House M.D. (Д-р Хаус)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Sep 22, 2009 12:21 pm

tigermaster wrote:Гледам, че се е появил нов епизод в Замунда. Само да излизат по-скоро субтитри, че не знам доколко мога да го гледам без превод...
Ако притеснението ти е в медицинската терминология - в този еп, почти няма такава.

Моята радост е, че нямам търпение да видя следващия еп и дали историята с психиатрията ще бъде реален стори арк или ще е само колкото Хаус да се попромени, за да е по-интересен. Макар че аз си го харесвах като безчувствен, циничен гадняр.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Sep 22, 2009 3:16 pm

Вашата мамка изкусителна, гадовееее, баш сега съм на работа! :P

Довечера, довечера. По-бързо да става 21 ч. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Sep 22, 2009 3:26 pm

Alexis wrote:
tigermaster wrote:Гледам, че се е появил нов епизод в Замунда. Само да излизат по-скоро субтитри, че не знам доколко мога да го гледам без превод...
Ако притеснението ти е в медицинската терминология - в този еп, почти няма такава.

Моята радост е, че нямам търпение да видя следващия еп и дали историята с психиатрията ще бъде реален стори арк или ще е само колкото Хаус да се попромени, за да е по-интересен. Макар че аз си го харесвах като безчувствен, циничен гадняр.
Нищо не им пречи да го оставят в клиниката и там да почне да ги влудява, както в болницата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Sep 23, 2009 12:03 am

Невероятно силно начало на шести сезон.

Четирима сценаристи на този двоен епизод, включително създателят на сериала Дейвид Шор. А режисьор е продуцентката Кейти Джейкъбс.

Един от най-силните епизоди в целия сериал.

Може би най-силният.

Две сцени даже ме просълзиха.
Spoiler: show
Фрийдъм Файтъра, музикалната кутия и "нямото момиче". И Алви накрая, който доброволно си поиска лекарствата и каза, че иска да оздравее.
Но всъщност целият епизод е майсторско наслагване на актьорски присъствия, сцени, настроения и внушения.

Дето вика един фен - Dr House Flew Over The Cuckoo Nest.
The Best of Mozart

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Sep 23, 2009 4:17 pm

Прав е минувача, направо ме изкърти тоя начален епизод -
първо се оказа, че с предния пост почти познах като казах
ще се опита да подлуди или докторите, или пациентите, или направо да вдигне цялата лудница на главата си
после обаче обрата силно ме изненада, когато
в крайна сметка реши, че наистина има нужда да го оправят и започна да ходи на сесии при баш доктора
И накрая цялата последна част ми беше толкова тъжно, че и аз се просълзих на местата, които посочи минувача, че и чак до края, когато си тръгна и пак се поразведриха нещата.
Изобщо много, много силен епизод с много актьорска игра и не само от страна на Хю Лори - сега дано и целия сезон е такъв
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Sep 23, 2009 8:14 pm

Ейй дОбър беее ;)

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Sep 25, 2009 1:48 pm

Страхотна серия се оказа, макар че майка ми беше направо отвратена от нея. Честно казано, обаче, ми се ще да си продължи както в предишните сезони - с мистериозните болести и т.н.
Бтв...
http://www.dnes.bg/zvezdi/2009/09/24/i- ... olia.78146
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Sep 25, 2009 7:18 pm

Британският актьор Хю Лори може да бъде принуден да се откаже от ролята си в новия сезон на "Д-р Хаус", защото е получил реални травми в коленете, съобщи "Дейли Мейл".
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :(

Ами... освен да приготвят примерен край на сериала и да го пазят под ръка с готовност да го включат ако се наложи. Ама дано не се наложи.
Хю Лори като Грегъри Хаус е една от най-успешните комбинации актьор-персонаж, които съм виждал. На това ниво са ми само Харисън Форд като Индиана Джоунс и Джим Парсънс като Шелдън от ББТ - без този актьор филмите/сериалите биха били много, ама много по-слаби.

Иначе за насоката на сериала споко. :wink:
http://www.buffalonews.com/entertainmen ... 68258.html
Of course, there wouldn’t be a series unless House was around to save lives and abuse his team.

“Dr. Cuddy [Lisa Edelstein] says in one of the early episodes. ‘He may not have his license, but we’d be idiots not to listen to him,’ ” said Shore.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 25, 2009 7:34 pm

Абе ще има още, дано се оправи. Ако не ще ги терори от количка вече :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Sep 25, 2009 10:27 pm

tigermaster wrote:Страхотна серия се оказа, макар че майка ми беше направо отвратена от нея.
Защо, ако не е тайна? :)
The Best of Mozart

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Sep 26, 2009 11:22 am

passer-by wrote:
tigermaster wrote:Страхотна серия се оказа, макар че майка ми беше направо отвратена от нея.
Защо, ако не е тайна? :)
Поради ред причини. Всъщност не познавам по-голям почитател на Хаус от нея, затова и тази реакция малко ме учуди. По принцип майка ми е върл противник на лечението на психични проблеми с лекарства - това беше и основната причина. Останалото ми е доста трудно да го предам, честно казано.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Sep 26, 2009 12:50 pm

Понеже първа гледах серията и не ми се спойлеше, се въздържах от коментар тогава. И аз не бях очарована от някои елементи в епизода, а съм върл фен на Хаус, въпреки някои медицински неадекватности отвреме навреме.

Прекалената мелодрама откровено ме отблъскваше. Това, което почти е просълзило някои, мен лично тотално ме издразни. Ако липсваше мелодрамата от последните 10 минути, серията щеше да е в пъти по-добра за мен. А така финалът тотално ми прецака цялостното впечатление. Силно се надявам следващата серия да не прелива от толкова мелодрама. Предпочитам си сарказъм и медицинска мистерия.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sat Sep 26, 2009 2:29 pm

Амин.
Частта в която Хаус си е стария Хаус определено е на ниво (не е спойлер, на всички им е ясно какъв е кретен :wink:), нямаше нужда от сълзливия край.
Все още имам високи надежди за сезона обаче, да видим как ще го отиграят в следващите 2-3 епизода.
Elves dig rocket launchers.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Sep 26, 2009 2:38 pm

Е, частта
мацката, целувката, секса и накрая тя си тръгна
и на мен ми дойде малко в повече, но всичко друго си беше на място :mrgreen:
Image

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Sep 26, 2009 2:44 pm

Мелодрамата ми беше в повече, но все пак....