Стари филми

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Oct 05, 2005 1:04 pm

Хитрец... :D Докато сме още на тема остроумен диалог, позволи ми особено силно да ти препоръчам този филм:

Image

:arrow: The Thin Man

Води се криминале по романа на Дашиъл Хамет, обаче толкова забавно криминале няма друго. Диалогът просто е на космическо ниво - потекоха ми сълзи от смях. :D Надявам се DVD-то да излезе и тук, най-добре в комплект с няколкото продължения.
Spoiler: show
Reporter: Say listen, is he working on a case?
Nora Charles: Yes, he is.
Reporter: What case?
Nora Charles: A case of scotch. Pitch in and help him.
:P
:shark:
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Oct 08, 2005 4:02 pm

Аз пък в момента си дърпам :arrow: Нощните бдения на поп Вечерко (1980). Бях много щастлив да открия в мрежата този филм, защото на времето като го гледах, ме умори от смях. В главната роля е Константин Коцев. :D

Хайде дано по-скоро пуснат и продължението му "Страстна неделя", че доколкото си спомням то беше още по-забавно. 8-)

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Oct 10, 2005 1:10 pm

Още един филм, който не е особено стар (1989), но е страхотен и силно въздействащ. Разказва за Гражданската война в Щатите, за борбата с предразсъдъците и расизма в редиците на Севера, както и за една отчаяна атака, повлияла на хода на войната. Филмът е създаден по истински събития, а Дензъл Уошингтън получава заслужен Оскар за ролята си в него. Високо препоръчителен за хора, които не гледат отвисоко на американците, а уважават тяхната история и култура.

Image

:arrow: Glory
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Tue Oct 11, 2005 6:51 pm

Ей, това Find.bg е истинска съкровищница! Току-що открих филма на Дамяно Дамяни :arrow: Quien Sabe? (A Bullet for the General). Чудесен спагети-уестърн с Джан-Мария Волонте и Клаус Кински. Горещо го препоръчвам на всички, които обичат филмите на Серджо Леоне! :D

Ningen
Smallfolk

Post by Ningen » Tue Oct 11, 2005 11:49 pm

Трябва да си призная - имам особенна слабост към
старите американски филми :) ,някои от най-добрите филми които съм
гледал са от този период.Ето link към една от любимите ми комедии.Казва се Kelly's Heroes :

Image

От тук
http://free.bol.bg/enrique/Movies/

История за човешката смелост,която се прявява при наличието на определена...мотивация :)

Също ако някой знае откъде мога да си сваля "Котка на Горещ Ламаринен Покрив" ще съм му много благодарен.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Oct 12, 2005 12:03 am

Image

:arrow: Cat On A Hot Tin Roof

Добре дошъл! :D Един ценител в повече никога не е излишен. :wink: Както Ванката спомена, във find.bg хората явно разбират от кино, защото са качили огромен брой качествени класически филми. Там ще откриеш "Котка..." (виж линка) и още много съкровища. :!:

"Героите на Кели" го гледах по ТСМ миналата година и ми беше интересен, за което не малка заслуга има Доналд Съдърланд, който винаги е страхотен. 8-)
Feel the summer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Wed Oct 12, 2005 10:19 am

Доналд Съдърланд е гений! :)
Можете да гледате него и още куп великолепни актьори във филма :arrow: The Eagle Has Landed (1976). Въпреки посредствената режисура, включваща най-ужасяващо заснетата бойна сцена, на която съм бил свидетел, филмът си остава класика благодарение на невероятния актьорски състав, в който блестят още Майкъл Кейн, Робърт Дювал, Доналд Плезънс (гениално пресъздаване на Химлер!), Джийн Марш, Лари Хагман и Трийт Уилямс.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Oct 12, 2005 12:45 pm

Дам, и този съм го гледал по ТСМ - най-страхотния филмов канал за мен. :D Между другото споменах малко по-рано в темата филма M.A.S.H. ("Военнополева болница"), по който е създаден сериала, вървящ в момента по GTV. В оригинала обаче блести Доналд. :D
Feel the summer!

Ningen
Smallfolk

Post by Ningen » Wed Oct 12, 2005 6:29 pm

Благодаря за линка,Котката ми е любим филм и
исках да си го имам и на дискове. :) Изобщо много обичам филми в които цялата динамика на филма се поражда от диалога,подобно на пиеса.За съжаление знам много малко такива- А Lion in the Winter ot Hallmark и The Night of The Iguana - доста по-старичък черно-бял.Ако можеш да ми препоръчаш още подобни ще се радвам. :)
Иначе и на мен TCM ми е от любимите канали.
Спомням си че там бях мярвал един доста интересен и шантав филм
с Доналд ,мисля че се казваше Alex in Wonderland,действието се
развиваше в Холивуд.Но така и не съм го засичал целия.
Но като гледам май го няма на Find-bg

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Oct 12, 2005 8:12 pm

Ningen wrote:Изобщо много обичам филми в които цялата динамика на филма се поражда от диалога,подобно на пиеса.За съжаление знам много малко такива- А Lion in the Winter ot Hallmark и The Night of The Iguana - доста по-старичък черно-бял.Ако можеш да ми препоръчаш още подобни ще се радвам.
Ами ако поразгледаш темата, ще откриеш доста такива филми. :wink:
Feel the summer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Oct 12, 2005 11:32 pm

Image

:arrow: Harvey

Елууд П. Доуд е сладък мъж на средна възраст, в който няма нищо необичайно, освен едно - той си има един 6-футов невидим заек за приятел. Необичаен, сгряващ сърцето филм и поредното страхотно изпълнение на Джими Стюарт. Високо препоръчителен! :D

Между другото изпълнението на Джими тук твърде много ми напомни за маниера на Джони Деп в "Карибски пирати", макар че посланието е съвсем различно. Но не бих се учудил ако Джони е гледал този филм... :wink:
Feel the summer!

Eneya
Misting

Post by Eneya » Thu Oct 13, 2005 2:40 pm

За няколко долара повече - уестърн ;)
Image

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Oct 14, 2005 11:46 pm

Rogue wrote: :arrow: За няколко долара повече - уестърн ;)
...и другите две части от спагети-трилогията на Серджо Леоне :arrow: A Fistful Of Dollars и The Good, The Bad & The Ugly :wink:

А във връзка с наближаващите коледни и новогодишни празници, ще си позволя да ви препоръчам един филм, който според едно проучване милиони семейства гледат по традиция всяка Коледа заедно. :D И аз го гледах преди малко и разбрах защо. Но не казвам! :P Който иска, да види сам... :wink:

Image

:arrow: It's A Wonderful Life
:arrow: субтитри
Всичко, което правим през живота си, оформя и променя света около нас. Но какво би станало със света, ако никога не се бяхме раждали... :shock:
Feel the summer!

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Oct 15, 2005 11:05 am

имаше един стар филм за ВСВ.. май Герой по Неволя се казваше, някой сеща ли се? :)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Oct 15, 2005 4:21 pm

Помня един филм "Герой по неволя" с Дъстин Хофман, но той изобщо не беше за войната.
Дай малко повече инфо, щото само "имаше един филм за ВСВ" е крайно недостатъчно. ;)

P.S. А, сега ми дойде наум - да не би да става въпрос за препоръчания малко по-горе на тази страница "Героите на Кели" (Kelly's Heroes)?