Абсурдистан: Възраждането
Moderator: Moridin
Re: Абсурдистан: Възраждането
Принципно съм съгласна, само да отбележа, че "адски много" е нещо като оня, дето са го хванали с 4 промила, на Белослава мижавите 1 и нещо не важат 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- The Dragon
- Elder God
ДСБ си пуснаха кандидат на София. Та кой ще е следващият ни кмет от герб питам аз?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Е, то в момента се върти предположението, че ГЕРБ може да го подкрепятThe Dragon wrote: ↑Sun Jul 16, 2023 3:42 pmДСБ си пуснаха кандидат на София. Та кой ще е следващият ни кмет от герб питам аз?

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Цирк дьо комуней.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/rumen-r ... fFQolY9uNE
https://www.svobodnaevropa.bg/a/rumen-r ... fFQolY9uNE
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
"Нека и от НАП да проверят откъде въпросният човек има подобни джобни пари да яде стекове”, настоя зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров.

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
Аз не смятам, че това са окей цени дали на сто-двеста и намсиколко грама и точно за рибай. Тва са цени за Мишлен ресторант с в пъти по-скъпо телешко.
Честно не го разбирам.
В България аз не съм била отдавна на море, ама ми е супер нелепо като някакви туристически експерти обясняват как аджеба на бг черноморието било по-евтино от колкото в Гърция, което са лъжи.
Честно не го разбирам.
В България аз не съм била отдавна на море, ама ми е супер нелепо като някакви туристически експерти обясняват как аджеба на бг черноморието било по-евтино от колкото в Гърция, което са лъжи.
- tigermaster
- Elder God
Дори цените да са ОК, изобщо не е ОК да научиш колко голяма порция са ти сервирали, чак като дойде времето за сметката. Преди малко гледах интервю с някакъв от КЗП, според когото от ресторанта са длъжни предварително да уведомят клиента колко ще му струва храната, а това цената да е на грамаж на месото в сурово състояние не е коректно, защото клиентът няма да го консумира сурово.
А и другото - дори при цени на дребно в магазините кило рибай "Блек Ангъс" е около сто лева. Разбирам в ресторанта да има някаква надценка, ама да е три и половина пъти, при положение че със сто процента сигурност не го купуват на потребителски цени, е една-две идеи по-нагло от нормалното.
А и не знам защо на толкова много места виждам да се тиражира идеята, че има нещо съмнително в това клиентът да има толкова пари в брой. Като водих сестра ми в Каварна две и четиринайсета, хвръкнаха няколко стотака за три дена (отделно от билетите за фестивала) като едното нищо - и даже не съм сигурен за какво, ако трябва да съм честен - и никъде не можех да плащам с картата, навсякъде - в брой, та просто гледах да ги имам. А далеч не мога да кажа, че съм се къпал в пари него време.
А и другото - дори при цени на дребно в магазините кило рибай "Блек Ангъс" е около сто лева. Разбирам в ресторанта да има някаква надценка, ама да е три и половина пъти, при положение че със сто процента сигурност не го купуват на потребителски цени, е една-две идеи по-нагло от нормалното.
А и не знам защо на толкова много места виждам да се тиражира идеята, че има нещо съмнително в това клиентът да има толкова пари в брой. Като водих сестра ми в Каварна две и четиринайсета, хвръкнаха няколко стотака за три дена (отделно от билетите за фестивала) като едното нищо - и даже не съм сигурен за какво, ако трябва да съм честен - и никъде не можех да плащам с картата, навсякъде - в брой, та просто гледах да ги имам. А далеч не мога да кажа, че съм се къпал в пари него време.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- The Dragon
- Elder God
Ами в БГ няма производство на добро месодайно телешко, всичко е вносно, а каквото има българско е "митичният" black angus който му набиват ебаси цените.Litz wrote: ↑Fri Jul 21, 2023 5:05 pmАз не смятам, че това са окей цени дали на сто-двеста и намсиколко грама и точно за рибай. Тва са цени за Мишлен ресторант с в пъти по-скъпо телешко.
Честно не го разбирам.
в любимата ми месарница рибайа е около 110 лв/кг за dry-age нат
умножи по 3 каквато е практиката в ресторантите и получаваш 330 на килограм. A във Vivenda - вносителите от висок клас - имаш пържоли от америка внесени по 60-70 лева парчето за 300 грама.
Най евтиният рибай който намерих в БГ е бразилски в Метро - 55 лв / кг. Но дори това ти излизат три пържоли 150-60 лева в ресторант.
Нямаме култура нито на производство нито на консумация на хубаво теле в БГ.
Едит: А иначе в Лондон съм оставял редовно просто в ок стекхаус 100-на паунда само за мен.
Междувременно абсурдът продължава
https://offnews.bg/obshtestvo/sdruzheni ... 05344.html
https://offnews.bg/obshtestvo/sdruzheni ... 05344.html
- Spoiler: show
Правилата на бордгейминга:
- The Dragon
- Elder God
Тъкмо щях да го постна това. Явно видяха, че общественото мнение по изключение им симпатизира и решиха гордно - не ние трябва да сме злодеите.
Ебаси цирка. Тоя клиент може всякакъв да е, да разиграва цирк, но браво на държавата, че си и самосезира.
Има причина Калотина да се пръска по шефовете.
Честно тия в заведенията са кожодери. Миналата седмица седнах в бар в София и освен, че сервитьорката беше страшно груба за 6 бири 0.33 сметката беше 40 лева (като говорим за не специални бири), в Берлин в същия клас бар 6 половин литрови са 24 евро като говорим за топ бира, и излиза по-евтино ДОРИ ако обърнеш валутата (което човек не трябва да прави), а ако не я обръщаш цената е още по-евтина.
Има причина Калотина да се пръска по шефовете.
Честно тия в заведенията са кожодери. Миналата седмица седнах в бар в София и освен, че сервитьорката беше страшно груба за 6 бири 0.33 сметката беше 40 лева (като говорим за не специални бири), в Берлин в същия клас бар 6 половин литрови са 24 евро като говорим за топ бира, и излиза по-евтино ДОРИ ако обърнеш валутата (което човек не трябва да прави), а ако не я обръщаш цената е още по-евтина.

