Ама разбира се, че са безумни всички тея стрийминг платформи. И аз си пиратствам с най-голям кеф.
Пък и нека не се лъжем - в България точно адски много неща изобщо не могат да се гледат, никъде. А от малкото, които могат, почти никъде няма хубави субтитри, само в HBO go. На Нетфликс е безумно поведението - по-добре да не слагаш никакви субтитри, отколкото да сложиш УЖАСАВЯЩИ, които са очеизвадно преведени със софтуер, при това много по-слаб от гугъл транслейт. Това е обида, същинска гавра. Естествено, че не заслужават моите български левове, щом имат наглостта да си предлагат услугите тук, без да се проявят уважение към българския език.
А и да не се лъжем - цялата индустрия само печели от пиратството, защото става популярна благодарение на него. И хората купуват всякакви неща, защото са влезли в тоя фендъм чрез пиратство. Като ми е харесал някой сериал, ще ида на кино да гледам тъпи филми с актьорите от сериала, ще си купя някоя поп-фънко фигурка, ще дудна на приятели колко ми е харесал и те също ще ми купят я плакат, я чашка, я нещо друго от сериала... и така индустрията печели. Ето, на стрийминг сайта на ДС в началото нямаше почти нищо - само качваха всяка седмица по един епизод на Titans. И беше достъпен само в САЩ. И съответно почти никой не се абонира и след няколко месеца се предадоха и качиха сериала и в Нетфликс и чак тогава вече го изгледаха няколко човека. Но аз от самото начало си го пиратствах, харесвах го, толкова харесах екипа, че си купих два омнибуса за Titans, а Робин е толкова готин там, че си купих още един омнибус и пет-шест малки томчета за него, и ако излезе филм с тоз хубавец, има някакъв шанс да ида на кино да го видя. А ако не бях изпиратсвал сериала, никога нямаше да си купя тея комикси и никога не бих си помислил да ида на филм с тея актьори. И като се замисля, DC и Marvel много печелят от моето пиратство! Като изпиратствах три сезона на Флаш си купих омнибус и още пет малки комикса за Флаш... Само Аквамен намаза истински, щото там хем дадох пари за кино, хем после си купих омнибус и други комикси...

Ето, като пуснат Дисни Плюс, пак ще си пиратствам от там.... Но беше достатъчно Марвел само да обявяват, че УондаВижън сериала ще е важен за Доктор Стрейндж 2, щото арката на Алената вещица ще продължи от едното в другото, и аз същата вечер поръчах три доста големи комикса за Доктор Стрейндж...
Съзнавам, че съм изключение, и че средния български пират изобщо не се впуска да купува като мен, но фактът, че поп функо фигурките на Деърдевил и Санса се изчерпаха от озон за месец-два преди да успея да ги поръчам, показва, че все и други хора в България си пръскат парите за текива работи...