Стивън Кинг

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р

Харесвате ли творчеството му?

Да - обожавам книгите му!
56
48%
Абе бива, но има и по добри автори с които да си прекарвам свободното време...
47
41%
Не го харесвам...
2
2%
Не чета хорър...
7
6%
Стефан чий?...
4
3%

Total votes: 116

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Mon Nov 01, 2004 3:35 am

Аз лично съм върл фен на Кинг. Опитвам се да издиря и изчета всичко което има от него. В книгите му има много места в които съм изтръпвал (буквално). Например, когато се канеха да разчекнат наште в "Сблъсък" имах чуството че ще получа инфаркт, а то кво стана - това беше абсолютно неочакван финал в тая книга, мислех че ще стане някоя епична битка, пък то....
Наскоро прочетох Тъмната Кула 4 и определено имаше моменти в които едва не се просълзих... Кулите са си просто шедьоври отвсякъде.
Любими са ми То, Талисманът, Черния дом, Тъмната половина, Кулите, Четири след полунощ, Особенни сезони, абе досега не съм срещал негова книга, която да ме разочарова..
Първото което прочетох от него е "Ярост" и веднага се запалих :D
Между другото, ако не го знаете тоя сайт: king.bestlibrary.ru
мисля че има почти всичко негово, дори и последните две тъмни кули, не съм сигурен дали са цели обаче - 1,2 и 3 са цели, Магьосникът и вълците не са.
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Tasselhoff Krakundel
Scholar

Post by Tasselhoff Krakundel » Wed Nov 03, 2004 10:14 pm

emi az moje bi 6tqh da go haresam stef4o ama edin priqtel postoqnno mi natqkva kolko "qka" bila poredicata za tymnata kula i az s vseki izminal den vse po malko go uvajavam toq pi4 razbiraiki 4e ne e naqsno kvo to4no pi6e i za kvo stava vypros v knigite mu. S 300K zora uspqh da pro4eta Cujo i Keri i to ne 6toto 4eta bavno a 6toto prosto ne se izdyrja. Na vseki 5 stranici ima sexualni nameci.
I kyde e horrora pitam az! Ami nqma go si otgovarqm kato nqma nikoi okolo men v momenta :wink:
My mind has changed! My strength has not!

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Thu Nov 04, 2004 5:15 am

Значи, не знам дали си чел само Кери и Куджо, обаче ако искаш ужаси чети То, Тъмната половина, Четири след полунощ или Нощна смяна... Кери ме накефи, но не мога да кажа, че ми е любима, Куджо не съм я чел (засега), обача Кинг казва, че сам я е прочел с интерес щото бил много дрогиран докато я пишел :D
Тъмната кула не знам дали си я чел, обаче тоя твой приятел е прав, плюс това Кинг сам я определя като произведението на живота си. Страшно много негови книги са "вплетени" в сюжета си с Кулата.
А за сексуалните намеци - е, то бива ли Кинг без сексуални намеци? 8-) :P
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Tasselhoff Krakundel
Scholar

Post by Tasselhoff Krakundel » Fri Nov 05, 2004 9:41 pm

e da ama ne mi dopada vsi4ko tova. az sled keri i cujo ne iskam da 4eta ni6to drugo. a toq priqtel mu e bahti fena. nenormalen. a za cujo e verno btw. bil e ostro drogiran pi4a. sigurno ot tva mu e stanalo ne6to nakraq...

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Sat Nov 06, 2004 12:07 am

Е, ти си знаеш най-добре. То в крайна сметка или ставаш фен на Кинг или го намразваш, общо взето и двете са до гроб :)
Ако се прежалиш за "То" ще знаеш със сигурност, много хора смятат, че е една от най-добрите му книги.
Me

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Nov 06, 2004 6:32 pm

Az sam ludia fen na Stef4o deto toq Rapunzel razpravq. Li4i si ot nika. oba4e sym 4el super malko knigi. iskam da pro4eta ostanalite 15 knigi na stef4o svyrzani s tymnata kula. ma te sa super stari pove4eto i nikyde gi nema za tva ako moje nqkoi ot pld ako gi ima da pi6e. pls. pls. pls. pls.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Nov 06, 2004 7:06 pm

Всъщност повечето се намират доста лесно от старите на Кинг в Пловдив, примерно зад Централна поща на сергиите. Ако много ти трябва някоя и я нямаш, мога да ти я заема, ако ми се намира винаги съм готов да помогна на друг голям Кинг фен. 8-)
БТВ не съм забелязал 15 от книгите му да са свързани с "Тъмната кула".
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Sun Nov 07, 2004 1:08 am

king.bestlibrary.ru
На тоя сайт има всичките му книги, разкази, дори стихотворения...
На руски и английски са. Има дори Тъмната Кула 6 и 7, не знам дали са цели обаче.
Не знам колоко точно от книгите му са свързани с Тъмната кула, но в много има връзки. На
thedarktower.net
има страшно много иформация за връзките между книгите, също така има и сравнения между ТК1 и преработения вариант.
Съжалявам че не съм сложил линк на сайтовете обаче нещо не се получава, може ли да ми каже някой къде правя някоя досадна грешка
king.bestlibrary.ru
по принцип пиша сайта и натискам URL бутона след като маркирам, нямам идея що не става :oops:
Me

Tasselhoff Krakundel
Scholar

Post by Tasselhoff Krakundel » Sun Nov 07, 2004 5:18 pm

demadred: naistina sa 15 ili pone tam nqkyde kato gi broih.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Nov 09, 2004 2:21 pm

Mnogo blagodarq za saitovete .kakto i za ideite.knigite svarzani s DT naistina sa 15(ili 13 knigi i 3 razkaza).Pone taka pi6e voficialnia sait na stef4o .akto i v thedarktower.net.Nepremeno 6te proverq na Po6tata

Tasselhoff Krakundel
Scholar

Post by Tasselhoff Krakundel » Tue Nov 09, 2004 7:21 pm

az sq gleam v daskalo da nakaram nqkoi da si gi vzeme i da umre ot skuka :lol:

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Tue Nov 09, 2004 7:38 pm

Нещо сте се объркали, та най-вероятно сте гледали това: http://thedarktower.net/connections/roadmap.php
Всъщност излиза, че определено не са 13 или колкото там да твърдите, а шест, които всъщност нямат чак толкова общо с Кулата като се има предвид, че на Кинг редовния му номер е да преплита историите на дадена книга с друга и такива му неща:)
Sad But True - бaджакът ти ме натъжава истински

Tasselhoff Krakundel
Scholar

Post by Tasselhoff Krakundel » Wed Nov 10, 2004 2:06 pm

е за това можеш да поспориш ожесточено с Gunslinger

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Nov 10, 2004 7:59 pm

Двете "То" та, особено първата част са много добри книги и според мен най - доброто което е писал Кинг. Не мога да обясня защо ме кефят толкова. Може би, защото децата са толкова истински и не изглеждат като герои на книга, а просто като някакви най-обикновени живуркащи си хлапета, от тези които ги виждаш всеки ден. Мога да кажа, че докато бях по малък всяко лято съм си ходил на село и ония се държаха точно като нас. Или може би е добра, защото след изчитането и отивам до тоалетна и ме полазват някакви старнни ледени тръпки и аз дори не мога да се усетя, защо аджаба се получава така.
Колкото до "Тъмната кула", Роли да гънслингър си е един от най - култовите герои срещани в книга изобщо. За съжаление след мноо яката първа част следващите не ме накефиха особено с изключение на тази, в която се разказваше за младоста му. Тая дали не беше и последната излязла. Не си спомням вече.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Nov 10, 2004 8:07 pm

При мен беше обратното - първата част на "Тъмната кула" винаги ми се е струвала адски скучна, добре, че поради разни причини първо прочетох четвърта(ако не се лъжа), защото иначе можеше и да се откажа от поредицата още на първа книга. 8-)
Иначе си адски прав за "То". Особено това за децата.
Всъщност "Дългата разходка" си остава #1 за мен, но "То" е веднага след нея. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!