Много интересни неща пишеш за Финландия. Това с липсата на пенсионери ми се видя голяма мистерия и очаквах с нетърпение разкриването й

(особено като се сетех за тукашните трамваи, целодневно пълни с жадни баби и дядовци, понесли разнокалибрени туби и бутилки към Халите).
На мен пък какво ми се случи вчера: върнах три заети от библиотеката книги, сред които и
The secret garden, и вечерта, когато си седнах на бюрото, що да видя отгоре му -
The secret garden! Ама че работа! Повъртях я в ръка, чудейки се как съм могла да я забравя, при положение, че имам някакъв спомен как я слагам в раницата?! Освен това бях напълно сигурна, че съм върнала 3 книги,точно колкото дължах, значи въпросът беше: какво съм върнала вместо нея? И отговорът не закъсня.
Тъй като не съм достатъчно добра в четенето на английски, през цялото време държах отворена пред мен книгата на български език. И когато, бързайки за библиотеката, съм си напомнила:
да не забравиш Тайната градина, съм взела именно българския превод! Сложила съм я в раницата и съм я извадила от там час по-късно без изобщо да забележа, че нещо не е наред. И в библиотеката са ми я приели.
Та днес рано сутринта пак отидох, носейки тяхната книга и изпълнена с опасения, че моята собствена може да е изгубена из дебрите на Столична библиотека, но готова да преровя тонове книги, ако трябва, за да я открия. За щастие, не се наложи и отново се събрахме с тази любима моя детска книжка, подарък от баба ми от времето, когато съм била на около 10 години