Добрините
Moderator: Moridin
Няма ненаказано добро или No good deed goes unpunished не трябва да се приема като "ако ти си добър с другите и те ще са добри с теб" или "твоята добрина ще предизвика добрина". С това по-скоро се има предвид, че никое добро дело не остава ненаказано от ... съдбата, т.е. на добрите хора им се случват лоши неща. Погледнато по този начин, да, съгласна съм с тези думи.
А иначе, добрини от приятели, прави добро на хората и ще се чувстваш щастлив, прави ги щастливи и т.н. - това е друга мелодия и, мисля, няма общо с Няма ненаказано добро.
А иначе, добрини от приятели, прави добро на хората и ще се чувстваш щастлив, прави ги щастливи и т.н. - това е друга мелодия и, мисля, няма общо с Няма ненаказано добро.
pulled out
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
епа аз винаги като се втурна да прая добро, услуги, етц., се забърквам в разни огромни каши и общо взето повечето случай после съжалявам, че съм се набутвал.
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
Ще ми простиш сарказма, но това някаква аксиома ли е, или физичен закон най-обикновен? Мерси за разяснението какво значела поговорката де, но на какво се дължи съгласието ти? Въобще, не може да се отиде нито в един полюс, нито в друг, хората просто правят различни неща в различни ситуации и понятията добро/зло нямат почти никакъв смисъл в повечето случаи и действия.Morgana wrote:Няма ненаказано добро или No good deed goes unpunished не трябва да се приема като "ако ти си добър с другите и те ще са добри с теб" или "твоята добрина ще предизвика добрина". С това по-скоро се има предвид, че никое добро дело не остава ненаказано от ... съдбата, т.е. на добрите хора им се случват лоши неща. Погледнато по този начин, да, съгласна съм с тези думи.
Дриз, то е от некадърие, не, че съдбата ти се отплаща на доброто със зло

And you can't dance with a devil on your back...
Абе има един лаф кат сме заподхвърляли таквиз 

Няма по страшно нещо от добронамерения глупак.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Много ми се иска да ти отговоря в духа на Анри IV "Ако бях Бог, щях да постъпя като Бог, щях да простя". Обаче, уви, аз съм само човек, не от най-добрите при това и затова не, няма да ти простя сарказма. Сори за което.
За разяснението - винаги на твое разположение, светлина в тунела всекиму е нужна.
Понятията добро/зло имат смисъл във всички случаи. Че то, ако не можехме да правим разлика между едното и другото и да виждаме смисъла във всяко от тях, за какъв дявол е било нужно Ева да яде ябълка от Дървото на познанието и с това човек да си навлече такова страшно наказание като прогонването от Еден?
Drizzt, то и аз така, ама се уча вече да се грижа само за себе си.
За разяснението - винаги на твое разположение, светлина в тунела всекиму е нужна.

Понятията добро/зло имат смисъл във всички случаи. Че то, ако не можехме да правим разлика между едното и другото и да виждаме смисъла във всяко от тях, за какъв дявол е било нужно Ева да яде ябълка от Дървото на познанието и с това човек да си навлече такова страшно наказание като прогонването от Еден?
Drizzt, то и аз така, ама се уча вече да се грижа само за себе си.
pulled out
Е то в тва е смисъла ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Мисля, че при положение, че аз ти прережа гърлото, за да ти открадна парите и да нахраня семейството си, което иначе ще умре скоро, НИКОЙ не може да определи това зло ли е, или добро. Всъщност това и имам предвид, че нямат смисълMorgana wrote:Понятията добро/зло имат смисъл във всички случаи. Че то, ако не можехме да правим разлика между едното и другото и да виждаме смисъла във всяко от тях, за какъв дявол е било нужно Ева да яде ябълка от Дървото на познанието и с това човек да си навлече такова страшно наказание като прогонването от Еден?
And you can't dance with a devil on your back...
Ами не е така! Аз изобщо няма да се посвеня да определя убийството като зло в конкретната ситуация. И смятам, че още много народ ще погледне на ситуацията по този начин.Roland of Gilead wrote:Мисля, че при положение, че аз ти прережа гърлото, за да ти открадна парите и да нахраня семейството си, което иначе ще умре скоро, НИКОЙ не може да определи това зло ли е, или добро.
Юда, егоист, луда и wow-холик 

Няма угодия