Зад нас са блеснали житата

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 11:39 am

Да, Морв, всички знаем това бла-бла-бла за липсата на избор, it's over, doesn't matter, sleep tight, комунизмът си отиде, а СЕГА обсъждаме вкусовите качества на Кума Лиса.

Макар някои да не искаха шоколад в темата :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 11:41 am

Кума Лиса беше стандартно долнопробно шоколадче. От вкусните, но нито нещо уникално (щот един куп западни шоколади имат същия вкус), нито нещо твърде запомнящо се. Изобщо ае стига бутане на светлите детски спомени като Могъщата И Светла Красота На Битието на зрели години, а? Спъва комуникацията, не че нещо...
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 29, 2007 11:42 am

Не знаех че тва обсъждаме. Ми беше приличен заместител на шоколад, когато не можеш да намериш истински такъв, ма дори Алпен Голд-ът, който в момента е един от доста по-евтините шоколади беше много нива над него.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 11:43 am

Morwen wrote:Не знаех че тва обсъждаме. Ми беше приличен заместител на шоколад, когато не можеш да намериш истински такъв, ма дори Алпен Голд-ът, който в момента е един от доста по-евтините шоколади беше много нива над него.
Морви, що упорстваш в погрешните си спомени, като още вчера ти казах, че си в грешка? Кума Лисата беше ШОКОЛАД, не марципан.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue May 29, 2007 11:44 am

А кока кола и тогава имаше. Струваше 15 ст., а празната бутилка 7 и Лудолф откри, че съотношението пълна/празна е равно на числото пи. Но преди да дойде баща ми горкия вярваше, че е алкохолно питие - имаше карикатури във вестниците с пияни американски войници, с търкалящи се бутилки кола по масата. Помня, че когато Тексим внесоха първата пратка пих и му се похвалих, а той: "Какво? Я ми дъхни!"
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 29, 2007 11:53 am

Ми аз като бях малка колата беше по лев литъра (а един лев тогава беше повече отколкото сега) и се дебнеше в най-добрия случай по седмица кога ще дойде. Имаше и един момент, в който въобще нямаше, де...
Last edited by Morwen on Tue May 29, 2007 11:58 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 29, 2007 11:55 am

Във Варна я пускаха заедно с бананите и шпековия салам, на Нова година. Че понякога и тогава не я пускаха :?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 12:06 pm

Никога не съм опитвал западен шоколад, който да има уникалния вкус на Кума Лиса, и не, тя не беше никъф марципан. И не са никви светли спомени, казах вече че когат я мерна, си я взимам и сега. За разлика от Алпен Голда, който е съвсем стандартен. Имайте си вашия си сбъркан вкус, капиталистически бозавеляци такива.
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue May 29, 2007 12:07 pm

Аман от вашите шоколадови дискусии вече. ;)
Струваше 15 ст., а празната бутилка 7 и Лудолф откри, че съотношението пълна/празна е равно на числото пи.
:D :D :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 12:10 pm

Обиждането на "капиталистически" от човек, който е абсолютен паразит на капиталистическата система и който ако я нямаше, щеше да е неспособен изобщо да функционира, започва лекинко да ме изморява :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 12:10 pm

Глупости на търкалета ;р
И не ставай груб.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 12:12 pm

Не ставам груб изобщо. Любопитно ми е без каптиализма кво щеше да праиш с тая професия точно? Щеше в най-добрия случай да си една от милиардите пчелички в БАН, а в най-лошия - да продаваш в плод-зеленчук. :twisted:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 29, 2007 12:12 pm

Мор, идеята за гнилия капитализъм умря заедно с партийните секретари, бтв. Това не е обидна дума, също както република или монархия не е, не й вменявай такова значение.
Едит: Нямаше да продава плод-зеленчук освен ако не е разправял неправилни вицове. Щеше да е горд собственик на Правец 586 на 366 мхц и да се гордее, че притежава най-добрия компютър в квартала.
Last edited by Morwen on Tue May 29, 2007 12:15 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue May 29, 2007 12:12 pm

Да, но във Варна тогава имаше едни сокове - мента, лимонада и червен, и правеха "бомба" :) И варени скариди даваха в пликчета като семки. А веднъж намерих 5 лева и цял ден на въртележките...
Тогава и сега ще ги запомня с два "бисера" на децата ми.
Тогава: С 4 г. ми син спираме при НДК. Пред нас - милицейски кордон. Обяснявам му: "Ще откриват Двореца на културата". Минават официалните лица - Тодор Живков, Людмила Живкова, Владко Живков... Синът ми се провиква: "Тате, това културата на двореца ли е?"
Сега: С 4 г. ми дъщеря спираме при пл. "Народно събрание". Пред нас - полицейски кордон. Обяснявам й: "Ще посрещат Бил Клинтън". Дъщеря ми се провиква: "Тате, а той кого е бил?"
Иначе... като в брадатия виц: Сега човек за човека е вълк, а преди беше обратното 8-)
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 12:45 pm

Жоре, сериозно, дропни го това с Кума Лисата, много изглежда нагласено...Вече се продават шоколади, които буквално те размазват в стената от кеф, не може да се държиш за нещо с толкова прост и евтин вкус... :roll: