Даниеле, връщам те обратно в списъка си за подаръци.

Към другите - по-добре да продължим този разговор някой път на живо, ако имате желание. :
Moderator: Moridin
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
The Dragon wrote:
А за стволовите клетки - науката е над всякакъв морал. Точка по въпроса.
Maledictus wrote:на Библията....
Добавено: Ице, не "скачам" по него, просто това е поредната анти-интерпретация. Знаеш, че съм ницшеанец и прочее куп други глупости и не съм фанатизиран, но не можеш просто да отричаш истината. Да, има вероятно Дилюзия Господ, но също може да наречеш дилюзия и музиката по начина който я възприемам.....
И примери можем да редим и до утре.
Истината е обаче, че както Симеон и Емо казаха, Библията е вдъхновила голяма част, да не кажа цялото съвременно изкуство, включително тази част от него, насочена СРЕЩУ нея. Факт. Да, ако я нямаше може би това или онова, но тя е тук и е в центъра на някои неща....... И винаги ще бъде вдъхновение за кръгове от хора.....
Тук феноменът е много по различен - разбираш ли, човекът не се позовава на себе си, а на нещо. Дали е Библията, дали книга като "Дилюзията Бог" (ако ми я дадеш с удоволствие ще я прочета), дали е друг човек, който пък черпи от предходен човек, който пък от еди какво си и ПАК се връщаме до религията. Иска ни се не иска ни се. Без значение КОЯ. Просто дървото си има връхни листа, но долу има корени, и те са дълбоки......
Откъде знаеш, че това е "поредната анти-интерпретация", като дори не знаеш кой точно е Докинс?Maledictus wrote:Maledictus wrote:Добавено: Ице, не "скачам" по него, просто това е поредната анти-интерпретация. Знаеш, че съм ницшеанец и прочее куп други глупости и не съм фанатизиран, но не можеш просто да отричаш истината. Да, има вероятно Дилюзия Господ, но също може да наречеш дилюзия и музиката по начина който я възприемам
Болдваното е оксиморон. Ползата или вредата от религията се оценява по начина, по който дадена религия въздейства на хората. А за религиозното невежество в западното общество си абсурдно оптимист. Пак казвам - по себе си съдиш за другите хора и щом за теб нещо е абсурдно приемаш, че и за тях е така. Много хора за жалост ги мързи да мислят самостоятелно и предпочитат лесноразбираеми успокоения. Оттам до фанатизма разстоянието е по-малко отколкото май ти и някои други тук си мислите.Trip wrote:Ице, не говорим за религиозните хора, а си теоритизираме за религията и ползите от неяНикой не е обръщал внимание конкретно на религиозните хора.
Религиозното невежество е невъзможно в западното общество в наше време, или почти невъзможно. Преинформираното невежество пък от друга страна е всеобщо, подтикнато точно от наукоподобната фанатична вяра в това, че щом имаме информация и свободна трибуна можем да досаждаме на света със себе си, нищо, че ни са ни ампутирани чувството за морал и такт, способността да разсъждаваме и да се задълбочаваме в това, за което говорим.
Просто отбелязвам един от недостатъците на религията Наука, все пак не съдете за всички хора, отраснали в съвремието, по себе си
.Болдваното е оксиморон. Ползата или вредата от религията се оценява по начина, по който дадена религия въздейства на хората
Ти пък си необяснимо песимист, след като не ми даде нито един адекватен пример за истински християнско-религиозен ПРОБЛЕМ (не тенденция, която ти лично и субективно смяташ за проблем, видяхме, че гледни точки има много). Много по-всеобхватно е информираното невежество, за което говоря, щото го срещам под път и над път в Светилището на Информацията, в което ежедневно се конектваме и в голяма степен си губим времето.А за религиозното невежество в западното общество си абсурдно оптимист. Пак казвам - по себе си съдиш за другите хора и щом за теб нещо е абсурдно приемаш, че и за тях е така. Много хора за жалост ги мързи да мислят самостоятелно и предпочитат лесноразбираеми успокоения.
Например да кажат :А за религиозното невежество в западното общество си абсурдно оптимист. Пак казвам - по себе си съдиш за другите хора и щом за теб нещо е абсурдно приемаш, че и за тях е така. Много хора за жалост ги мързи да мислят самостоятелно и предпочитат лесноразбираеми успокоения
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests