Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Feb 02, 2009 10:00 pm

За Уилоу имах предвид, че участията й в Ейнджъл са много редки, за много кратко и абсолютно несъществени за сериала, така че няма какво да се чака. Иначе и аз си я обичам, естествено :)

А Уесли според мен е разкошен. Като си спомня какъв беше в началото и какъв стана... Знам, че забърка баси кашата и че като характер е много труден понякога, но на мен ми харесва какви ги върши. Всичкото дето се случи покрай него в трети и четвърти сезон ме кефи. Абе всичките се развиват яко. Гън ще покаже най-много развитие в пети сезон, дотогава е що годе статичен. Фред изигра ненам колко различни роли до края на сериала. А Корделия е прекрасна във всичките си амплоата. Всъщност тя никога не е била зла кучка. Себична, позьорка - може би. Не забравяй, че ходеше със Зандър, за бога! Още тогава се видя, че е положителен персонаж отвсякъде.

Бахти, пак ми се догледа тоя сериал! Ние сега влачим 3ти сезон на Бъфи, че Сашо не е гледал някои епизоди. И на второ гледане ми е доста по-скучен от втори.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 02, 2009 10:09 pm

Мен също трети ми е по-слаб от втори.

Иначе има един епизод, в който Уилоу изчезва от Бъфи и се връща в следващия епизод с Фейт. Това се пада средата на 4-ти Ейнджъл, така че би трябвало поне един епизод да има дейно участие.
And you can't dance with a devil on your back...

Celeborn
Adept

Post by Celeborn » Mon Feb 09, 2009 12:05 am

Nice, заради Бъфи сега загледах и "Angel"...
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 12, 2009 9:37 am

Останаха ми четири епизода до края на 4-ти сезон. Подчертано ме дразнеше развлачването, колко пък ме дразнеше да знам, че
Spoiler: show
...Корделия е зла, но се прави на интересна пред другите...
думи нямам. Конър се доказа като тоталният задник, който може и да не пищи като Доун, но е многократно по-противен и нон-стоп прави грешните избори. Ай сиктир вече от проблемни тийнове!

А Уилоу беше тоооолкова сладка пак :oops: "You must be Angel's handsome yet androginous son" :lol:

Жасмин е разкошна също, да видим как ше се оправят с нея :) Джина Торес отново е зверски красива + обаятелна и магнетична. Кефи ме как говори по-бавно от Зоуи през цялото време.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Feb 13, 2009 3:32 pm

Talking of fourth seasons, този на Бъфи наистина вдигна летвата. Последните няколко дни се каня да гледам по един епизод, а гледам по два или три наведнъж. В шести до девети има някакво могъщо сюжетно развитие като за четири епизода преди средата на сезон. Тъкмо гледах девети (Something Blue) - смазващо добър! Спайк е мега просто като comic relief. Взех да съзирам и закономерност как епизодите с магия, която жестоко се обърква са мегазабавни. И въпреки това и драмата в тях обикновено не изглежда нелепо на фона на хумора, което е доста трудно за постигане.

Гледам, че сте почнали с любимите герои, та няма как и аз да не се включа.
1. Уилоу/Джайлс. Много труден избор, затова да кажем, че делят първото място.
Останалите позиции са ми много мътни, затова няма да се мъча, защо почти няма герой, който да ме дразни. Напоследък Аня и Спайк много ме радват, Корделия след първия сезон направи някакъв изумителен напредък,
жалко, че вече май съвсем рядко ще се вясва, if that.
Сигурно въпросът е задаван и преди, но поради страха от спойлъри да питам пак - паралелно ли да гледам Angel или по-добре след края на Бъфито? В смисъл, спойлят ли се взаимно или не? Предполагам, че не, но страх лозе пази, казват хората.... :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Feb 13, 2009 3:56 pm

Можеш да ги гледаш паралелно. Не се спойлят - имат много малко препратки един към друг. Корделия е там фултайм.

Иначе за персонажите - Уилоу така и не можа да ми влезе в топ 5, щото там са главно мъже - Спайк, Анджелус, Джайлс, Зандър и Аня съответно. Ма да кажем тя е 6-та.

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Feb 13, 2009 7:12 pm

Корделия е там фултайм.
Cool. Аз не помня къде бях видял, че тя се появявала рядко в Angel, явно съм бил дезинформиран.
Сега гледах и "нямия" епизод. Много впечатляваща смесица от романтични моменти и хорър.

Olivia: So everything you told me was true?
Giles: Well, no. Um, I wasn't actually one of the original members of Pink Floyd. But about the monster stuff, yes.

Това горното ме съсипа просто. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 14, 2009 11:09 am

Аз не ти препоръчвам да ги гледаш паралелно обаче. Факт е, че не си пречат, но и двата имат супер концентрирани истории, а при Angel и няма стендалоун епизоди почти. А както не си пречат, така и не се допълват, тъй че по-добре си ги гледай първо единия и после другия. Корделия без друго няма нищо общо с поведението си от единия сериал в другия ;)

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Feb 14, 2009 6:42 pm

Гледах първия епизод на Ейнджъл, доста сгоден беше, но засега ще се концентрирам на Бъфи. Минах средата на четвърти сезон, всичко беше супер зарибяващо, но
защо им трябваше да връщат тази ходеща досада Фейт не ми е много ясно. Освен да контрастира с Бъфи, за друго почти не става, а имам неприятното усещане, че я гласят да мине пак на страната на нашите, което ще е доста тъпичко.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 14, 2009 11:28 pm

Фейт е чудесен персонаж в седми сезон. Иначе споко, няма да се появява повече дотогава, има само няколко участия в Ейнджъл

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 15, 2009 8:33 pm

Eй, тъкмо си слушам ост-то на Once More With Feeling и пак се размазвам :) Все по-интензивно ми се гледа отново Buffy и зяпането на Angel само ми подсилва тоя мерак...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 15, 2009 8:47 pm

Знам как е - при мен беше същото, но после забихме на 3ти сезон със Сашко и засега сме го заебали.

На Фейт появите в Ейнджъл са страхотни. В Бъфи изчезва до 7ми сезон, така че споко - няма да те дразни много.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 16, 2009 5:50 pm

Интересен факт, впрочем (спойлер за четвърти сезон на Angel и седми на Buffy):

Има теория, според която призракът на Дарла, който Конър вижда към края на сезона, не е никакъв призрак, а е The First, който има силното нежелание да позволи на друга Първична Сила От Зората На Времето да отваря бизнес на Земята, точно когато той действа по въпроса. Не знам дали е подкрепена с нещо конкретно, но е забавна като разсъждение, а и издържана логически.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Feb 16, 2009 7:26 pm

Мда, не се бях замисляла. Напълно е възможно. Но що се показа само на Конър нтогава?

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Feb 16, 2009 8:33 pm

Почнах петия сезон на Бъфи.
Появата на малката й сестра, която никой никога досега не беше споменал беше малко в стил тийн фенфик, но засега въпросната сестра не ме дразни, така че не е голям кахър.
Малко ръшнат ми дойде финала на четвърти сезон, Адам беше пичага, а го отнесоха като стой та гледай за броени минути баси. Няма да се разсърдя ако го съживят някакси, колкото и да не обичам този похват по принцип. Също така загубих броя на моментите в тоя сезон, в които бях сигурен, че Райли ще го убият, а той взе, че докрета до пети сезон. Обичам да греша за такива неща. :P