Page 3 of 12

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:03 pm
by JaimeLannister
Ех...
Като ви чета така и си мисля- "много хляб има за психиатрите в тая държава..." :)

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:03 pm
by Ghibli
Наистина е безобразно лепкаво да се бели откъм долния край. И наистина е по-удобно да се държи самия банан без да има стърчаща дръжка в долния край, която да ти пречи на захвата. Но за да не говоря наизуст, сега е пробвам по описания от Марфа алгоритъм и ще споделя резултата :)

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:06 pm
by Demandred
Като чета някои километрични постове тук взе да ми струва, че това беленето на банани си е цяла наука, съвсем малко по-проста от ядрената физика. 8-)

Как съм се оправял досега с тия кори, без въобще да се замислям...Явно имам талант. :D

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:10 pm
by Ghibli
Не се подигравайте, ей! Проблемът е сериозен! Онези там настояват, че това е българският начин за белене на банани! Националното ми чувство протестира!

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:15 pm
by Roland
И мойто, и мойто! При тва некво келяво програмистче, което се опитва да се пробута в америка! Амаха, и ше им се подиграва на очевидно по-интелигентния начин на белене на бананите, противопоставяйки им явно повсеместните за професията си делюзии!

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:25 pm
by Daggerstab
Бананите се белят откъм обездръжкавения край. С НОЖ :twisted: Ей на това му викам аз еволюция, маймуни такива! ;-)

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:26 pm
by Roland
Да, да, с кухненски робот. В лаборатория :lol: :lol: :lol:

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:32 pm
by Morwen
И само от оторизирани от държавна комисия белачи...

Posted: Fri Nov 18, 2005 2:35 pm
by zhivik
Ами и аз почнах вече да се съмнявам в себе си след всички тези коментари ... Значи, белил съм банани и по двата начина, и честно казано, този при който дръжката остава цяла до края ми изглежда по-практичен. Така човек може съвсем спокойно да ходи и да си яде от банана. Наистина, не отричам че ако беленето почне от дръжката е по-лесно, но поне при мен, по този начин много по-често ми се е случвало кората да се разкапе и да остана със сърцевината в ръка, което не е много хигиенично, мисля че всеки ще се съгласи. Иначе не е чак толкова трудно да го обелиш от страната, противоположна на дръжката, тук Мор е напълно прав.

Това къде бананът е по-узрял не мога да кажа, тази материя е твърде сложна за мен ... И настина, цялата тази история и на мен ми изглежда като област, за която се иска поне докторска степен, за да може човек да я разбере ... :)

Posted: Fri Nov 18, 2005 3:00 pm
by Ghibli
Хм, горният пост ме насочва към мисълта, че много зависи в каква степен на зрялост обичате да си ядете бананите; аз например обичам по-зелени, които не показват и най-малка следа от разкапване по кората си, а тия, които са вече с разкапваща се кора почти не мога да ги ям.

Иначе, доклад за резултатите от експеримента: бананът откъм "обездръжкавения" (гениален термин ;)) край има нещо черно, което има склонност да залепва за пръста, като се маха горната част. Трябва да се отбележи, че откъм дръжката също често лепне, но тя лепне от края, а се подсича в основата, тоест не е наложително да се изцапа човек. Т. нар. "семка" не се маха изцяло заедно с кората. Бананът наистина не е толкова узрял откъм края, но аз така го обичам. Да се държи откъм, с извинение, дръжката не е твърде неудобно.
Извод: като цяло с повече внимание бананът може да се бели и да се яде и така.
Въпрос: за какъв дявол е нужно?

Posted: Fri Nov 18, 2005 3:04 pm
by Roland
Мне, аз не ги обичам зелени, но ги обичам в прайма им, когато са точно на ръба да почнат да се появяват първите петънца по кората, но още не са и са големи, ярко жълти и злокобно еректирали :twisted:

Posted: Fri Nov 18, 2005 3:12 pm
by Amos Trask
Няма начин да не се включа в тази тема. :lol:

Обяснявам:

Банана се захапва лекичко от горния край, след което леко се стисва със зъби, като се внимава да не се повреди деликатната месеста част. След като се отстрани връхчето, бавно и с наслада се забелва кората с устни. Когато вкусния плод вече е забелен, оближете върха му хубаво, за да го навлажните (иначе може да ви приседне когато го налапате). След консумацията вземете студен душ.

Ако изпълните процеса както е описано, то значи вече сте опитен бананобелач и можете да пуснете тема: "Защо да режем краставиците, когато така е по-хубаво". Успех! :wink:

Posted: Fri Nov 18, 2005 3:30 pm
by Alexis
След изложението по-горе, просто не знам какво да кажа.

Но аз също обичам бананите зеленикави, да не кажа зелени. Харесва ми да "хрупат" като краставици и да са стъпчиви. И едно кафеникаво петънце да имат, не искам да ги виждам, тогава стават само за шейк, за пълнеж или за пюре.

И все пак аз продължавам да съм дълбоко убедена, дори без научна степен по бабанобелене, че правилният начин е един да се: да се започне от бездръжковата част и да се яде по посока на дръжката.

Posted: Fri Nov 18, 2005 3:59 pm
by Syber
Ми да взема да се включа и аз :P от горните постове научавам че някои си обичали бананите зелени :?: :!: Баси, дали е заради пустия ми късмет, ама аз винаги съм попадал на (почти) полуразложили се:? И някакси винаги съм ги белел от оная страна с черната гадост, често отрязвайки я с нож. В редките случаи когато съм ги белел от дръжката съм имал чуството че накърнявам достойнството на банана :P :P :P :D
И в заключение - вече мн рядко ям банани щото ме хващат киселини :x

Posted: Fri Nov 18, 2005 4:07 pm
by Matrim
Зелени банани suck. Все пак доста очевидна е пропорционалността между степента на узряване и слдакостта на банана, следователно докато не почне да гние, колкото по-узрял е банана, толкова по-добре.