"Попфолк бомба ще представя БГ музиката в ТВ EuroNews&q

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Apr 26, 2005 8:54 am

Matrim wrote:
JaimeLannister wrote:Drizzt, то това е вярно и за други изпълнители от други стилове, нали?

Но не за мнозинството от тях, за разлика от случая с чалгата, нали?

Какво лошо има ли? А какво хубаво има? Моят отговор е - нищо.
Твоят е такъв, ама на много други хора, всъщност на повечето, не е такъв. А това, според мен, има някакво значение...
Просто се дразня от това как чалгата във всичките и вариации е заклеймявана просто, защото е чалга. Има и други стилове, които не са над нивото и, ама не... Ето го тоя е чалгар...
Има нещо хубаво и у чалгата. Стига да искаш да го намериш...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 26, 2005 11:12 am

Опасявам се, че трябва да се съглася с Джаим в случая. Има музика, която далеч не е чалга, но се заклеймява като такава заради изпълнителя или аранжимента и съответно веднага й се лепи етикет 'долнопробна', което е погрешно. За мен 'чалга' е всичко, което е кич в музиката.

Но трябва да се прави разграничение между кича и ценната с нещо музика, която някои поп-фолк изпълнители правят. И това може да се определи със слушане, а не по името на изпълнителя само.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Tue Apr 26, 2005 11:26 am

Поздравления, Elayne, много добро заключение. Аз, въпреки че не веднъж съм заявявал колко велик изпълнител е Азис и как се отразява на душевното ми състояние, не мога да търпя "хитовете" му от рода на "умри", "напипай го" и тнт. Но когато си мисля за него се сещам главно за ултра страхотните му изпълнения и....наистина го смятам за велик, даже най-великия музикант в БГ от мъжки пол.
Windhammer 2012 http://www.arborell.com/windhammer_prize.html
Гласувайте за българското... защото си заслужава!
http://www.arborell.com/datingawitch.pdf
http://www.arborell.com/hwarangandkumiho.pdf

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Apr 26, 2005 3:42 pm

Ro#|#, ти, болни човеко, иди се прегледай някъде! :P :P :P
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 26, 2005 4:27 pm

Elayne wrote:Опасявам се, че трябва да се съглася с Джаим в случая. Има музика, която далеч не е чалга, но се заклеймява като такава заради изпълнителя или аранжимента и съответно веднага й се лепи етикет 'долнопробна', което е погрешно. За мен 'чалга' е всичко, което е кич в музиката.
Да, спокойно бих заклеймила песен за чалга само заради аранжимента й. Той също може да е безподобен кич. Въобще онези извивки, дори поставени на що годе нормален текст пак тотално скапват песента.
Ронин, дори да оставим онези хитове на Азис (макар че те са неговата емблема) и да се съсредоточим върху гласа му, какво толкова те привлича във фалцетното пеене? Имам предвид, адски е трудно, да, изисква се нечовешки глас, ама... не звучи добре въпреки това.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 26, 2005 4:27 pm

Elayne wrote:Но трябва да се прави разграничение между кича и ценната с нещо музика, която някои поп-фолк изпълнители правят. И това може да се определи със слушане, а не по името на изпълнителя само.

При положение, че има тонове музика спадаща към стилове, които ми харесват, която тепърва ще откривам, не мисля, че има какъвто и да е смисъл да си губя времето като отсявам ултра-минималния процент качествен поп-фолк сред морето простотия.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Tue Apr 26, 2005 6:11 pm

Morwen, мaдамка, наистина ме накара да се замисля какво всъщност харесвам в песните на Азис...имам предвид "Две сълзи", "Никой не може" и особено "Целувай ме". Май са текстовете. Много са емоционални. Даже трябва да постна някой от тях в съответния форум на Шадоуденс.
Също така се възхищавам от способността на Азис да се прави на всякакъв странен тип. За това се изисква смелост и за това му се възхищавам.

Drizzt, ти здрави човече, какво в правдивите ми думи те кара да се съмняваш в здравословното ми състояние? :) :P

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Apr 26, 2005 6:26 pm

Matrim wrote:
Elayne wrote:Но трябва да се прави разграничение между кича и ценната с нещо музика, която някои поп-фолк изпълнители правят. И това може да се определи със слушане, а не по името на изпълнителя само.

