True Blood [HBO TV series]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 30, 2012 4:34 am

Свърших 4-ти сезон. Всъщност ми беше доста приятен. То след трети трудно да не е по-добре де.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 26, 2012 8:17 am

Уф, пети сезон вървеше толкова добре, а финалът на шести епизод омаза всичко.....

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 03, 2012 8:45 pm

Никой друг ли не гледа сериали вече? :shock:

Пети сезон свърши много meh. Единствено на развръзката с Ръсел се изкефих.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 11, 2013 9:34 pm

Подхванах го пак за разпускане откъдето го бях зарязал преди време (последно гледах 2.11). Сега съм на 3.03.

Джейсън продължава да ме кефи с простодушната си кретения и неволно свежите лафове, които му дават.
"Ако дърво падне в гората, то пак си остава дърво." :lol: :lol: :lol:

Или когато Анди го връща у дома след запой в бара с полицейската кола, той се качва отпред и казва радостно-учудено: "Ей, досега не съм се возил отпред." :mrgreen:

Иначе Тара при всяка своя поява щом си отвори устата за поредното хленчене/дуднене все така ме кара да си мечтая да й шибна една права лопата през физиономията. Точно това разминаване с романите трудно го трая.

Добре че Лафайет компенсира от това семейство.

За Сукито продължавам да се удивлявам как пичове като Бил и Ерик са й толкова наточени при наличието на далеч по-сгодни женици околовръст, ама нали така е в книгите. Кастинг, какво да се прави.
Иначе са ми интересни развитията с нея.

Джесика ми е адски симпатична. Като прави бели или търпи любовни несгоди, направо ми е жал за нея.

Абе ако се гледа без очаквания за НВО шедьовър като другото заглавие на Алън Бол (SFU) си върви съвсем приятно всъщност. Могъща сапунка е, но както мъдро е отсъдил народът - "Като ще е сапунка, на НВО да е!"
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Mar 11, 2013 10:51 pm

Най-гениалният лаф на Джейсън е в пети сезон - няма да го напиша обаче, за да не спойля. Не знам дали ще издържиш дотам, защото сериалът затъпява все повече. От друга страна ние го изгледахме и вероятно ще гледаме и следващия, много сме зле :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 11, 2013 11:09 pm

Е, без да съм гледал "Вампирските дневници" или поредицата "Здрач" подозирам, че Баш Кръвта е малко по-качествената трактовка. :P

Като ще гледам вампирски истории... :mrgreen:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 12, 2013 12:58 am

Мииии, не.

Вампирските дневници са по-добрият Здрач и имат як сюжет (поне до едно време, но после пак са добра дъвка). Ако ще си говорим просто за вампирска трактовка, дневниците за мен са бая по-добри.

Иначе ако е за кръв и цици, ясно, че от ТБ-то по-високо (дълбоко?) нема.

Трети сезон е най-голямото зле, в смисъл, че е МНОГО и УЖАСНО зле, до степен, че ме отказа за години напред да го гледам тоя сериал. Има няколко безценни момента, но са малко и не си струват пътлнежа. Четвърти е внезапно много по-як, пети го следва плътно като качество, но и двата не могат да се мерят с първите два.

Но като цяло на тоя сериал му е време да свършва.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 12, 2013 1:05 am

Ами книгите на Шарлийнката са 13 на брой, а сериалът със сигурност ще е поне 6 сезона. Съдейки по рейтингите му на най-гледано НВО заглавие, би трябвало да има и още.

Не го гледам само за вампирската част, казах го за опростяване, а и тя ме кефи най-вече с алегориите и метакоментарите на човешкото общество. Има си и други сюжетни линии - с хора и други същества, които също са ми интересни.

Като общ резултат на мен ми допада. С уговорката, че Алън Бол престава да е шоурънър след пети сезон и остава само като консултант, демек заслужил пенсионер от екипа. Явно ще си движи Баншито, което напълно ме устройва.

Та да видим как ще е Баш Кръвта от шести сезон нататък. Може пък да повиши нивото.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 12, 2013 1:53 am

Всякакви мета работи заминаха през прозореца още с втори сезон. В момента сериалът е кръв, цици и уайт траш.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 12, 2013 8:56 pm

На 3.10 съм и продължавам да съм доволен.

Сега, трети сезон не е чак на нивото на първите два, поне доколкото ги помня - основно защото е по-разводнен, а любовните трепети и терзания все по-често ме карат да си мисля "Fucking spare me!" и "Give. Me. A. Fucking. Break!" (при един разговор между Ерик и Суки в 3.10 буквално зарових лице в шепи).

Сукито стана егати желаната мома, а за Тара просто без коментар, ухажорът й наистина не беше редовен, егати вкуса има.

Иначе разкритията и обратите са доста интересни, развитията на персонажи също, има си пак свежи ситуации - освен Джейсън се прояви добре и Франклин, добре го извъртяха като непохватен влюбен.

Франклин:
Spoiler: show
We need to talk. - Oh no, don't say that. When a girl says that, everything goes black and then I wake up surrounded by body parts. :lol:
Джейсън:
Never thought I was smart enough to get depressed. :lol:
Добри реплики им пишат.

И менюто (в 3.04 май) - от супата, та до
blood gelato.
:shock: :lol:

Абе продължава да ме кефи въпреки разводняването, плюс това алегориите и метакоментарите продължават, и то не само чрез вампирите. Ако това е най-слабият сезон, супер.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Mar 13, 2013 4:54 pm

Стигнах до 4.01.

Много добро начало на сезона, дори първите 10-15 минути, които бяха като взети от Charmed, ама аз си го харесвам и него. :mrgreen:

Много обещаващи развития в ситуацията на повечето основни герои, дано изпълнението да е на ниво, но поне като потенциал радват. Гледам, че се въвеждат и две нови групи играчи, да видим какво ще ги правят.

Трети сезон като общо впечатление ми хареса, само дето ми се стори поразводнен - първите книги на Шарлийнката са под 300 страници всяка, така че сезоните спокойно можеха да предават суровия материал в по 10 епизода с все разминаванията.
Тъй като обаче Баш Кръвта е най-популярният сериал на НВО, има логика да им отпускат по 12 епизода за доразвиване на сюжетни линии и персонажи.
А и това, което ми е досадно (прекаленото наблягане на любовните истории от моя гледна точка - бих предпочел повече внимание върху митологията), на друга част от публиката пък сигурно се харесва и така сериалът набира повече зрители от повече целеви групи спрямо другите заглавия на тая телевизия.

В класацията на любими персонажи продължава убедително да води Джейсън, следван от Джесика. На дъното остават Тара (интересно развитие с нея в началото на четвърти сезон обаче) и майката на Хойт (много противно същество, ама и такива са нужни за създаване на конфликтни ситуации и социални коментари).

Като за творба на НВО Тру Блъд дели последното място с Игра на Тронове (от нещата, с които съм запознат), но пък предлага много добър баланс между развлекателно и сериозно и е логично да е най-следеното заглавие на тази телевизия.

Улавям се, че при първа възможност си пускам всеки следващ епизод, та май съм спечелен за сериала. Всъщност чисто кефометърно при избор дали да гледам Кръвта или Троновете, без колебание отдавам предпочитание на Баш Кръвта.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 15, 2013 4:10 am

Изгледах първата половина на четвърти сезон - стигнах до средата на 4.07, ама трябваше да тръгвам за работа.

Деба, Тара се върна в начална позиция. :lol:

Определено по-силен сезон откъм развития и митология. Ситуацията с Ерик ми е особено интересна барабар с любовните развития. Да видим колко ще продължи... състоянието му - както и това на Пам впрочем.

Линията с Алсид обаче ми е досадна в 80-90 % от времето. Голям излишняк ми е тоя поне до момента.

