Speed Racer

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri May 16, 2008 10:37 pm

Шайхири Железния като филм е по-хубав. Ама този е толкова кефещ и шарен, дебилен и сладък, че като киноизживяване е по-силен за мен.

Иначе за дигиталното и аз се издразних. Точно този филма да няма такова копие у нас е престъпление просто. Само като си помисля че на Запад и Аймакс го гледат сигурно . . . . :evil:

Ти се справяш доста по-добре с ревютата. Ще чакам с интерес твоето в понеделник. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri May 16, 2008 10:42 pm

:) ; На Запад май е главно в Аймакс. Сигурно точно с такава цел са го правили. А тук няма дигитално, щото е сгъчкан м/у дигиталните на Хортън, Железния и после Инди - та няма капацитет. Да не говорим пък колко малко прожекции са му отпуснали, баси, се едно е неква арт-боза. :roll: Ромкомката "Вегас" има почти ТРИ ПЪТИ повече прожекции, както и "21", дет е от МИНАЛАТА седмица да им го нафофтя в муцуната тъпа. :evil: Толкоз да не си знаят интереса разпространителски (кината).
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 17, 2008 9:42 am

Ендингът на филма. Не знам доколко влиза, ако не си в салона и това не са ти финалните надписи, но дава доста ясна представа какво представлява филмът :)

Дебилният припев е оригиналната музичка от шейсетарския сериал бтв :)
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 18, 2008 8:28 am

На второ гледане кефи повече :mrgreen:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 18, 2008 10:26 am

Филмът наистина е много свеж :D

Но да предупредя, че си е детски. Има леки повеи на самоирония, но са си леки! Въпреки това кеф-факторът му е максималистичен, историята успява да разчувства, а съспенсът кърти зъби, дори всичко да ти е ясно от началото - на последното състезание буквално стисках с юмруци раницата!

Цветовете не дразнят повече от необходимото, от части защото филмът както казах е октровено детски, от части защото кичът е основно по пистите, където има кво да кефне определено.

Бъзиците са добри, малкото хлапе (брата на нашия) е баси УРОДЧЕТО маниакално, и има шимпанзе. Брутален филм като цяло, но трябва да имате малко мерак за лигавинка.

Изобщо братя Уашовски се представят повече от задоволително, ха дано продължат тази светла тенденция :)
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun May 18, 2008 10:39 am

Братчето на нашия не е изрод а направо нямам думи. . . В комбина с шимпанзето просто къртеха. :mrgreen:

Жоре а какво ще кажеш за боя в планината? Страхотна хореография. А и нинджата от преди това къртеше. :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 18, 2008 10:43 am

Боят в планината ми е любимата сцена във филма :mrgreen:
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun May 18, 2008 10:47 am

И на мен. Толкова аниме направено и в същотото време толкова красиво. :lol:
Веднага след него ми е последното състезание заради адреналина и тръпката. :wink:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sun May 18, 2008 12:04 pm

филм по рисувани китайчета,никога няма да го гледам :lol: :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 18, 2008 1:19 pm

Пика-пи?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun May 18, 2008 7:58 pm

Ей са го изгледахме със Сашко и аз поне съм доволна. Екшънът МЕ РАЗЦЕПИ. Като визия е жестоко и ужасно ми хареса. Битката в планината наистина беше гениална, а и някои от състезанията си ги биваше.
И Джак от ЛОСТ кара кола в тоя филм, ебати!!!
Бтв, това което бяха направили с Рекс беше страшно готино.

За съжаление обаче 2 часа са прекалено много - имаше доста отегчителни моменти. Историята и без това не беше особено сложна и можеше да се представи и по-накратко. Хуморът на моменти беше доста тъп - в смисъл, така филмът ставаше съвсем детски, а не съм сигурна, че Уашовски са искали точно това.

Като казах деца - ОМГ, повече НИКОГА няма да ида на дневна прожекция на филм с детски рейтинг. НИКОГА!!! :?

едит: Малко ме озадачи комбинацията китайски дракони и прочее шитз - японски имена. Става дума за оня японец и сестра му. ВТФ? :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 19, 2008 12:08 am

Явно аз ще съм единственият човек тук, който не го е харесал достатъчно. В интерес на истината беше по-добър, отколкото очаквах. И все пак твърде детски. Освен това част от моментите бяха много аниме, ама на аниме са по-хубави. В интерес на истината точно визията и шаренията не дразни въпреки заплахите, дори много напротив. Обаче диалозите, клишетата... Единствено финалът (много надъхващ наистина) успя да ми ги компенсира, през останалото време ми идваха в много, независимо дали са нарочни или не.
Като цяла съм много съгласна с Валери, че ако си оставиш ума пред залата, може да ти хареса много.

Ефо, япончета не китайчета, има известна разлика...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 19, 2008 12:11 am

Е драконите не са само китайски, просто оттам са ги зели сички :mrgreen:
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 19, 2008 1:37 am

Мен ме кефна колкото за седмичка филмчето. С малко по-добра актьорска игра и много по-малко излишен локум в диалозите можеше да стане супер. Абе това си е филм, който трябва да е макс час и половина. A little less conversation, a little more action.

п.п. Лелей, обаче как яко е тенкнал с тоя 120 милиона бюджет и 40 милиона световни печалби за 2 седмици, не е истина.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 19, 2008 1:46 am

Е навихте ме да го гледам все пак. Баси това за печалбите е доста стресиращо...