти е възможно де, ако можеш лесно да направиш така, че цялото нещо да ти е валиден XHTML... може би IE все пак ще се сети, че трябва да генерира валиден XHTML.
А ако пробваш - или ако вече е така - и се окаже, че при съществуваща DOCTYPE декларация, която изрично указва XHTML, IE пак генерира атрибути без кавички около стойностите - т.е. ако IE пряко и направо нарушава стандартите на обявената му версия на HTML - е тогава вече... те тогава вече... мдам... нали... то си е ястно...

Мдам, Жоро, съчувствам ти, и аз тия дни - в последните месец-два - съм имал куп причини да говоря мили думички по адрес на разликите между IE6 и IE7 и това кой кои стандарти си избира да спазва и кои - не...

Само един въпрос... тъп въпрос, ама все пак ми напира, напира изотвътре, некак си ако не го пусна, ще стане лошо

Имаш ли SGML-ска декларация за document type в началото на файла - и ако имаш, тя какъв точно document type ти дефинира? Имам предвид реда с <!DOCTYPE ....> - има ли, и ако има, коя версия на HTML дефинира там?
Идеята на въпроса ми - и на последващото предложение всъщност - е, че може би - може би, изобщо няма как да съм сигурен - може би нещата може да са малко по-добре, ако имаш декларация за document type и тя декларира XHTML 1.0 - няма значение дали strict или transitional, и двата искат документът да е well-formed XML document, а в XML е задължително стойностите на атрибутите да са в кавички или апострофи. Та... пробвай... ако ти е възможно де, ако можеш лесно да направиш така, че цялото нещо да ти е валиден XHTML... може би IE все пак ще се сети, че трябва да генерира валиден XHTML.
А ако пробваш - или ако вече е така - и се окаже, че при съществуваща DOCTYPE декларация, която изрично указва XHTML, IE пак генерира атрибути без кавички около стойностите - т.е. ако IE пряко и направо нарушава стандартите на обявената му версия на HTML - е тогава вече... те тогава вече... мдам... нали... то си е ястно...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- The Dragon
- Elder God
Боже опази ме от идиоти!
Поръчката за Майкрософт на прокурор
18 ноември 2007 / News.dir.bg
Фондация "Отворени проекти" ще сезира прокуратурата по обществената поръчка, обявена от министъра на държавната администрация Николай Василев, за избор на изпълнител на споразумение за доставка на лицензиран софтуер на "Майкрософт".
Това обявиха от фондацията на пресконференция, съобщи БТА. Те искат процедурата да бъде спряна и смятат да подадат жалба и в Комисията за защита на конкуренцията, както и да уведомят за случая еврокомисаря по защита на потребителите Меглена Кунева.
Фондацията ще настоява по случая да се произнесе и Агенцията за държавна финансова инспекция.
От фондацията смятат, че не е редно името на компанията да се споменава при обявяването на обществената поръчка. Според тях става дума за сума от порядъка поне на 18 млн. долара.
Атанас Марков от организацията заяви, че държавната администрация принуждава всички граждани да станат клиенти на "Майкрософт", защото, за да се изпълнят законови задължения за подаване на справки и декларации по електронен път, е необходимо хората да разполагат с продукти на тази компания.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
Кой го е излъгал шибания MySQL, че е шибана база данни? Нито тригерите са му тригери, нито процедурите процедури, мащабируемост и клъстеризация и партитишънинг на базата НЯМА! Репликацията е счупена а индексите са в най-добрия случай неизползваеми. Едно единствено NOW е достатъчно да счупи индекса, а репликираните сървъри умират когато им скимне!
ЕБАТИ ЕБАТИ ЕБАТИ!
Сори за избухването ма трябваше да си го кажа някъде!
ЕБАТИ ЕБАТИ ЕБАТИ!
Сори за избухването ма трябваше да си го кажа някъде!
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ммм... ако с това "идиоти" си имал предвид хората от фондация "Отворени проекти" - повярвай ми, не саThe Dragon wrote:Боже опази ме от идиоти!

