За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 28, 2008 5:22 pm

Интересно че нация която толкова се грижи за животните че чак налага космични глоби за нараняване на кучетата поддържа такава традиция. Преди поне бика е имал шанс - сега му набиват химии за не може да се държи адекватно и го мъчат най- целеласочено а хиляди хора гледат и се радват на мъченията.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 28, 2008 5:24 pm

Добре, Бая, ти познаваш това страхотно куче. И тоя пълен идиот. Но просто не всички са такива. Имахме познати с кавказка овчарка, които нямаха никакво желание да учат кучето си да напада, обаче то хапеше дори тях. Като му дават храна и не само. Друг пример е моето куче - то всъщност е много добро към хора, но с кучета се бие ужасяващо, а никога не сме го учили нито на това, нито на някакви други агресивни команди.
Просто - виж пак какво съм написала аз и какво си написала ти и помисли дали не могат и двете да са верни.

Ок, пасъре, как да го разбирам това - че животът на кучето е по-ценен от този на човека ли? Знам, че не е това, но така звучи.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jul 28, 2008 5:31 pm

Nyn wrote:
dellusion wrote:Джейми, май няма. Нито са защитен вид, нито нищо.
Нин, а помниш ли за жената, нападната от глутница кучета?
Наскоро приеха закон за защита на животните. Не претендирам да съм запозната с него все още, но не вярвам да позволява убийство, просто ей така.
Дилужън, помня. Помня и известен брой други подобни (повечето свързани с домашни кучета, бтв). Помня и неизмеримо повече случаи на зверства, извършени от хора. Това значи ли, че всички хора са чудовища и трябва да изляза на улицата и да изпозастрелям колкото може повече (че ще са и по-лесни мишени)?!
И да подхванем другата гледна точка, за хората, на които явно им липсва каквото и да било "хуманно" отношение към животните. Имате ли представа колко често в клиниките пристигат ловни кучета, по грешка простреляни от уж опитните си стопани? Какво гарантира, че опияненият от силата си юнак, размахващ пушката на улицата няма да "избави града" от някое тичащо наоколо дете или минувач, или просто човек от по-долните етажи? :evil: :mnia:
Абсолютно съгласен с всичко казано.

По болдваното в последното изречение - :shock: :cry: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Морви - от хумор не вдяваш, сега и хиперболата ли те дразни? Иначе животът на добро животно ми се струва по-ценен от този на хуманоиден урод, да. Не говоря за хора въобще, не ме тълкувай превратно, ако обичаш.
Last edited by passer-by on Mon Jul 28, 2008 5:35 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 28, 2008 5:35 pm

:vomit: :< :devil:

Марфе, няма такава традиция, особено от гладиаторки времена. Коридата се е явила като забавление за дворцови лижегъзци и подобни, когато Наполеон Трети се е опитал да анексира испания през 19 век. И аз, за съжаление живея в родината на корридата!! :vomit:
Аз имам лично предпочитание: тореро по червени гащи и развяващ се червен шал, вързан за дърво в центъра на Пласа де торос!! :twisted: и един бик, наобикалящ го! :wink:
Но комплексари-психопати трябва да има навсякъде, иначе народът се възгордява прекалено и се мисли за по- нещо от съседите.
В смисъл, това не е спортът-наследник на древногръцките традиции, там не са убивали животни. Коридата е нещастна испано-френска манипулация на, и то от 18/19 век. Та майната им!
Аз много обичам този вариант - Los Recortadores (или Подрезвачи, защото колкото по-добре подрежат бика = минат по-близко или дори се отъркат в него, повече точки!). Те не носят никакви иструменти за измъчване, нито за бодене. Бикът не се наранява по никакъв начин и след спектакъла се връща по живо, по здраво на полето.
Spoiler: show
Image
:shock:
Страхотни са!!!!
И като заключение, живея в единствената испанска провинция където корридата, макар и не забранена по-закон, се приема много зле. По 1/2 пъти годишно има някой предприемач който се опитва са се изхитри, но винаги се събират хиляди хора да освиркват и публика и торерос, пред пласа-та. Последният път тази пролет, събраха тълпа колкото един концерт на Брус Спрингстийн - 75.000! :mrgreen: И всеки си свиркаше с нещо!! :wink:

Морви, не смятам че вие сте учили кучето ви да хапе. Но, предполагам, че то вече е на възраст, има собствени мнения и не приема корекции от вас. В такъв случай, е нормално. Моля те да забележиш дали когато се сбие с друго куче, се хапат много? Или най-вече е кавгата и гирлотията. Защото това е съвсем нормално от една възраст натам. Нур става все по-гадна с кучките от квартала, както и те с нея. Но мноооого рядки ина някоя ранена, т.е. някоа сама си прехапва езика от злоба.
Ако кучето ви е все още младо - до 4 години - и има тези изблици, и някой от семейството има някаква отговорност (И подчертавам думата, защото е важно човек да знае кога е отговорен за нещо или някой, без това непрестанно, отвратително чувство за вина!!). Животните, и в частнос кучетата, са точно като малките деца. Когато им кажеш нещо те не те послушват или дори не го изпълняват веднага, така мерят търпението ти и последствията от непокорството им. Също така, винаги имат "йерархичен главатар" - този от вас на който винаги се подчиняват, или слушат. И ако той не им обръща много внимание, или е друг възпитателят им работата е наполовин провалена.
От мнооооого години обучавам кучета, не съм специалист на полицията или военните, занимавам се с обикновени домашни изчадия, и съм срещнала само един единствен случай при който се наложи да приспят питомника. И не беше никаква агресивна раса, а немска абсолютно откачена овчарка. :(
Last edited by BaYa on Mon Jul 28, 2008 5:54 pm, edited 3 times in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jul 28, 2008 5:46 pm

Ghibli wrote:Тая тема сме я бистрили, при това повече от един път.
Spoiler: show
viewtopic.php?t=1961&highlight=%E1%E5%E ... 7%E5%F2%E0
viewtopic.php?t=1221&highlight=%E1%E5%E ... 7%E5%F2%E0
viewtopic.php?t=923&highlight=%E1%E5%E7 ... 7%E5%F2%E0
viewtopic.php?t=915&highlight=%E1%E5%E7 ... 7%E5%F2%E0
Вероятно има и други. Та мисълта ми е, че по-отдавнашните членоме си знаем мненията, а по-новите могат да отворят и да прочетат.
Ценни линкове, благодаря ти много. :)
Ян - :thumbsup: :yay: за думите ти в третия линк.

Като цяло май има разлика дали човек е гледал животно години наред (и го погребва като си отиде - случвало ми се е няколко пъти) или говори от обща култура, че обича животните, ама обаче понеже все пак...
Като цяло. Сигурно има изключения, та не скачайте поименно. :wink:

Впрочем, много ми харесва едно изказване за защитата на животните - "Животните нямат глас да се защитят, трябва някой да говори от тяхно име". Това за поддръжниците на тезата "Абе ние хората не сме си оправили проблемите, та за някакви животни ли ще мислим?"
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 28, 2008 5:59 pm

Морви - от хумор не вдяваш, сега и хиперболата ли те дразни? Иначе животът на добро животно ми се струва по-ценен от този на хуманоиден урод, да. Не говоря за хора въобще, не ме тълкувай превратно, ако обичаш.
Ако "от хумор не вдяваш" е едно от хумористичните ти изказвания и това не го вдявам... И да, хиперболите ме дразнят, доколкото не са никакви аргументи за нищо. Много са ми "забавни" хора, които крещят "смърт на... инсърт рандом хиър".
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jul 28, 2008 6:00 pm

Не, "от хумор не вдяваш" за съжаление го казвам съвсем сериозно.
Сега разбирам, че и по хиперболи не си падаш.
Мъка, мъка.
Знаеш ли какво, я направо ми прескачай постовете, да не се мъчиш.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 28, 2008 6:01 pm

Шшшшът двамата.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 28, 2008 6:10 pm

Ицо, я се дръж учтиво, ако може.

