Категориите са колкото са по същите причини, за които писах на Dante горе. Стана ми тъпо, когато никой в примерно форума на knigi-igri.bg не се сети защо има смисъл да съществуват. Явно масово продължаваме да мислим тясно...

Moderator: Moridin
И за тия 22 години не си чувал за Николай Теллалов? Величка Настрадинова? Атанас П. Славов? Теодор Стърджън? Питър Бийгъл?kiril_ps wrote:Едва тази година разбрах, че имало издателство "Човешката библиотека" и писател "Клуб светлини сред сенките", а чета фантастика и фентъзи от 22 години.
Само Теллалов съм чувал от гореизброените, но не ми допадна неговата за дракончето (чел съм също Александър Драганов и Бранимир Събев).kalein wrote:И за тия 22 години не си чувал за Николай Теллалов? Величка Настрадинова? Атанас П. Славов? Теодор Стърджън? Питър Бийгъл?kiril_ps wrote:Едва тази година разбрах, че имало издателство "Човешката библиотека" и писател "Клуб светлини сред сенките", а чета фантастика и фентъзи от 22 години.
Специално за наваксване с родните автори ти препоръчвам „За спасяването на света“. Сваля се свободно, само си я поискай по мейл.
Зад клуба стои творчески колектив от няколко тинейджъра и young adult-а, и следователно те имат повече присъствие в БГ сцената, от всеки друг писател (the power of facebook, mate). Даже познавам една от авторките в клуба и е свястно момиче, но си прав да се чудиш как спечелиха. Просто това е положението. На конкурс със съдии едва ли щяха да блеснат, но на такъв с реални гласове е нужно само всеки от тях да се обади на 20-тина приятели и готово.kiril_ps wrote:Ама как така "Клубът" е спечелил не мога да проумея? В смисъл зад името "Клуб" стои точно определен човек?
Точно заради този казус преди следващите НФН ще трябва да решим дали да допускаме колективни участия. (Има и фактори „за“, не само „против“ – например допълнителните усилия, които се изискват за съвместно писане на роман... но аз „прегорях“ и не искам да участвам в подробни дискусии поне още месец-два.)kiril_ps wrote:Хубаво е, че има Клуб по фантастика с толкова членове (проверих броят им в сайта), но дали е редно те да се номинират за "Най-добър писател". Утре може някой да номинира ВТУ за най-добър илюстратор...
kiril_ps wrote:Само Теллалов съм чувал от гореизброените, но не ми допадна неговата за дракончето (чел съм също Александър Драганов и Бранимир Събев).kalein wrote:И за тия 22 години не си чувал за Николай Теллалов? Величка Настрадинова? Атанас П. Славов? Теодор Стърджън? Питър Бийгъл?kiril_ps wrote:Едва тази година разбрах, че имало издателство "Човешката библиотека" и писател "Клуб светлини сред сенките", а чета фантастика и фентъзи от 22 години.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 4 guests