При положение, че има тонове музика спадаща към стилове, които ми харесват, която тепърва ще откривам, не мисля, че има какъвто и да е смисъл да си губя времето като отсявам ултра-минималния процент качествен поп-фолк сред морето простотия.
Mat, приателю, на колко места можеш да слушаш "тонове музика спадаща към стилове, които ми харесват, която тепърва ще откривам"? У вас ? На концерт 1-2 пъти в годината? ...
Преди смятах, че не си струва да направиш компромис със музиката заради хората, сега смятам точно обратното. Попаднах в компании в които се слуша чалга, да. Страхотни компании. И започнах да се питам каква щеше да е разликата ако вместо да слушат чалга всички се тресяха в ритъма на някое блек парче...
Според мен си струва да се направи компромис. Вкъщи мога да си слушам каквото си искам, но щом цял народ слуша един стил, то значи у него има нещо... Не знам какво е, може да не е нещо хубаво, но си струва компромиса, поне за мен... А и както спомена някой и в този стил има добри неща...
Може би съм се развалил....
Хаха...
Просто мога да си направя купона независимо дали звучи чалга или метал. Разбира се, много е различно, но пак се получава...
И, повярвайте ми, така е по- добре...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Apr 26, 2005 6:27 pm

не веднъж съм заявявал колко велик изпълнител е Азис
тези, да речем, както и:
когато си мисля за него се сещам главно за ултра страхотните му изпълнения и....наистина го смятам за велик, даже най-великия музикант в БГ от мъжки(??) пол.
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 26, 2005 6:40 pm

Повярвай, аз пък не мога да си "направя купона" ако дъни някаква гнусна чалга. Може и да го изтърпя някак, но просто ще ми развали удоволствието от партито. Има разлика между това да направиш компромис заради компанията и между това да почне да ти харесва чалгата. А това, че цял народ го слуша - I couldn't care less. За мен моят личен музикален вкус има много по-голяма тежест от мнението на другите, ако ще и да имаше не милиони, а и милиарди фенове на чалгата.

Много са емоционални. Даже трябва да постна някой от тях в съответния форум на Шадоуденс.
Вето! :D
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Apr 26, 2005 6:51 pm

Matrim wrote:Повярвай, аз пък не мога да си "направя купона" ако дъни някаква гнусна чалга. Може и да го изтърпя някак, но просто ще ми развали удоволствието от партито. Има разлика между това да направиш компромис заради компанията и между това да почне да ти харесва чалгата. А това, че цял народ го слуша - I couldn't care less. За мен моят личен музикален вкус има много по-голяма тежест от мнението на другите, ако ще и да имаше не милиони, а и милиарди фенове на чалгата.

Много са емоционални. Даже трябва да постна някой от тях в съответния форум на Шадоуденс.
Вето! :D
Хората сме различни....
Преди време и аз бих казал точно това, но се промених...
Което не означава, че прогресирам, макар сега да съм значително по- щастлив. :)

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 26, 2005 7:05 pm

JaimeLannister wrote:Което не означава, че прогресирам
Точно щях да го отбележа :twisted:
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Apr 26, 2005 7:09 pm

Roland of Gilead wrote:
JaimeLannister wrote:Което не означава, че прогресирам
Точно щях да го отбележа :twisted:
Ma колко си те обичкам само...
Направо си го нямаш на представа...
:) :) :)

Иначе си прав, тъкмо вкарах 2 гънки от удар, колкото да си връзвам галошите и ето, пак регресирам...

:)

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Tue Apr 26, 2005 7:42 pm

Аз дълбоко...така де, силно протестирам срещу предварително обещаното ми вето. Всъщност, вие губите, аз нежните текстове на Азис си ги знам :P

И, малко оф топик, искам да препоръчам на пишещите рецензии на музика в списанието да обърнат внимание на новия албум на Paradise Lost. Много бих се раджал да чуя коментар за него.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 27, 2005 1:05 am

Хм, и аз съм като Мат... не че не мога да пренебрегна музиката заради хората, но просто ще ми развали прекарването в голяма степен.
И с текстовете е така... не мога да ги възприема отделно от музиката или обратното. Може би бих могла да пренебрегна невзрачна мелодия заради идеен текст (или обратното), но когато е и дразнеща, просто немога да го преодолея.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either