Иначе аз бих убил без да ми мигне окото всяко куче, нападнало човек на улицата. Изобщо не ме интересуват правата му и колко бил заслужил хапане въпросният човек. Това са нашите градове. Тук живеем ние. Ако на някого му е такава болка за бедните бездомни псета, да си бръкне в джоба и да им устрои приют. Когато застрашават деца, че и възрастни по улиците, нямат право на глас in my book.
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 28, 2008 6:14 pm

Случи ми се, че в петък си получих поръчката от 7 книжки, направена в четвъртък следобяд! :wink: (Да сменя темата, че я почнах аз и ще ми е съвестно някой да се обиди или скара! :blush: )
Първите 3 на Р. Хоб за придворният/те убиец/йци, по 3,8 ? на парче.
Американски Богове прекрасно издание с твърди корици.
Разкази на Сапковски, отговарят на сборника Нещо свършва, нещо започва и към всеки разказ има малко и много "сочно" предсловие от самият Сапковски. :wink:
Орикс и Крейк на Маргарте Атууд, която вече изгълтах за един ден (вчера) и съм влюбена!! :lol:
Веллум на Дънкан.
Всичко за точно 75, 05 ?, траснпортните разходи са безплатни от 75 ?! :mrgreen:

А за това кой от кого е застрашен, е доста добре описано във 2ª от 3-те теми в спойлера на Гибли! Така че ти пък бъди елегантен, и не повдигай отново бодливи теми! :bigtongue:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Jul 28, 2008 6:16 pm

За друго влязох в темата, но както и да е...

Преди време един помияр се опита да ми отхапе крака. Ей тъй, за нищо. Даже не го бях видял, преди да чуя ръмженето и да усетя челюстите му, сключващи се около глезена ми. Така де... Ако помиярът не беше избягал след първия ритник, който му вкарах в зъбите, щях да го убия. Съвсем сериозно го казвам това. Скри се в някакъв двор - от което съдя, че е бил нечий домашен любимец. Единствената причина, поради която не направих проблем на предполагаемите собственици беше, че перспективата за повторна среща с подивяло от злоба лаещо и хапещо псе изобщо, ама хич не ми хареса. Да, гледал съм куче. Или, по-точно, родителите ми гледаха - аз бях във втори клас. Когато го взехме, беше истинско въплъщение на злобата. Постепенно се промени. После се разболя и умря. Не помня от какво, честно казано, но ми беше доста тъжно. От тогава нещо по-сериозно от аквариумни рибки(и една котка, но съвсем за малко, защото избяга) не съм гледал.

Такаааа... Защо го написах горното? И аз не знам. Май искам да кажа, че не бих търпял кучета, нападащи хора. Може би и стопаните им, ако има такива. Понякога през главата ми минава мисълта, че някое куче трябва да бъде научено да напада. Друг път - че трябва да бъде тормозено, бито или просто изхвърлено на улицата и принудено да си пази територията от разни натрапници. В момента клоня доста сериозно към втората мисъл, макар че и първата не ми се вижда далеч от истината... И в двата случая обаче решението спред мен трябва да е крайно - а именно бърза и безболезнена смърт за песа и сериозно наказание за бившия му стопанин, ако има такъв.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Jul 28, 2008 6:35 pm

Аз виждам нещата много просто.

Всяко живо същество, което напада друго същество по причина различна от а) защита на себе си или малките си б) глад - заслужава да умре в кофите.

Разбира се че не можеме да слагаме всички индивиди от една раса под общ знаменател. Но когато едно куче ме залае на улицата, то е само на една крачка от това да ме нападне. Да не говориме ако съм малко дете.

Достатъчно просто е.
Look at the darkness...
...around me.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jul 28, 2008 6:52 pm

Всяко живо същество, което напада друго същество по причина различна от а) защита на себе си или малките си б) глад - заслужава да умре в кофите.
По тази логика трябва да ни изправят всички нас пред стената за разстрел, все сме смачкали някоя муха поне, а и надали има много хора тук, които поне като деца никога не са се сбивали с някой по причина разлина от самозащита.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 28, 2008 6:57 pm

Защо трябва да си елементарно буквален? В смисъл, много по-интелигентен си от тоя пост, който изсра току що :?
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 28, 2008 7:00 pm

Demandred wrote:
По тази логика трябва да ни изправят всички нас пред стената за разстрел, все сме смачкали някоя муха поне, а и надали има много хора тук, които поне като деца никога не са се сбивали с някой по причина разлина от самозащита.
Да не говорим за големите, отговорни хора.
Дем, ти си човек! :thumbsup: И имаш всичките ми почитания!! :blush:

Защото е невероятно прав, Рол?!?!