Те са като при Кроненбърг тези неща - този виден естет на реализма...

Гледай Pi http://www.imdb.com/title/tt0138704/Alexis wrote:Изгледах филма и съм порядъчно разочарована. Аз съм голям балетен почитател и имах определени очаквания, дори само свързани с темата на филма.
Уви, бях полята със студена вода. Бях подготвена, че филмът е психо, но просто не бях подготвена колко точно е психо и колко малко е нещо друго. Ролята на Натали в 70% от филма беше да изглежда стреснато разтревожена, все едно любимият й хамстер се е гътнал и тя не знае, как да преживее загубата. Друсащата се като пияна камера и прекалено многото близки планове ми докарваха главоболие, а сцената в бара (по време на танците) щеше, аха, да ми докара епилептичен припадък.
Последните 30 минути бяха по-добри, но преди това филмът не можа да ме накара да потъна в него, да ми пука за когото и да било а на този етап вече беше късно. Героинята на Натали, Нина, ми беше преди всичко досадна и неадекватна. Не знам, как точно я определяха като идеалния бял лебед, след като той е силмвол на невинност и грация, а тя беше (и й го казваха постоянно) единствено дърво с мания за перфекционизъм.
Наистина ми се иска да можех да кажа, че високите ми очаквания са причина филмът да ме разочарова, но далеч не е така. Самият стил на заснемане ми е неприятен а и начина на представяне на сюжета и самите герои са ми дълбоко чужди. В общи линии съжалявам, че толкова чаках да излезе на кино (и да мога да отида), да дам пари за него. Не ги заслужаваше.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest