Май има някакъв проблем във форума...

Пишете за оплаквания, въпроси и/или предложения по форума. Или недейте...

Moderator: Moridin

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Mar 16, 2009 10:43 am

armageddon wrote:Искам да попитам - някой да ползва Chrome? Редовно като си тайпя поста ми се разбозява изображението нещо - особено ако искам да се върна и редактирам. Та ако някой позлва да каже дали има подобен проблем.
при мен е същото, но само при кирилицата :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 16, 2009 11:26 am

звучи странно.. ще мога да го погледна след две седмици
This is it. Ground zero.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Mar 16, 2009 11:40 am

Moridin wrote:звучи странно.. ще мога да го погледна след две седмици
според мен кирилизатора на форума (който е javascript based, right?) и Хрома не се разбират нещо, не е big deal, но не е и много приятно ако пишеш дълги постове и трябва да редактираш много.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Apr 02, 2009 1:40 am

За хората, които разцъкват форума в момента:
След малко ще рестартираме уебсървъра. Надявам се да не е задълго. Извинявам се предварително за краткия downtime.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 02, 2009 9:17 am

Ти няма ли да се научиш да спиш през нощта бе?! :evil: :spank:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Apr 02, 2009 12:51 pm

Не и когато има планирано от две-три седмици обновяване :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat May 16, 2009 1:05 am

Не ще да ми маркира всички форуми като прочетени.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Sat May 16, 2009 2:13 am

Това с маркирането като прочетено и непрочетено си го има като бъг много отдавна, проявява се по най-различни начини в най-различни моменти :( Понякога се случва, когато сървърът е малко понатоварен, както беше тази вечер на няколко пъти, ама го погалихме, поуспокоихме го, мина му. Някой ден ще седна да видя какво всъщност прави това phpBB, когато трябва да маркира нещо като прочетено по всичките различни поводи, когато може да го поискаш, и защо не винаги успява.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 16, 2009 3:55 am

Подозирам, че и в този аспект са качили качеството на нещата в третото пхпББ, тъй като тази информация вече се пази в базата, а не в кукита.

При стабилен сървър (кх кх ;р) би трябвало да има с порядък по-малко проблеми в това отношение
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 16, 2009 9:43 am

Лично аз вече от месец и повече страдам от това :( Файърфоксът не ми маркира като прочетени теми, пуснати след/преди определен период (т.е. всички теми от един момент нататък и всички прекалено стари теми, разбирай на повече от 5-6 месеца), освен ако не дам mark all forums read или не игнорна темата. Ужасяващо шибано е и не, няма да си сменя браузъра заради него :evil:
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat May 16, 2009 9:45 am

На мен с файърфокса ми беше невъзможно дори да се логна, веднага ме разлогваше...
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat May 16, 2009 10:08 am

При мен интересното е че у дома Firefox ме разлогва постоянно и някой пък изобщо не мога да се логна.
Обаче от работа нямам никакви проблеми.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 16, 2009 6:13 pm

Проблемите с логването, доколкото ги има, уви няма да се оправят, и ако не са само тук - определено е за смяна на браузъра (и без това тази мизерна програма, която по неясни и за мен причини и аз продължавам да ползвам, гълта повече рам отколкото уиндоуса сам по себе си баси).

Имам известно подозрение, че те се случват на хора с много големи доставчици, които не дават фиксирано айпи и ОСВЕН това използват няколко бивши локални мрежи. Поне до този извод ме доведе, факта, че с промяна насочена към такава ситуация навремето оправихме донякъде нещата. Но не мога да знам дали е така наистина.

Разбирате, че е не трудно, ами направо невъзможно, да се дебъгне проблем, който аз не възпроизвеждам на собствения си компютър и който се появява абсолютно нередовно и безсистемно. Да беше от мен писано пхпББ, да имах идеи къде да се пипне, но при това положение е изключено, да не говорим, че при съпорта който се хвърля върху пхпББ от хорат дето го правят, е почти изключено такъв генерален бъг да се е задържал толкиова време, което очевидно води до извода, че проблемът е в клиентските телевизори.
This is it. Ground zero.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Sat May 16, 2009 9:04 pm

Това с разлогването го хванах кога се получава поне при мен - и с Firefox, и с Chrome. Ако не избера автоматично логване - трябва да зачистя кукитата, за да не ме разлогне. И така преди всяко логване. Този проблем го имам от година и малко. С други форуми не ми се е случвало. Постигам го и вкъщи (FF), а съм с фиксирано IP.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 18, 2009 9:30 am

Проблемите с логването, доколкото ги има, уви няма да се оправят, и ако не са само тук - определено е за смяна на браузъра (и без това тази мизерна програма, която по неясни и за мен причини и аз продължавам да ползвам, гълта повече рам отколкото уиндоуса сам по себе си баси).
Файърфокса ли? :shock:
I don't wanna die