Значи Мас Ефект накратко:
-КОТОР рипоф, колкото и да не ми се иска, въпреки по-големия мащаб, новата графика и битките без лайтсейбъри. Да, и въпреки диалозите.
-НЯМА МИНИ-ИГРА. По дяволите дори поляците са се сетили да набутат подобно нещо в Уичър, да не говорим, че там е просто адски зарибително. Да не говорим за Пазак-а в КОТОР. Тук мини-игра НЯМА. Изключвам 2-3 рандъм по-интересни пъзела, знаете какво имам предвид (например аркомейдж в М&М - кралят на мини-игрите). Баси дори в Джейда имаше....
-Брутална сай-фай вселена. Наистина си личи, че е писано с мисъл. Както и герои (тук обаче горе-долу).
-Само 6 на брой спътника....По дяволите никой вече не помни Балдур'с в тая фирма да му се не види.
-Много висока стойност на преиграване - след едно превъртна се отключват нова трудност, след нея още една, да не говорим за дуализма парагон-ренегейд и сигурно над 20-те ситуации с морален избор (за разлика от две в Джейда например...).
-Прекалено кратка....По дяволите основната кампания мисля, че може и за 14 часа да се мине. Друг е въпросът, че има ачийвмънт за "complete the majority of the game" и след 17 часа съкане го нямах, което вече е хубаво.
-Най-тъпото от всичко е, че играта ОЧЕИЗВАДНО ще има продължение. То едно на ръка, че това си се знае принципно, ама това тук си е нещо като Епизод I в сюжетно отношение (има босец накрая, спокс).
Еми това е накратко, което мога да ви кажа за най-очакваната от мен игра за 2007. Със сигурност ще я преиграя пак, за да кача 60то ниво, най-малкото за да видя втория край + ОЛД СКУУЛ АЧИЙВМЪНТС!