Джейсън дали не си го отнесе? :shock: Но пък се очертава компенсация от неочаквана страна май.
Сънят му с
Джесика и Хойт.
:lol:

Много добро включване на
вещерската част с дядото на Хесус и особено с вещицата Антония от 17-и век и проклятието й над вампирите.
:D

А Сам ако разбере
как го е прецакал брат му с гаджето,
лелеее! :lol:

Адски добър сезон до момента, дано продължи така.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 15, 2013 9:48 pm

5.02

Чудесен завършек на четвърти сезон, във всички основни линии. Освен тая на Алсид, който решително ми остава скучен.
Линиите с майката и бебето и с Томи направо ми докараха буца в гърлото.
There's no heaven, and hell is a dogfight.
Марни я развиха правдоподобно и дадоха разбираема мотивация на действията й. При Антония също показаха чудесно как се променя отношението й към вампирите и защо.

Евала.

Единственото, което ми се видя неадекватно при вещерския кръг беше моментът накрая, когато
всички заложници се навиха да помогнат на Марни да направи антивампирско заклинание. Даже и Суки се включи, с ясното съзнание, че заклинанието ще убие Бил, Ерик и Джесика, които в тоя момент бяха пред магазина, ВТФ?!
Как се прави вампирска тройка. :lol:

И обещаващо начало на пети сезон.

Любовните излияния продължават да са умопомрачителни, ама се траят, поне вече не са толкова начесто (или им свикнах като необходимо зло за пародията на клишето).

Шарлийнката май си изживява несбъднатите фантазии чрез Суки - всички мъжаги са хлътнали по нея без видима причина. :lol:

Алън Бол добра ебавка си прави, даже някои персонажи директно питат поредния ухажор "Сериозно, какво толкова намираш в тая?" или го коментират зад гърба му. Страхотно развива образа на капризната селянка с претенции. :lol:
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Mar 17, 2013 9:40 pm

Roland wrote:Уф, пети сезон вървеше толкова добре, а финалът на шести епизод омаза всичко.....
Странно, за мен завършекът беше точно каквото очаквах предвид намеците в този и предишни епизоди.
Каза се, че Саломе е ментор на Нора и е била неин гарант за приемането й в Съвета. Каза се, че сангуинистите имат хора на високи позиции и има деления в самия Съвет и се видя, че жена от Съвета е освободила Ръсел - щеше да е твърде елементарно да е Нора. А вместо да следят Саломе като ментор на доказана сангуинистка, я оставят сама с Ръсел и приемат на честна дума уверенията й, че го е отслабила с преливания на сребро.

Единствено се учудих, че в началото на 5.07 превзеха Съвета толкова лесно, очаквах повече съпротива.
Ghibli wrote:Най-гениалният лаф на Джейсън е в пети сезон - няма да го напиша обаче, за да не спойля. Не знам дали ще издържиш дотам, защото сериалът затъпява все повече. От друга страна ние го изгледахме и вероятно ще гледаме и следващия, много сме зле :)
Май тъкмо стигнах до него! :lol: В 5.08
когато Суки го прасна с лъча и като го попита добре ли е, той отвърна: "I'm fine! You got me in the head."
:lol: :lol: :lol:

Този ли е? :mrgreen:

Иначе пети сезон ме кефи повече от четвърти, понеже набляга на вампирски сюжетни линии, които са ми особено интересни - и главната с игрите на власт, и допълнителната с Джесика и Хойт, пък и тази с
Тара.

При това без да зарязва други линии, които също си ги бива, особено тази със Сам.

Впрочем отсега се обзалагам (на средата на 5.08 съм), че вампирът, който е убил
родителите на Суки и Джейсън, ще се окаже Бил - това е с най-висок драматичен потенциал.

Та не бих казал, че сериалът затъпява, напротив, за мен е във възходяща градация от трети сезон насетне. :D

Твърде слабо помня първите два сезона (ще си ги припомня скоро ако получа бокссета в началото на другия месец, надявам се :idea: :wink: ), но от последните три класацията ми е 5>4>3.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 18, 2013 12:32 am

За 5>4>3 си прав, за спойлера с Бил си в грешка, а като видиш наново първите два сезона, ще си спомниш, че са 2>1>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>4>4>3