Не е за вярване...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Jul 16, 2007 8:54 pm

Demandred wrote:Най--страшното обаче беше, че показаха някакво проучване, според което дори към мюсюлманите след 11-ти септември няма толкова предубеждения и омраза в САЩ, отколкото към атеистите, и затова в немалко щати хората не смеят да си признаят, че са атеисти.
Това и аз си го спомням, беше ми много забавно, защото май да си атеист е по-голямо зло, отколкото да си член на Ал-Кайда. Ама американци, то там в the Bible belt си е напълно друго общество от крайбрежията. А най-смешно ми е в момента фактът, че републиканците се извъдиха адски религиозни, след като корените им идват от Линкълн, докато демократите всъщност са образувани от плантаторите и робовладелци на юг, ама иронии колкото искаш.

Байита, не се паля, просто останах впечатлението че искаш да ме обориш, навярно заради концентрацията на удивителни знаци в малък брой редове. Колкото до мюслюманите, ами не знам, честно казано, моят даскал по френски мароканец ми обясняваше как там по принцип обществото е доста либерално, т.е. не особено представително за целия ислямски свят. Имам една приятелка, която е завършила арабистика, а сега работи във Външно министерство, и тя ми е разправяла далеч по-различни неща за страните в Персийския залив, или останалите северноафрикански държави. Така че май не трябва да се съди за това колко са толерантни мюслюманите в момента по Мароко. То не че американците нямат заслуга мюслюманите да се озлобят де, особено напоследък ...
Last edited by zhivik on Mon Jul 16, 2007 9:10 pm, edited 1 time in total.
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 9:09 pm

My bad! Извинявам се, аз - мис удивителни!
Моята случка беше само пример. А сега в Мароко, макар по-либерални, има и доста по-силен интегристки полъх от колкото преди години.
Сирия преди 15 години беше доста по-модерна държава от колкото сега, например.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Jul 16, 2007 9:15 pm

BaYa wrote: Не забравяй че през 14 и 15-ти век Испания е била империята в която никога не а залязвало слънцето (това си е направо озлобен сарказъм)! :blush:
От 16-ти век нататък всъшност, все пак Колумб чак в края на 15-ти се добира до Америка.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 9:18 pm

Благодарение на моята дислексия - ако не спра да се замилсям 1492 г., за мен е 14 а не 15 век! :oops:
(Отивам да коригирам!)
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jul 17, 2007 6:24 pm

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue Jul 17, 2007 6:32 pm

С други думи, "Куче хапе човек". Това католиците откога си го опяват...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.