Това и аз си го спомням, беше ми много забавно, защото май да си атеист е по-голямо зло, отколкото да си член на Ал-Кайда. Ама американци, то там в the Bible belt си е напълно друго общество от крайбрежията. А най-смешно ми е в момента фактът, че републиканците се извъдиха адски религиозни, след като корените им идват от Линкълн, докато демократите всъщност са образувани от плантаторите и робовладелци на юг, ама иронии колкото искаш.Demandred wrote:Най--страшното обаче беше, че показаха някакво проучване, според което дори към мюсюлманите след 11-ти септември няма толкова предубеждения и омраза в САЩ, отколкото към атеистите, и затова в немалко щати хората не смеят да си признаят, че са атеисти.
Байита, не се паля, просто останах впечатлението че искаш да ме обориш, навярно заради концентрацията на удивителни знаци в малък брой редове. Колкото до мюслюманите, ами не знам, честно казано, моят даскал по френски мароканец ми обясняваше как там по принцип обществото е доста либерално, т.е. не особено представително за целия ислямски свят. Имам една приятелка, която е завършила арабистика, а сега работи във Външно министерство, и тя ми е разправяла далеч по-различни неща за страните в Персийския залив, или останалите северноафрикански държави. Така че май не трябва да се съди за това колко са толерантни мюслюманите в момента по Мароко. То не че американците нямат заслуга мюслюманите да се озлобят де, особено напоследък ...