Щом са решили да се борят, значи смятат, че има някакъв смисъл, пък било то и само генериране на публичност. Пък... поживем - увидим

- The Dragon
- Elder God
И за какво се борят? Да не използваме продуктите на Майкрософт. Без да кажат дума защо. Защото няма стабилни аргументи защо да не се използва.Roamer wrote:Ммм... ако с това "идиоти" си имал предвид хората от фондация "Отворени проекти" - повярвай ми, не саThe Dragon wrote:Боже опази ме от идиоти!Точно за тези хора имам причини да смятам, че твърде добре знаят точно какво правят, точно какви рискове поемат, точно с каква борба се захващат - и не, не го казвам, защото съм един от тях; всъщност все още не съм. Просто наистина познавам хората много добре и знам какъв опит в какви области имат.
Щом са решили да се борят, значи смятат, че има някакъв смисъл, пък било то и само генериране на публичност. Пък... поживем - увидим
Open Office е една драйфня - казвам го като човек който е бил принуден да работи с него. Значи се стикваме към MS Office. С него си върви и Windows.
Linux is free if your time is worthless. Практически освен Windows просто няма viable алтернатива която да може да се приложи на голям мащаб. А последвалото Преобучение на персонала колко ще струва? Наемането на кадърни сисадмини също струва повече, отколкото някакъв тийн който просто знае как се инсталира Win, Office и антивирусна.
- Roamer
- Ascendent
Уф. Много ми се иска да не започваме този спор тук и сега. Ама наистина много ми се иска, затова... всъщност... няма да го започвам.
Мжу другото, почти никой от аргументите на хората от "Отворени проекти" няма да е "ми то те са без пари"; повечето им аргументи би трябвало да са свързани с идеите за отворени стандарти и по-добра възможност за външна поддръжка и алтернативи. И... да, представи си, те вероятно *са* се замислили и за преобучаването - дотолкова, доколкото е необходимо. Неслучайно казах, че знам някои неща за това какъв опит в какви области имат - определено не е само чисто технически.
Мжу другото, почти никой от аргументите на хората от "Отворени проекти" няма да е "ми то те са без пари"; повечето им аргументи би трябвало да са свързани с идеите за отворени стандарти и по-добра възможност за външна поддръжка и алтернативи. И... да, представи си, те вероятно *са* се замислили и за преобучаването - дотолкова, доколкото е необходимо. Неслучайно казах, че знам някои неща за това какъв опит в какви области имат - определено не е само чисто технически.
- The Dragon
- Elder God
Буахахах!
Учени: През 2010 г. нетът може да блокира
24 ноември 2007 / BPost
Американски учени са изчислили, че постоянно нарастващият брой на потребителите може да доведе до драстично намаляване на скоростта на ползване на Интернет. Затова трябва да бъдат инвестирани милиарди долари в подобряването на Wi Fi мрежите, които да поемат постоянно нарастващия трафик.
Учени от Nemertes Research прогнозират, че до 2010 г. потреблението на Мрежата може да бъде сериозно ограничено. Според тях огромния брой потребители ще доведе до блокиране на много сървъри, в резултат на което скоростта в глобален мащаб ще падне. Те предупреждават, че ако не се вземат спешни мерки нетът ще се върне във времената на dial-up връзките.
Анализаторите са изчислили, че за да бъде поет нарастващият трафик, е необходимо да бъдат инвестирани в широколентов Интернет повече от 137 милиарда долара. Ако това не стане, много от интернет услугите и приложенията ще станат неизползваеми. Сайтове като Youtube, Zazz.bg, или Google Earth въобще няма да могат да се зареждат. Плащанията онлайн също ще бъдат забавени, което ще доведе до серозни проблеми за много фирми.
Според изследователите много от новите услуги на онлайн компаниите въобще няма да могат да влязат в употреба. Например Yahoo възнамеряват да въведат подобрение в търсачката си, чрез което, ако потребителя търси някакъв филм, на първо място ще излезе неговият трейлър. Фактически при едно глобално забавяне новото приложение ще стане неизползваемо. Независимо дали потребителят ще гледа трейлъра онлайн или ще го сваляq това ще става толкова бавно, че най-вероятно никой няма да може да изтърпи да го дочака. Според изследване на comScore в момента близо 75% от интернет потребителите в САЩ гледат средно на месец по 158 минути клипове онлайн. Общият брой гледани клипове в мрежата надхвърля 8,3 милиарда.
Не е необходимо кой знае какво търсене, първият резултат на Google е достатъчен 
The Internet Singularity, Delayed: Why Limits in Internet Capacity Will Stifle Innovation on the Web

The Internet Singularity, Delayed: Why Limits in Internet Capacity Will Stifle Innovation on the Web
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving