Аре на Капитан Спароу в петък.

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jul 13, 2006 11:18 am

Арената е грозна и отвън, и отвътре - това съм готов да отстоявам и пред стадо разгневени муфлони с цигари, излизащи от ушите им. Но не е като да отивам на кино, за да се насладя на архитектурата, нали... С други думи, не разбирам защо грозотията на Арената е пречка да се ходи там.

Филмът го гледах вчера и мнението ми донякъде се покрива с това на Елейн. Леко затъпял ми се видя, а и някои моменти ми се видяха пламенно неадекватни. Например, за жалката заварка между капитан Спароу и любимата на Дървото не знам какво да кажа - то бива да ти го треснат отникъде, то бива да ти покажат сценарното си безсилие, ама чак пък толкоз творчески ексхибиционизъм никому добро не е сторил. Освен това, краят ме издразни до не знам къде... "Властелинът на пръстените" е нещо, за което не искам да ми се напомня когато най-малко очаквам. Трябва да ме предупреждават, мама му, сърцето ми не е като едно време.
Комедийните простотии вече бяха споменати, аз само ще добавя, че в провилното настроение наистина разсмиват, просто не по предвидените причини...

Ма нищо де, лятно забавление, туйц-онуйц. Все някак го преживях.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 13, 2006 11:31 am

И аз го гледах снощи, смея да кажа, че е добро забавление, макар че според мен първата част си остава по-добра, но това е много субективно. Просто вдигнаха много високо летвата първия път, иначе ако не беше продължение, филмчето щеше да си стои много добре. Джони Деп отново е неотразим, новият злодей също е интересен, Орландо Блум дори не дразни толкова много този път, Кийра Найтли си е просто хубава и т.н. Малко не ми хареса, че нямаше толкова забавни лафове, както в предишната серия. Например не очаквайте нещо подобно на разговора между капитан Джак Спароу и двамата войници, охраняващи кораба на пристанището от началото на първия филм. Но това пак е субективно, все пак екшъна е повече този път, и някой това може да му хареса повече.
Spoiler: show
Особено ме израдва една сцена, в която имаше препратки към Reservoir Dogs. В един момент, Уил Търнър насочва сабята си към капитан Джак Спароу, след което бившият комодор Норингтън пък насочва сабята си към Уил Търнър, и накрая Спароу, чудейки се за момент, насочва пък своята сабя към Норингтън. Просто много ми напомня подобна сцена (но с пистолети) между Харви Кайтел, Крис Пен и Стив Бушеми. Иначе боят между тримата, където всеки се биеше за себе си, беше доста забавен.
Колкото до историята, не беше зле, да си кажа правичката, гледал съм много по-безумни филми. Освен това, както Elayne спомена, историята все пак не свършва, и има все пак намеци, че може да стане и по-добре.
Spoiler: show
Всъщност продуцентите на филма са направили същото както с втората и третата Матрица. Двете части всъщност представляват една история, и са снимани по едно и също време. Още когато се натъкнах в едно списание на последния факт, трябваше да заподозра, че са направили нещо подобно, но не би. Все пак, първата ми реакция беше наистина WTF??!! когато филмът изведнъж прекъсна на едно никакво място от сюжета. И все пак, искам да повторя, че има знаци за подобрение, тъй като в най-последната сцена се появява не кой да е, а самият капитан, ъъъ извинете комодор Барбоса (сиреч, Джефри Ръш), питайки "Добре, а къде ми е кораба?" Така че явно забавлението ще продължи следващото лято.
И малко off topic, не знам защо доста хора тук са се разочаровали от киносално в мола до хотел "Хемус" (все им бъркам имената с този на Стамболийски), явно е имало проблеми само в началото, защото сега си беше много прилично. Не се чуваше абсотно нищо отвън, звукът вътре си беше перфектен и т.н. Всъщност май киносалоните са правени от същите хора, които са правили Арените, поне на мен така ми за прилича. Така че аз не виждам особена разлика от ходенето до Арена или във въпросния мол до Хемус, освен че вторият е далеч по-близо до центъра. Иначе аз си оставам на мнение, че подобни киносалони стават само за подобни филми, когато основната цел е забавление, а не гледане на произведение на изкуството. Честно казано, не бих се чувствал никак удобно, ако гледам там някакъв по-стойностен филм.

Аз лично си предпочитам неудобните седалки и по-тесния салон, защото атмосферата, която се създава е далеч по-киноманска. В момента киносалоните все повече заприличват на пакет пуканки - едни и същи, като от конвейр, със стремежа да те накарат да похарчиш колкото се може повече пари в заведенията и магазините наоколо. Няма да отричам, че много пари които се изливат дават възможност за големи екрани, идеален звук и широки зали, но това никога не е било приоритет в ходенето на кино за мен. В края на краищата, киносалонът е само опаковка, а същинското съдържание е самия филм, и колкото и да е добра опаковката, тя не е достатъчна да компенсира един безумен филм.

Точно по тази причина аз съжалявам много, че закриха кина като Рекс, Европа Палас, Витоша, Славейков, Москва, Сердика. Може и да са били калпави условията, ама си е далеч по-забавно да гледаш филм като "Боен клуб" в кино Москва, да кажем, отколкото натъпкан с пуканки и нареден в салон с оглушаващи мощности на озвучаването, да кажем. Освен това по-малките кина могат да станат доста прилична, както е например Кино Център или Евро-българският културен център, където условията за гледане са си доста приемливи.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 13, 2006 12:26 pm

Мноу правилно, Живик, това за атмосферата :) Конвейрността си е лоша работа, аз за кво никога не пазарувам в Метро, въпреки, че е по на далавера.

Колкото до хемуското кино, дори да са го обеззвучили (а ти може просто да си бил там, когато не е имало суши парти.. :twisted: ), тези разноцветни седалки са доста трудно поносими, да ти кажа :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jul 13, 2006 12:31 pm

Айде сега, нищо лошо нямаше в седалките. По-скоро комбинацията между техните цветове и тези на стените бе обидна за зрението. Но пък като угаснат светлините, това няма много голямо значение :P
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 13, 2006 12:36 pm

Такива цветове, Лани, човек и на тъмно вижда :mrgreen: :P
This is it. Ground zero.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jul 13, 2006 12:37 pm

По-скоро съм склонна да допусна, че комбинацията се отпечатва болезнено в съзнанието му и затова на въпросния човек му се струва, че продължава да я вижда.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 13, 2006 12:38 pm

Изобщо не обърнах внимание на седалките, може и да са били разноцветни, но явно не ми е направило впечатление.
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 13, 2006 12:38 pm

И КВО ПРАИМ СА? Дуднем си а? Напраете оделна тема за коментари плс, ако толкоз се вживявате по филма. Аз искам да го гледаме, за целта все пак ако искате в група да е цялата работа кажете конкретно къде.

Ако ше се организира нещо като предварително взимане на билетчета примерно. Щото в нас неам нет, а тичкам по задачи и до утре обед трее има неква ясното иначе се дигаме с Лили до Арената пък друг който иска.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 13, 2006 12:41 pm

Ми аз предлагам да тестваме Мола, но не знам къде да видя програмата и цените, а купуването на билети - който е свободен утре през деня, некои си работиме уви.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 13, 2006 12:51 pm

Оки Мола да бъде :)

Бе то от лагера ми е близо мола тука да слезна по обед ако не са ме изстреляли из младост примерно да провера.

нема ли в programata.bg са ше вида де
http://www.cinemacity.bg/
http://programata.bg/index.php?page=det ... 1&pid=3664

примерно
18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00,

супер 6 кинта кат гледам
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jul 13, 2006 4:43 pm

Бройте ни и нас с Гибли:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 13, 2006 4:46 pm

то Я се подредете, да знам с колко билета да се набутам ако някоя добра душа със свободно време и пари не ме отмени :twisted:

Ян
Гибли
Мор
Морви
моя милост
Лили
Ланис
Рол (под въпрос)
Емо (под въпрос)
Тайнствена непозната с три малки мечета ;р

Ехем то предварителната покупка как е тръгнало ше надвиши либийския дълг. :shock:
Last edited by Xellos on Thu Jul 13, 2006 6:15 pm, edited 5 times in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 13, 2006 5:24 pm

И Емо сложи, пак под въпрос.
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 13, 2006 6:52 pm

Ксел, писал си Мор два пъти, знам, че ти е важен, ма все пак няма нужда да му взимаш два билета :twisted: И Краси може да идва, но не е ясно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Jul 13, 2006 10:17 pm

Появи ми се много важен социален :roll: ангажимент в Петък вечерта, приятно гледане от мен :wink:
Не мое да мъмриш, брат!