Grindhouse

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 10, 2007 12:06 pm

Боже боже кво заглавие са изпраскали наще :shock:. Ма на двд ше го огрее по-натам ся нема време.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sun Jun 10, 2007 2:47 pm

И аз го гледах снощи, стана малко случайно, защото една част от компанията, с която бях на Vaya Con Dios, каза че отиват да го гледат, и ме поканиха и мен (между другото, страшна комбинация, Vaya Con Dios + Grindhouse :twisted: )

Та филмът и на мен ми хареса, въпреки че не смятам че е нещо велико. Накратко, филмът е толкова абсурден, че става смешен :mrgreen: Вижда се, че умишлено е търсен ефектът от B-movie (например има накъсване на кадрите, като от скъсан и после залепен филм, от време на време картината става чернобяла, и и т.н.), но аз наистина не разбирам това продуцентско решение да разделят филма на две. Нали в крайна сметка идеята е, да се почувстваш все едно си в истински grindhouse.

Шайхири, наистина ли нямаше фалшиви трейлъри? Ние си мислехме, че са накрая (след надписите), но понеже влязохме в последната прожекция от 11 вечерта, и вече беше 1 когато филмът свърши, не ни се чакаше, за да видим. Тъпо, ако ги е нямало, наистина разбиват идеята. Иначе филмчето е гледаемо, Кърт Ръсел особено кефи :twisted: както и тази Зоуи Бел, която типично в стила на Тарантино играе себе си, т.е. дубльорка/каскадьорка. Между другото, в едно интервю за филма хванах Тарантино да казва, че много се кефил как не се налагало да маха някои кадри от каскади със Зоуи Бел, както когато дублирала. Въпросната Бел е била дубльорка на Ума Търман в Kill Bill, да добавя.
This signature is not yet rated

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jun 10, 2007 8:22 pm

Ако ги няма фалшивите сегменти, наистина е минавка. Само че и в оригинала се е получило кофти, тъй като филма свършва с филма на Тарантино, докато филма на Родригес и трейлърите са доста мощни и надъхващи, в този на Тарантино чакаш близо 30 минути да се случи нещо. Диалога е на ниво, но в сравнение с тоталната простотия преди това, някакси не се вписва. И двата филма са добри, де, но според мен, само този на Родригез наистина заслужава голям екран. Като са и двата, един след друг, няма проблеми, но Тарантино, вероятно умишлено, е направил така филма си, че да разчита на енергията на предшестващото го и спокойно се занимва с героините и тяхното ежедневие и начин на мислене, докато в един момент не дойде Ръсел и избуши кочинята. Но пък и не всеки може да издържи трите часа. Лошото е, че филмите не са предвиждани да се делят и се губи магията.
И да го бяха превели мелница или мелачница, къде, къде по-точно определя филма, тъй като в този филм всичко се смила, буквално и преносно, само че трябва да се гледа всичко заедно, да се надяваме, че двд-то ще е това, което пуснаха в първоначално.
Иначе за момента най-голямото шоу за годината заедно с пиратите, а 300 не знам вече за коя година го водят, намирам го и в двата варианта за 2007, и за 2006 :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jun 11, 2007 3:27 pm

zhivik wrote:И аз го гледах снощи, стана малко случайно, защото една част от компанията, с която бях на Vaya Con Dios, каза че отиват да го гледат, и ме поканиха и мен (между другото, страшна комбинация, Vaya Con Dios + Grindhouse :twisted: )
:shock: :shock: :shock:
Zhivik, за джазовите белгийци ли става дума!!! :shock:
:mrgreen: :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!