Торенти - къде, как, защо и колко:)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Jun 08, 2007 5:18 pm

Random, пиши довечера на лично да ти дам една, зависи кога пак ще намина тука, но ако довечера си писал до утре сигурно ще съм ти пратил. Само да вмъкна, че на мен демоноида, поне на този акаунт, че по едно време го забравих, та трябваше да правя нов, не отчита, поне на мен, вярно. Ъплоуда ми е минимум 500гб, смятал съм, това не пречи да пише, че имам само 4мб - какво ще кажете :mrgreen:
Викам ти да пишеш, да не забравя, не друго :wink:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 08, 2007 10:13 pm

Другия вариент е да пита човек - Има ли някой едиквоси? :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 08, 2007 9:04 am

Абе я ъпдейтнете малко тая тема кой е актуално най-читавият клиент?

Щото мюТоррента вече наистина ми лази по нервите, утрепва ми кардинално връзката, да не говоря за постоянно растящата му във времето употреба на РАМ.

Да, мога да си огранича даунлоуд скоростта, ма кел ми файда от даунлоуда, няма ли как някъде да се сетне броя връзки, които клиентът отваря? Щото то от това става мизерията. А не виждам такава опция.

Или все пак някой друг клиент да препоръчате? Торнадото не ми върши много работа, щото не дава почти никакво инфо, а и аз ползвам доста торенти едновременно, за да сийдвам поне нещо... Всъщност не знам дали още по поддържат.

Гледам, че Дима е писала за ФлашГет, ама аз имам супер лоши спомени от него, също откъм РАМ, та се колебая.
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 08, 2007 9:16 am

И докат сме на темата - идеи за добър даунлоуд мениджър, който да поддържа сваляне на всички линкове на страницата? Пак извън ФлашГет
Last edited by Moridin on Mon Oct 08, 2007 9:16 am, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Oct 08, 2007 9:16 am

Ама на мен мюторента не ми прави такива проблеми...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 08, 2007 9:29 am

Moridin wrote:И докат сме на темата - идеи за добър даунлоуд мениджър, който да поддържа сваляне на всички линкове на страницата? Пак извън ФлашГет
Аз използвам Free Download Manager, но идея си нямам дали ти отговаря на изискванията. :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Oct 08, 2007 10:38 am

Moridin wrote:Абе я ъпдейтнете малко тая тема кой е актуално най-читавият клиент?
Аз съм абсолютно щастлива с мюТоррент-а
Moridin wrote:Щото мюТоррента вече наистина ми лази по нервите, утрепва ми кардинално връзката, да не говоря за постоянно растящата му във времето употреба на РАМ.

Да, мога да си огранича даунлоуд скоростта, ма кел ми файда от даунлоуда, няма ли как някъде да се сетне броя връзки, които клиентът отваря? Щото то от това става мизерията. А не виждам такава опция.
Това че ти не я виждаш, не значи, че я няма, има я и аз даже съм си дала повече от сетнатите 50 връзки на торент. Можеш да си оправиш сетингите от:

Options => Preferences => BitTorrent

Отиваш в менюто Number of Connections => Maximum Number of Connections per Torrent и си избираш колкото те устройва.

Иначе като цяло не знам с колко RAM си, но и преди да си кача RAM-a и да си сложа по-свестен процесор нямах грам проблем с това мюТоррент да ми поддържа до 20 активни торента Up/down и пак да не ми товари особено машината. Провери си добре настройките като брой активни едновременно торенти и т.н. и си намери баланс, който да е ок на твоята машина. Не мисля че е от торент клиента.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Oct 08, 2007 12:18 pm

Аз си ползвам BitComet 0.70 и съм повече от доволна. Предупреждавам обаче, че 0.70 е последната читава версия. Та, пробвай я Жоро, може пък да ти хареса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 08, 2007 12:22 pm

мюТоррент-а си ми баца. Тури първо азуреус и после сичко ше ти се види леко като песен ;). Иначе ненам как да си засиля ъплуда аз че външния по-бърз от бг и не моем да праим трафик нещо.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Oct 08, 2007 12:42 pm

Може да ви прозвучи малко нахално, но дали някой може да потърси за мен един албум: "Hudson River Wind Meditations" на Lou Reed, защото никъде не мога да го открия, а тук виждам, че сте доста по-наясно с тайните на даунлоуда :D
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Oct 08, 2007 1:03 pm

Bat Garo Still Rots wrote:Може да ви прозвучи малко нахално, но дали някой може да потърси за мен един албум: "Hudson River Wind Meditations" на Lou Reed, защото никъде не мога да го открия, а тук виждам, че сте доста по-наясно с тайните на даунлоуда :D
Ако ползваш eMule това са линкове към две различни добре сийдвани версии (в спойлър, че са дълги):

Spoiler: show
ed2k://|file|Lou%20Reed%20-%20(2007)%20Hudson%20River%20Wind%20Meditations.rar|128226608|2C7CF2EF6190927D278AC945AD13BC1F|/
ed2k://|file|Lou%20Reed%20%EF%BC%8D%20Hudson%20River%20Wind%20Meditations.rar|128220038|B53ABBC6ECCEB5C355D911BD2EEA639C|/
Ако не можеш, аз ще го дръпна, но как ще ти го препратя, ще трябва да го мислим.

Обичам си аватара!!

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Oct 08, 2007 2:06 pm

Никога не съм ползвал мулето :oops: Ако ти е удобно да го изтеглиш и да ми го пратиш по ICQ? Ще съм много благодарен + шоколад на посочен адрес за кореспонденция :D
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Oct 08, 2007 2:11 pm

Тегли се лека полека и като стане ще ти кажа. Имай предвид, че може да отнем и дни, зависи от много неща.

Обичам си аватара!!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 18, 2007 10:27 am

Отчаян съм. Тоя ФДМ на Морви известно време си бачкаше кат пушка за торенти (макар и да няма толкова възможности, колкото истинските торрент клиенти), но в момента, в който почнах да свалям някъф по-голям файл от сорта на 4ГБ и всичко се спихна, пак почна да отваря 4000000 конекции и рамът си замина на 97% usage. Ограничих ги до някви смешни числа от де що има опции и никъф ефект......

Просто съм отчаян. Нямам психическите сили да го махам сега и да пробвам пак с мюторента, само за да е същото :(
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Oct 18, 2007 10:40 am

Гледай само да не се пропиеш от мъка, рано ти е. Тази дейност с тегленето съм я оставил на щерката :wink:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"