Page 20 of 20

Posted: Mon Jun 16, 2008 10:07 pm
by JohanVladimir
Предварително благодаря! :)
Значи 19 стр. тема, четох, четох и докъм десета страница освен руска салата, за друго не се спомена, така че ето един вариант "ала Ани, без тоз противен грах":
- сварени картофи;
- моркови;
- кисели краставици;
- шунка;
- ябълка;
- майонеза, горчица.
Морковът и ябълката се настъргват на ренде и се смесват. Майонезата се смесва с горчица на вкус. Всичко останало се настъргва на ренде също и се гледа какъв му е цветът. Измисля се подходяща цветова комбинация и започва нареждане на пластове, като торта - ред продукт, сос, ред продукт, сос... :mrgreen:
Украсява се с маслини!
Изключително вкусно и ефектно.
Още по-вкусно и ефектно става, ако се добави един пласт от настъргано сварено червено цвекло :), за който го обича.

ПП. Ако някой модератор си няма работа, може да отдели трите рецепти из тези 20 стр. и да ги подреди в отделна тема на ползу роду.
:)

Posted: Tue Jun 17, 2008 2:36 pm
by DELgado
Звучи най-прекрасно. Ябълка и аз съм слагал, ама на парченца. Но горичицата ме изуми. :shock: Определено ще пробвам и с цвекло. Звучи доста любопитно. Сурово не става ли? Защото сварено е леко безвкусно.

Posted: Tue Jun 17, 2008 9:26 pm
by JohanVladimir
DELgado wrote:Звучи най-прекрасно. Ябълка и аз съм слагал, ама на парченца. Но горичицата ме изуми. :shock: Определено ще пробвам и с цвекло. Звучи доста любопитно. Сурово не става ли? Защото сварено е леко безвкусно.
Горчица слагам и в майонезата за нормална (кубчеста) руска салата.
Сурово червеното цвекло няма да си пасне като хрупкавост с другите продукти, които са повече меки. Но ето веднага салата от сурово червено цвекло:

- сурово червено цвекло, обелено и почистено, настъргано на ситно ренде;
+ моркови, сурови и настъргани на ренде;
+ ряпа, пак на ренде
+ настъргана кора от половин лимон;
+ лимонов сок, сол, зехтин
+ (по желание) накълцани орехови ядки
:)

Posted: Fri Jul 04, 2008 11:46 pm
by The Dragon
Перфектното мезе - Прошуто Крудо, Хамон Серано, Schwarzwälder Schinken и българска биволска луканка. Страхотно си вървят с 12 годишен Тъламор.

Posted: Sat Jul 05, 2008 2:26 am
by DELgado
Ако добавиш и няколко видя сирена плюс ядки ще стане още по-яко. :wink:

Posted: Mon Jul 07, 2008 4:16 pm
by Muad_Dib
Ох, Даниеле, направо ми потекоха лигите честно...

Аз в пристъп на революция изядох един кренвирш Сачи, доста са благи.

Posted: Fri Aug 15, 2008 11:39 pm
by alex_sultanov
Сладко(-кисело) пиле според правилното хранене: задушава се нарязано филенце с гъби и разни натурално сладки нещица: моркови и портокал (най-вече), може и захарна царевица, ябълка или ананас. Върви с най-различни подправки, според вкуса, или с лимонов сок, ако искате и кисело. Да ви е сладко! :)

Posted: Sat Aug 23, 2008 5:58 pm
by The Dragon
500 грама прошуто в метро беше 8 лева. което дава цена на килограм колкото на единствената БГ шунка която става за ядене.

Posted: Sat Aug 23, 2008 6:02 pm
by alex_sultanov
Не знам дали става въпрос за същото Прошуто (немско едно такова), но в Пикадили и на другите места, където го има, струваше 7 лв. килото. Същият продукт, който иначе беше 30-40лв. Излишно е да казвам, че докато допреди тва лято все още се тровех активно с по половин-един кг. мезета на ден, го правех предимно с тва въпросното, единственото на нормална европейска цена.