wiiiiin
Moderator: Moridin
Съласен за суданеца. Сириецът и Кадафи също искат действияMarfa wrote:Аз, честно казано, съм поставила мнозина други в списъка си преди него. Що не го бастисат оня суданския касапин например? Чакат го да си забие делтапланера в Статуята на Свободата ли, що ли? А дотогава може да си продължи с геноцида по свое усмотрение.
И въобще що стана, че не вечеряхме? Пуцаха Кадафи, пък уцелиха Осама. Целият тоз близкоизточен жасмин за отвличане на вниманието ли беше, що ли? И не, не ме разбирайте погрешно - няма да туря черна забрадка за Осамата. Но това, дето става напоследък, започва много сериозно да не ми харесва, че чак и да ме плаши.
В световната военна практика от време оно никога не са се спирали от живия щит, може би с изключение на нашите войници през 1915-а, когато са оставили сръбската армия да я спасят кораби край Албания, заради живия щит, вместо да я унищожат. Живият щит е отговорност на този, който го използва, а всеки мъж, който се крие зад жена, заслужава да умира безкрайноMartix wrote:Да започвам ли изобщо?
Престрелка в чужда държава, която по последни данни не е знаела за акцията(и съответно не я е оторизирала). Рискувалите живота си агенти не са понесли никакви загуби, докато освен Осама са убили и жена. Обяснението е, че тя е използвана за жив щит. ЕМИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЖИВИЯ ЩИТ. Не го гърмиш, само защото зад него има лошковец.
И не, нямам проблем с това, че са го убили, вместо да се опитат да го заловят жив. Проблемът е, че въобще са провели операция в Пакистан, за да убият, някого, виновен(или не), но неосъден на честен процес.
Да не говорим, че дори да беше осъден, пак нямат никакво право да нахлуват.
Никога не съм имал добро мнение за САЩ, но някои неща се прекалено долни дори за тях.
Най-вероятно световната общественост пак ще си затвори очите, а така е започнала и Втората Световна Война
Сериозно, пожелавам им Китай да си прехвърли валутния резерв в евро.
Тогава ще видите как черен президент се моли на колене
Сметнали са, че така ще има по - малко жертви. Защо да обявяват война на цяла една държава за един човек? Бин Ладен им обяви война и те воюваха с него и талибаните муZeiss_optik wrote:Ако САЩ воюват срещу тероризма и са имали сериозни основания да считат, че издирваният терорист Осама Бин Ладен се намира в държава, която отрича това - редно е да САЩ да й обявят война, преди да бомбардират. В противен случай се навлиза във формулировката "вероломно и без да обявява война"... помните ли откъде е?
А заплаха за световния ред е всяка държава или организация, която се меси във вътрешните работи на други държави - без значение дали е силово, ултимативно или използвайки подкупността на политиците й. Ислямистките организации действително са заплаха за този ред, но в сравнение със САЩ са направо безобидни.
Беше някакво дежа ву на тълпите в Палестина, които празнуваха, когато самолетите удариха през 2001. Ирония...Amelia wrote:А за дивия купон по американските улици, породен от смъртта на Осама, кво ще кажете?
Може ли да са ТОЛКОВА жалки тия американци и дават ли си изобщо сметка колко са нелепи за целия свят?
Ебаси неприятната изтрещяла нация, верно ония ислямски фундаменталисти не могат да им стъпят на малкия пръст по малоумие и зловредие.
ПП. Джъстин Бийбър е канадец. Познайте що знам.
п.п. и много як подпис! :РI'm glad bin Laden is dead, because he wanted to kill innocent people, but I don't celebrate it.
His death does not bring our dead back.
His death is unlikely to reverse our horrible Patriot Act or the other legislation that has abrogated the... rights and freedoms that defined our country almost from its inception.
And cheering the death of another, no matter how monstrous, is in itself monstrous. He saw us as evil; we see him as evil. It's not a valid excuse. It is true that he was an active agent in killing, as most of us are not, but to cheer at death is a sign of moral degradation. Those who do so manifest the evil that they see in bin Laden himself: he may not be sacred, but life is.
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests