Хрм. Пък Datamax или който там в момента държи ePay.bg май най-накрая са успели да реализират филтриране на клиентите по коефициент на ентелегентност. Току-що установих, че тази вечер няма да правим повече тестове, защото аз съм пълен идиот
Кът на програмиста...
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
То това всъщност е една много, много малка част от целия OpenFest... не знам защо само него изнасят като новина
Всъщност знам де - защото все още има хора, които само като чуят "Web 2.0" и им настръхва козинката - реакция съвсем по павловски, няма значение какво е, щом е Web 2.0, значи е расчудесное и распрекрасное...
Хрм. Пък Datamax или който там в момента държи ePay.bg май най-накрая са успели да реализират филтриране на клиентите по коефициент на ентелегентност. Току-що установих, че тази вечер няма да правим повече тестове, защото аз съм пълен идиот
С други думи, видях красивото съобщение с големи бели букви на червен фон "Вашият достъп до системата е временно забранен!", след като успях да си променя паролата, за да правим разни тестове, и след това да я забравя и да я сбъркам десет пъти подред!
:< 
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
http://pizzadonvito.com/
днес се опитахме да поръчаме храна, вземи тази apache default страница
Добре, че имаме менюто на хартия + телефон
и не знам защо това ми напомни ми за стария виц за приликите между уиндоус и вигвама - no Windows, no Gates, Apache inside
днес се опитахме да поръчаме храна, вземи тази apache default страница
и не знам защо това ми напомни ми за стария виц за приликите между уиндоус и вигвама - no Windows, no Gates, Apache inside
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Е... с'а... ста'ат грешки, разконфигурират се уж добре конфигурирани уебсървъри...thunder wrote:http://pizzadonvito.com/
днес се опитахме да поръчаме храна, вземи тази apache default страницаДобре, че имаме менюто на хартия + телефон
Ммм... може би имаш предвид прилики между вигвама и нещо, което *не* е Windowsthunder wrote:и не знам защо това ми напомни ми за стария виц за приликите между уиндоус и вигвама - no Windows, no Gates, Apache inside
- Roamer
- Ascendent
Всъщност не само Apache, а цялата операционна система... оригиналното изказване е за Linux, впоследствие е използвано и за други. Не е само Apache, идеята с "Apache inside" е, че Apache е само част от цялото - пък и върви под Windows, така че само за него не става 
- Roamer
- Ascendent
Цитатче от някакъв подпис в някакъв e-mail:

(и да, аз на моменти съм и в двата лагера... никоя част от болката не ми е спестена, ама и аз не спестявам на другите
)
И дори не върви да кажа "не знаят колко са прави" - щото най-вероятно този, който го е казал, много добре е знаелComputer Science is about lofty design goals and careful algorithmic optimisation. Sysadminning is about cleaning up the resulting mess.
(и да, аз на моменти съм и в двата лагера... никоя част от болката не ми е спестена, ама и аз не спестявам на другите
- Roamer
- Ascendent
Мдааааа... и по темата за спецификациите... и клиентските идеи... и... КЪДЕ МИ Е БРАДВАТА?! 
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?i ... de=classic
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?i ... de=classic
- Spoiler: show
- The Dragon
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
ГОСПОДИ, IE7
Вярвате или не, от близо един ден дебъгвам някакъв регюлър експрешън в джава скрипт който не ще и не ще да мачва под ИЕ7. Под ФФ е кат пушка, а странното е, че във всички онлайн тестове на регулярни изрази, отворени под ИЕ, ПАК работи. Но не и на мойта страница!!!!!!
След часове, прекарани в четене на блогове и статии за това къде може да има бъг в регулярните изрази на JScript engine на Майкрософт (въпреки че след тия онлайн тестове това започва да изглежда все по-невероятно), в момент на крайното отчаяние накрая го хванах!
ПРОСТО по някаква неизвестна на човечеството причина, когато ти напишеш нещо от сорта на:
document.write('<input type="edit" name="test" />');
и стойнсотите на атрибутите са от една дума (както е в примера), IE решава, че НЕМА НУЖДА ДА СЛАГА КАВИЧКИ
И ГИ МАХА!!!!
Talk about WC3 & ECMAScript compliance
Баси то сигурно е ПОВЕЧЕ зор при парсинга да махнеш кавичките, отколкото да ги оставиш, защо за бога го правят?!
Съответно естествено аз онлайн тестовете си ги правех пействайки откъси от View Selection Source от ФФ (понеже IE7 не ти показва резултантния html, а ти показва оригиналния, където document.write-овете не са изпълнени - поредната "гениална" идея
), и там си ги имаше кавичките и си работеше. А то моя израз разчита на тия кавички, за да мачне, нали...
Абе лудница. Ебаси. Скъсах си нервите. M$ на сапун!
Вярвате или не, от близо един ден дебъгвам някакъв регюлър експрешън в джава скрипт който не ще и не ще да мачва под ИЕ7. Под ФФ е кат пушка, а странното е, че във всички онлайн тестове на регулярни изрази, отворени под ИЕ, ПАК работи. Но не и на мойта страница!!!!!!
След часове, прекарани в четене на блогове и статии за това къде може да има бъг в регулярните изрази на JScript engine на Майкрософт (въпреки че след тия онлайн тестове това започва да изглежда все по-невероятно), в момент на крайното отчаяние накрая го хванах!
ПРОСТО по някаква неизвестна на човечеството причина, когато ти напишеш нещо от сорта на:
document.write('<input type="edit" name="test" />');
и стойнсотите на атрибутите са от една дума (както е в примера), IE решава, че НЕМА НУЖДА ДА СЛАГА КАВИЧКИ
Talk about WC3 & ECMAScript compliance
Баси то сигурно е ПОВЕЧЕ зор при парсинга да махнеш кавичките, отколкото да ги оставиш, защо за бога го правят?!
Съответно естествено аз онлайн тестовете си ги правех пействайки откъси от View Selection Source от ФФ (понеже IE7 не ти показва резултантния html, а ти показва оригиналния, където document.write-овете не са изпълнени - поредната "гениална" идея
Абе лудница. Ебаси. Скъсах си нервите. M$ на сапун!
This is it. Ground zero.