Jester wrote:
Понякога се чудя защо всички персонажи в Троновете са толкова хомогенни откъм характеризацията си.
Не се чуди, книгата трябва да се продава. Марто е голям търговец. Телевизията го е научила поне на това.
А за Амелия - аз не виждам просто къде е конфронтацията между това героите да са архитипове и да са добре развити. Ето, че ти сама откри архитипа на Аря. Тирион е създаден да бъде любимеца на публиката, Джайми също се бори за тая титла - лошото момче с добро сърце и т.н. Церсей е Ферхунде, Тивин е типичният бадас глава на семейството, Денерис е олицетворение на архитипа за млада, красива, искрена, влюбена, блабалала... царица; Джора е смелият рицар, който е влюбен в нея, но никога няма да я има; Дарио(актьорът е сменен, втф?) е лошото момче, по което тя да се увлече. Още да продължавам ли? Това са базите на героите, всичко друго е хвърляне на баластра(подправки) отгоре.
И айде сега "рядко качествени и многопластови"

Просто ти харесват героите, там е и идеята на Мартин, да създаде за всекиго по нещо. Искаш да видиш на екрана един герой по две причини - или го мразиш в червата, или го обичаш. Това е. И аз харесвах Джакен, но Джакен никого не е бил и близко до многопластов герой. Нито пък Тивин Ланистър е многопластов, нито Джофри е многопластов, нито Станис, нито Мелисандра...
Офтопик
Имам чувството, че в книгата героите са едни, а в сериала са съвсем други. Бутвали са ми се струва, за да я направят по-интересна за екран...
Поздрави.