Краят на Пиратството в България??
Moderator: Moridin
Спокойно бе бг-торентите започнаха да развиват по-мащабна дейност съвсем отскоро.Потребителите още не са се научили да сийдват!Все повече и по0вече неща ще намираме в торентите.Аз да ви кажа съм много доволен - от фриитата свалях със 120к а от торентите под 200 не падам, а ако сийдваш нормално и рейтингът ти е >1.000 е просто супер, днес свалих три филма със скорост 4300к !!!
Гадното в торентите е, че ти налагат цял куп задължения. Искат да правиш определено количество трансфер - е, на мен пък не ми изнася да съм включен към тях по десет часа на ден. Искат да ъплоадваш много - обаче за да го направя, трябва да запълня няколко гигабайта с популярни боклуци, за да има желаещи да свалят от мен. Не, мерси, предпочитам си eMule, може да е по-бавно, но поне ти дава някаква свобода на избор.
Цялата концепция на торентите е - колкото дадеш, толкова ще получиш. И си е напълно справедлива според мен. В крайна сметка се изискват не малко усилия да се набави даден рилийз и е проява на елементарно уважение да позволиш на някой да си го дръпне от теб, след като вече си го свалил, а не директно да бягаш.
Естествено родните ИСП са идиоти и правят мизерии със ъплоада, но юзерите все пак трябва да се научат, че нищо не е даром...
А в самата работа с торентите няма нищо сложно, въпрос на желание е човек да се научи...
П.С. Ванка - и в мулето ако няма хора, които споделят това дето ти трябва става малко сечено, не мислиш ли?
Естествено родните ИСП са идиоти и правят мизерии със ъплоада, но юзерите все пак трябва да се научат, че нищо не е даром...
А в самата работа с торентите няма нищо сложно, въпрос на желание е човек да се научи...
П.С. Ванка - и в мулето ако няма хора, които споделят това дето ти трябва става малко сечено, не мислиш ли?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Yan wrote:Цялата концепция на торентите е - колкото дадеш, толкова ще получиш. И си е напълно справедлива според мен. В крайна сметка се изискват не малко усилия да се набави даден рилийз и е проява на елементарно уважение да позволиш на някой да си го дръпне от теб, след като вече си го свалил, а не директно да бягаш.
Ма мноо точно казано...Не мога да разбера какво ти пречи като свалиш 1Гб да си оставиш компа включен още 2-3часа да сийдваш, пък после дел и си освобождаваш харда...
Yan, аз не съм против това да шервам. Не ми харесва обаче, че човек с не особено бърза връзка като мен трябва да е включен към торент сайта по няколко часа всеки ден, за да покрие изискванията им за трансфер. Освен това ъплоадът зависи от това, колко търсени са шернатите файлове, а тези на моя компютър биха заинтересували доста ограничен кръг от хора. Затова ако искам да свалям през торент, трябва да държа няколко гигабайта постоянно запълнени с разни боклуци, за да осъществявам приличен ъплоад (да не говорим, че може би ще съм принуден и да свалям абсолютно ненужни ми боклуци, за да мога да ги сийдвам после).
Иначе, уверявам те, изобщо не съм някое стиснато копеле - трия файловете от директорията на мулето чак когато хардът ми започне да се препълва
Иначе, уверявам те, изобщо не съм някое стиснато копеле - трия файловете от директорията на мулето чак когато хардът ми започне да се препълва

Впрочем, конкретно в бг-нета и с това, което аз тегля (аниме) го има мноу сериозно тоя проблем. Тегля нещо и после цял ден никой не се опитва да го изтегли от мен. И на следващия. И на по-следващия. Проблеми с мястото още нямам, но пък непрекъснато тегля нови неща и не мога да държа по 15 торента включени.
And you can't dance with a devil on your back...
- Amos Trask
- Aes Sedai
Освен това не забравяйте варианта, че не малко хора жертват неограничения download за по-висока скорост. Така че много хора просто не могат да си позволят да upload/download съотношение 2:1, ако искат да изтеглят някой филм, да кажем. Освен това, обикновено българските торент сайтове трият акаунти, ако не се ползват редовно, което удря още повече тези, които не генерират голям трафик. Наистина, не отричам че е културно да оставиш хората да теглят от теб 2-3 часа, и аз точно това правя в eMule или DC++. Обаче, българските торент сайтове ми създават страшно много проблеми с всички тези изисквания, които според мен са повече от необходимото и са подходящи само за определен кръг потребители.
This signature is not yet rated
айде стига сте се оплаквали
Вярно че засега торентите предлагат по-малко разнообразие от фриитата, но аз съм се вързал към няколко бг-торенти, и така се намира предостатъчно интересни неща. Вярно че се набляга на по-новите неща, но мисля че постепенно с нарастване бройката на торент-сайтовете разнообразието ще увеличи. А изискванията за повече сийд си е съвсем справедливо- не може само да теглиш, и после нищо да не даваш. Вярно не всички файлове се търсят много, но като сийдвам няколко файла едновременно, винаги успявам да си оправя коефициента.

jeez, we are all focked aren't we?! ще го преглътнем и ще цъкаме чрез Torrent-ите. удобно, лесно, приятно и практично... нищо ви няма. ще се справите и без фрийта. подобни мерки са непопулярни и въобще нямат нужния ефект. жалкото е, че политиците не правят нищо за да подобрят благосъстояните и достъпността на легалния софтуер, а затварят едно кранче, което въобще няма да спре вълната от нелегален...
- Amos Trask
- Aes Sedai
- Lubimetz13
- Mistborn
Ми, не знам ни как да ви го кажа, ни дали ви интересува, ма на мен музиката, филмите и софтуерът са ми все легално закупени, та не ми пука особено от какви сектантски жаби ще трябвало да се бозае оттук нататък. Като се замисля, единствените неща, изтеглени не особено законно от разни наскоро починали сайтове, са ми няколко книги на английски и разни аниме-сериали. Сега просто ще започна да си ги поръчвам от Amazon и толкова - не е чак такава трагедия. Голямата драма около рухването на няколко пиратски бараки ми се вижда прекалено... драматизирана.