Търся...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

LifeJoker
Farmer

Post by LifeJoker » Mon Jun 02, 2008 4:20 pm

Да. Поне аз мога, пресмята ти ги по курса за деня на не знам коя банка.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jun 02, 2008 4:41 pm

Xellos wrote:тъй като се изгуби в поредните ви словоизлияния пак пингвам
Xellos wrote:Някой да ми перне на лично може ли да ми помогне си поръчам две неща от тук...

https://secure.blindferret.com/lfgstore/home.php
Каква точно помощ ти трябва, котарак?!?! Ако е с езика - да изчакаш друг. :wink: Ако не, казвай! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 04, 2008 1:58 pm

Значи, като човек непътувал със самолет от детските си години имам въпрос. На билета ми пише да си сложа багажа си в удароустойчиво нещо с ключалки. Това някаква презастраховане на авиокомпанията ли е или наистина е желателно? Аз бях решила да напъхам всичко в раница, но взех да се разколебавам.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jun 04, 2008 1:59 pm

Еми при турболенция може да има разхвърчане на любимите ти светло-зелени кюлоти :wink:

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Wed Jun 04, 2008 6:49 pm

Зависи за колко време пътуваш и какво ще слагаш в багажа. Аз съм пътувала и с раница, но куфарът е за предпочитане. Ако нямаш такъв, не купувай само заради едно пътуване - пиши на лична, имам различни размери и в близките две седмици няма да ми трябват :)
VMITW!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 04, 2008 7:42 pm

BaYa wrote:
Xellos wrote:тъй като се изгуби в поредните ви словоизлияния пак пингвам
Xellos wrote:Някой да ми перне на лично може ли да ми помогне си поръчам две неща от тук...

https://secure.blindferret.com/lfgstore/home.php
Каква точно помощ ти трябва, котарак?!?! Ако е с езика - да изчакаш друг. :wink: Ако не, казвай! :mrgreen:
с карта неква с която мое се поръчат от там. или другаде ако изнамеря.

Еми аз пътувах с долнопробен сак натъпкан до пръсване и нямаше проблем, само дето като гледах как ги товарят щото местото ми беше точно до прозореца над конейра понастръхнах. Просто чупливи неща трее се опаковат яко за всеки случай.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jun 04, 2008 10:37 pm

¿Ква карта? Кредитна, дебитна или географска?!? :mrgreen:
(У нас има и от трите, тaaа прочи коя точно. :wink: )
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 04, 2008 11:18 pm

Ми ще пътувам до Любляна до Будапеща, което е малко, но сега като си погледнах раницата, тя се оказа и малко дребна за обичайния хаос, който нося със себе си. Благодаря за предложението, може и да се възползвам ако не успея да взема от Роум.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Jun 05, 2008 1:12 pm

Morwen wrote:Значи, като човек непътувал със самолет от детските си години имам въпрос. На билета ми пише да си сложа багажа си в удароустойчиво нещо с ключалки. Това някаква презастраховане на авиокомпанията ли е или наистина е желателно? Аз бях решила да напъхам всичко в раница, но взех да се разколебавам.
В трите цвята трилогията е показано защо е убаво да се заключва.
Аз си го представям, че багажа трябва безповредно да може да се хвърля от втория етаж до улица

А за предпазване от претърсване на багажа от хора дето тренират по цял ден отваряне на багажени катинарчета с клечки за зъби аз правя следното:

там където по съвремените куфари се предвижда слагане на катинарче има две халки, през които... там нанизвам ключодържателско пръстенче, което се маха лесно, но бавно, което пък спъва процеса на ефективно преровяне на багаж от хора, които биха го провели...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jun 05, 2008 1:19 pm

Право дума Никич и аз станах свидетел на начина, по който ръгат куфарите в самолета. Ако бяха камъни също щяха да имат поражения. То не бе ритане, блъскане, подхвърляне... :roll:. Наистина не носи чупливи неща, освен ако не са добре, ама много добре, опаковани.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Clio
Moderator

Post by Clio » Thu Jun 05, 2008 2:43 pm

Както каза някой по-горе, Морви, багажът ти трябва да може да оцелее хвърляне от втория етаж... Можеш да си пътуваш и с раницоподобно или сак, ако имаш само дрехи вътре. А заключването е, за да не ти го ровят, щото това си е практика. Ако е само един полет без прекачване няма много голяма опасност да ти го затрият и да ти пристигне след година-две от Тимбукту, но и подобен вариант трябва да имаш предвид, всичко е възможно :twisted:

Edit: А, да, имай предвид да не носиш пили за нокти, нокторезачки, дезодоранти/парфюми и прочее неща в ръчния багаж (имаш право на една чанта ръчен багаж с теб в самолета), щото ще ти ги вземат най-вероятно.
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jun 06, 2008 11:03 am

Абе кой според вас е най-добрият маршрут от тия? Аз ги сменям за разнообразие, но се чудех кво мислят другите шофери :mrgreen:
Spoiler: show
Image
Крайните точки са двата лилави кръга, маршрутите са в синьо-зелено-червено-оранжево, с леки флукутации за под-маршрути, а черните квадрати (образно казано) са светофари
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 06, 2008 11:28 am

Ми аз избягвам центъра по сякъф начин. Тоест съвсем. По принцип от офиса ми влиза маршрута по оранжевия 1:1 до сливница- там по Гешов тоя. Макар че то в 5-7 часа вечер нема мърдане отникъде. :evil:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jun 06, 2008 2:45 pm

Един бивш колега от бачкането си тръси квартира нейде из центъра, като основният проблем е, че му трябва само до края на Август, когато апартамента му ще да е готов.

Младежът е много свестен, та ако някой има идеи да свирка.

Едит: Намерихме му квартира :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 24, 2008 7:58 am

Взех си това бебче днес

http://www.canon-europe.com/for_home/pr ... /index.asp

Като цяло не е лош - качество на средния клас фотоапарати, на цена от ниския.

Сега търся свястно зарядно за батерии. Уви термините discharge и refresh не са го чували ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.