Visa Electron бачка почти на(?)всякъде и за почти всички. Но покупките задължително се потвръждават с трицифреният CVV2 код, отзад до подписа ти. (Каквото каза Живик де.) Също може да ти поискат дата на валидност (месец и година, също на картата).Demandred wrote:Някой може ли да потвърди дали Visa Electron се приема от Amazon.com?
Търся...
Moderator: Moridin
- BaYa
- Forsaken
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ъъъъ, само за доизясняване
Валери иска да каже, че "обикновена" "кредитна" карта, издадена от доста български банки, на която пише VISA, не става за пазаруване online и за още едно-две други неща, за които картите VISA уж би трябвало да стават. Това е така, защото картите, които банките издаваха доскоро у нас, и на които пишеше "VISA", всъщност бяха нещо... малко по-различно
Не бяха истински кредитни карти (като начало, реализацията в самата банка беше за *дебитна* карта - т.е. не можеш да теглиш повече пари, отколкото не си вложил ти самият предварително), не ставаха за електронна търговия, не ставаха и за още едно-две неща.
LifeJoker май иска да каже, че картите, които някои банки започнаха да издават преди известно време, и на които пише "VISA Electron", всъщност са общо-взето почти нормални VISA карти - т.е. ако някой някъде приема и обикновени VISA карти, и това, което по света минава за "VISA Electron", то *трябва* да кажеш, че е *обикновена* VISA, защото за другото просто няма да я приеме
Иначе с такива карти съвсем спокойно пазаруваш online.
Общо-взето цялата работа е в това, че различните места по света и у нас разбират "VISA Electron" по лееееко различни начини
Но с две думи - карта, на която пише "VISA Electron" и е издадена сравнително скоро от българска банка и има CVV2 код на гърба *става* за пазаруване online.

LifeJoker май иска да каже, че картите, които някои банки започнаха да издават преди известно време, и на които пише "VISA Electron", всъщност са общо-взето почти нормални VISA карти - т.е. ако някой някъде приема и обикновени VISA карти, и това, което по света минава за "VISA Electron", то *трябва* да кажеш, че е *обикновена* VISA, защото за другото просто няма да я приеме

Общо-взето цялата работа е в това, че различните места по света и у нас разбират "VISA Electron" по лееееко различни начини

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Жоро, виж това, което е казал Любето по-горе за някаква система, която прави разлика между VISA и VISA Electron. Поне аз го разбрах като "ми първо казах, че картата ми е VISA Electron, пък системата ми каза, че не е... та замалко да имам нужда от кардиолог... а после рекох да пробвам да кажа, че картата ми е VISA, и системата си я прие като стой та гледай".
Добавено: а за дебитноподобните Визи - ми следващия път, като те видя, ще ти покажа
Ще ти покажа карта, издадена от ПИБ преди няколко години, на която пише VISA, и с която, ако се опитам да направя каквото и да е разплащане в момента, която и да е система по света ще ми каже "съжалявам, човече, ама твоята банка казва, че от тази карта не мога да взема толкова пари" - защото не съм захранил сметката си в ПИБ, свързана с тази карта, с никакви пари 
Добавено: а за дебитноподобните Визи - ми следващия път, като те видя, ще ти покажа

Last edited by Roamer on Mon Jun 02, 2008 4:16 pm, edited 1 time in total.
Eric: I use my sword to detect good on it.
тъй като се изгуби в поредните ви словоизлияния пак пингвам
Xellos wrote:Някой да ми перне на лично може ли да ми помогне си поръчам две неща от тук...
https://secure.blindferret.com/lfgstore/home.php
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”