Призовавам асоциацията на ресторантьорите да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към по-отговорно отношение към образа на българския туристически продукт. В противен случай, ще ми е много трудно да защитя данъчните придобивки в бюджета за следващата година, тъй като няма да мога да намеря аргументи и подкрепа за това в българското общество.
Това заяви в позиция до медиите министърът на туризма Зарица Динкова и посочи, че е силно притеснена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпращат към българските потребители.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
-
- Sorcerer
Ииии ресторантьорите не останаха длъжни и на министърката!
Равносметката досега за действията на ресторантьорския бранш:
* клиентът е напсуван от Шеф Петров
* клиентът беше заплашен и че ще бъде съден от ресторантьорската асоциация
* беше поискано шефът на КЗП да се извини за това, че комисията му се е самосезирала по случая
* междувременно, отправено е настояване правилото, което ресторантът очевидно е нарушил, да бъде променено. Това идва паралелно с искането от КЗП да се извинят...
* оставката на министърката на туризма беше също поискана, заради това, което Xellos постна над мен.
Както са тръгнали да бият всякакви рекорди по гьонсуратлък, нахалство, безсрамие и наглост, чак се чудя как Ковид Варварина не е възроптал срещу предложението 24ти май да е новия национален празник. Разбира се, че трябва да е десети август - св. Лавренций, деня на готвача!
Равносметката досега за действията на ресторантьорския бранш:
* клиентът е напсуван от Шеф Петров
* клиентът беше заплашен и че ще бъде съден от ресторантьорската асоциация
* беше поискано шефът на КЗП да се извини за това, че комисията му се е самосезирала по случая
* междувременно, отправено е настояване правилото, което ресторантът очевидно е нарушил, да бъде променено. Това идва паралелно с искането от КЗП да се извинят...
* оставката на министърката на туризма беше също поискана, заради това, което Xellos постна над мен.
Както са тръгнали да бият всякакви рекорди по гьонсуратлък, нахалство, безсрамие и наглост, чак се чудя как Ковид Варварина не е възроптал срещу предложението 24ти май да е новия национален празник. Разбира се, че трябва да е десети август - св. Лавренций, деня на готвача!
хубава работа ама българска

.Ресторантьорите поискаха оставката на министър Динкова, обявила им открита война
Тия Джасимски мокри сънища 24 май да е национален празник ми идват леко криндж. И нз как тия нашите са такива идиоти да предлагат такова нещо следващия път и 10та политическа сила няма да са