Mass Effect 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 20, 2010 9:25 pm

Да, не че нещо, ма ламата тоя път си ти. В една междузвездна цивилизация трябва да има БЕЗБРОЙ силни биотици, които да могат да потвърдят или отрекат думите на Шепърд. И би било доста смешно Лиара, с нейните колко бяха - 100? 200 години експириънс? - да е най-мощният биотик ИЗОБЩО. Смешно и комиксово, и неубедително.
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 20, 2010 9:28 pm

Matrim wrote:
Amikae wrote:
Roland wrote:Да, апропо, Мат е абс прав, аз това за майнд-мелда изобщо не го отчетох. Толкова силно телепатична раса трябва да може с лекота да се убеди в истинността на думите на Шепърд.

Сюжетът съвсем замина у кофите :lol:
Кефя се, като сте лами. Асари се репродуцират чрез мелдинг. Това е тяхно умение. Могат да го използват и за споделяне на мисли, но вероятността да сработи е различна при различните индивиди. Лиара Т'Сони е един от най-могъщите биотици изобщо(ако не най-могъщия). Тя не е показателна. Тая от консула може нищо да не види в Шепард. Ако изобщо се навие, като се има предвид, че последните 2 години е смятан за мъртъв и изведнъж се появява от нищото.
Какви последни две години, защо не го направят веднага след атаката на Съвета като толкова не вярват на версията на Шепард? Ако "оная от консула" не може, някоя друга ще може, не е като Лиара да е единствената с подобни умения.
Защо да го правят? Saren е мъртъв. Оргомният му кораб е унищожен. Заплахата е заличена. Консулът тепърва започва да се възстановява и не виждам защо ще им е приоритет да се интересуват кой е бил прав. От тяхна гледна точка те не са сгрешили. Те никога не са смятали Рийпърите за нещо повече от лъжа, както и сам си видял. Единственото време, което са заделяли да ги обсъждат е, когато Шепард го искаше от тях. Не им пукаше, като имаше заплаха, как да им задреме, като няма. За тях остава заплахата от гетовете, а и предполагам дори Шепард не е очаквал, че Рийпърите ще отвърнат толкова бързо.

Edit: Аре да не спорим за Лиара. Имаме различни познания по lore на вселената. Не те тролвам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 20, 2010 9:31 pm

Смешно и комиксово, казах. Не невярно :roll:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 20, 2010 9:34 pm

Roland wrote:Смешно и комиксово, казах. Не невярно :roll:
Нали. Щото има изсечени в камък правила как трябва да са по-логични и несмешни нещата, в един измислен свят на извънземни. :lol:

Смешнo е как издребнявате, като нямате с какво друго да допринесете по темата. :wink:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jul 20, 2010 9:35 pm

Единственото време, което са заделяли да ги обсъждат е, когато Шепард го искаше от тях. Не им пукаше, като имаше заплаха, как да им задреме, като няма. За тях остава заплахата от гетовете, а и предполагам дори Шепард не е очаквал, че Рийпърите ще отвърнат толкова бързо.
В такъв случай Шепърд е идиот. Веднага след атаката срещу Цитаделата би следвало да е най-подходящия момент да се пробва да убеди Съвета в правотата си, вместо да ходи да трепе гетове. Абе въобше, дайте да наречем реткона реткон и да не се занимаваме с оправдания. Такива винаги може да се изсмучат стига човек да иска.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 20, 2010 9:42 pm

Matrim wrote:
Единственото време, което са заделяли да ги обсъждат е, когато Шепард го искаше от тях. Не им пукаше, като имаше заплаха, как да им задреме, като няма. За тях остава заплахата от гетовете, а и предполагам дори Шепард не е очаквал, че Рийпърите ще отвърнат толкова бързо.
В такъв случай Шепърд е идиот. Веднага след атаката срещу Цитаделата би следвало да е най-подходящия момент да се пробва да убеди Съвета в правотата си, вместо да ходи да трепе гетове. Абе въобше, дайте да наречем реткона реткон и да не се занимаваме с оправдания. Такива винаги може да се изсмучат стига човек да иска.
Те не само оправданията могат да се изсмучат. Особено, като тръгнем да търсим нещо, което да не е наред. :wink: Между другото ме кефи, че се стига до тук. Да се търсят недостатъците. Обикновено е обратното. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 20, 2010 10:54 pm

Те бодат очи и не е нужно да се търсят. Това, че и положителните неща бодат очи, не променя тоя факт. И може да няма правила, изсечени в камък, как трябва да са несмешни нещата в свят на извънземни, но определено има правила (гъвкави, но все пак налични) за това как трябва да се напише една убедителна история с претенции за повече от елементарна комиксовост. Щото не можеш да пласираш уж сериозни истории като тия на Самара, Тейн, бащата на Джейкъб, драмите на оная австралийска пача и т.н., и в същото време да оставяш някакви абсурдно огромни пробойни в основния си сториарк, да ретконваш, за да ти е удобно на рестартирането, и да обявяваш един индивид от раса от МИЛИАРДИ за най-мощен в нещо, което може всеки представител на тая раса. Това е комиксовост, елементарно е и не е високо ниво на сторителинг. И както ти не искаш да спориш за lore-а на ME, така аз ти препоръчвам да не се въвличаш в спор с мен за сторителинг ;)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 20, 2010 11:23 pm

Roland wrote:И както ти не искаш да спориш за lore-а на ME, така аз ти препоръчвам да не се въвличаш в спор с мен за сторителинг ;)
Аз не мисля да продължавам да споря с теб, защото очевидно си чеша клавиатурата на вятъра. Ти изведе някакви доводи, аз парирах всичките с по-добра логика. Появява се Матрим и ръсва нещо, и ти рипна "аааа видя ли видя ли боклук боклук". Значи има някакви граници на поносимост в един спор. Защо да споря с човек, който очевидно не желае да пада по гръб във форуми? Колкото и детайлно да се спусна да ти обяснявам защо грешиш, все ми ръсваш един коментар, колкото да не останеш по-назад. И сега ще спорим за сторителинг. И кое е правилно при изграждането на един персонаж. Булшит. Хитричко си изместваш темата към някакво положение, от което можеш да ми опонираш. Но аз не споря заради спора. Споря докато ми е интересно. Казах, каквото казах и опитах да обясня, каквото опитах. Пък ако искаш напиши 10 коментара след мен, че да не си помисли някой, че не си прав.

И не, не те тролвам. Уважавам мнението ти, както и на останалите в темата. Просто започвате да ми досаждате, като тръгнете така взаимно да си палите фитилите, които аз старателно са опитвам да загася. Не ми се получава и очевидно аз съм губещият в спора. Нямам какво да добавя повече по темата.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jul 20, 2010 11:25 pm

Абсолютна сюжетна дупка си е, на мен не ми пречи особено, но е факт. Разбира се, винаги могат да се изсмучат от пръстите разни обяснения, Амикае се е справил много добре с това, но те продължават да звучат крайно неубедително дори за отявлен фен на поредицата като мен. Пичовете от The Council трябва да са тотални идиоти, за да не започнат най-малкото сериозно разследване на твърденията на Шепърд. Най-малкото Sovereign беше в пъти по-мощен от всичко останало в галактиката, и сам без особени затруднения беше на път да смаже обединените флоти на всички Council races. Несериозно звучи да се приеме, че е бил изработен от гетовете, като се има предвид как останалата им технология си е на многократно по-ниско ниво. Да не говорим за всичко останало като Keepers, изследванията върху индоктринацията на Virmire (от които има оцеляли свидетели, ако си Paragon), Shiala (контролираната от Thorian асари), която също може да свидетелства за невероятните способности на Sovereign за промиване на мозъци, и т.н.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 12:26 am

Amikae wrote:
Roland wrote:И както ти не искаш да спориш за lore-а на ME, така аз ти препоръчвам да не се въвличаш в спор с мен за сторителинг ;)
Аз не мисля да продължавам да споря с теб, защото очевидно си чеша клавиатурата на вятъра. Ти изведе някакви доводи, аз парирах всичките с по-добра логика. Появява се Матрим и ръсва нещо, и ти рипна "аааа видя ли видя ли боклук боклук". Значи има някакви граници на поносимост в един спор. Защо да споря с човек, който очевидно не желае да пада по гръб във форуми? Колкото и детайлно да се спусна да ти обяснявам защо грешиш, все ми ръсваш един коментар, колкото да не останеш по-назад. И сега ще спорим за сторителинг. И кое е правилно при изграждането на един персонаж. Булшит. Хитричко си изместваш темата към някакво положение, от което можеш да ми опонираш. Но аз не споря заради спора. Споря докато ми е интересно. Казах, каквото казах и опитах да обясня, каквото опитах. Пък ако искаш напиши 10 коментара след мен, че да не си помисли някой, че не си прав.

И не, не те тролвам. Уважавам мнението ти, както и на останалите в темата. Просто започвате да ми досаждате, като тръгнете така взаимно да си палите фитилите, които аз старателно са опитвам да загася. Не ми се получава и очевидно аз съм губещият в спора. Нямам какво да добавя повече по темата.
Това, че ще наречеш логиката си "по-добра", не я прави такава. Това, че ще кажеш, че си "палим фитилите", не означава, че ги палим. Съжалявам, че това, че намираме сюжета за ужасен, е обида за теб, който виждаш играта като съвършена, но праведният ти гняв, пък бил той и кротък, не прави нас лоши, а теб - предубеден.

Аз нямам проблем с това да не съм прав, просто към момента няма особени предпоставки да го мисля, и ти не ми даваш такива. Вадиш ми плот-кънвиниънс логика и оправдания тип "те нямат причина да приемат или поне разследват очеизбождащи доказателства". Еми няма как да го взема насериозно това, съжалявам.

Също така не знам прави ли ти впечатление, че не съм само аз на това мнение, та явно има защо.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jul 21, 2010 1:49 am

Оф, стоя спор става все по-безсмислен със всеки пост и на двете страни. Кому е нужно а се дълбае до побъркване в единия минус, който тази игра има, при положение че налице са 99 плюса??

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 21, 2010 9:17 am

Спойлерите за нищо ги нямате деба :evil:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 21, 2010 10:51 am

AlDim wrote:Оф, стоя спор става все по-безсмислен със всеки пост и на двете страни. Кому е нужно а се дълбае до побъркване в единия минус, който тази игра има, при положение че налице са 99 плюса??
Именно баси. Играта е ФАКИНГ гуд и адиктив и въобще. Кому е нужно да се дръглим за глупости, защото Симеон е решил, че трябва за емнайсе хиляден път да е Оригинален и с Различно Мнение за Нещата, На Които Ние сме Жалки Фенбойчета (ТМ).
И не смятал да дава пари за ДЛЦ-та нашият....Последното ДЛЦ има по-високи оценки от САМАТА ИГРА БАСИ....Обаче трябва да се говори.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Jul 21, 2010 11:18 am

Аз пък не разбирам защо си затваряте очите пред недомислиците в играта.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 21, 2010 11:25 am

ЗАЩОТО СМЕ ФЕНБОЙЧЕТА И НЕ НИ ПУКА КАКВО МИСЛИТЕ