Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 21, 2010 10:30 am

:shock: Ма какви са тия глупости??? Той наистина ли смята да прави това?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Oct 21, 2010 10:38 am

Говорим за Бойко Рапона - какво очаквате?

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Oct 21, 2010 11:15 am

Е, имайки предвид че е бубойко, няма да се учудя ако утре каже, че е наредил на злия тотю да не бута на хората осигуровките. Но за мен самият факт, че са стигнали на етап да искат да направят такова нещо и да го обявят публично е силно плашещ - явно много са го закъсали за пари.
Виденова зима? Искрено се надявам да не се стигне до там. Във всеки случай почвам да следя много внимателно дали някой от тия кретени няма да почне да лансира идея да свалим борда.
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 21, 2010 11:46 am

Това наистина звучи УЖАСНО незаконно или най-малкото брутално несправедливо.

И бтв как така тия частни фондове разхищават внесени в тях осигуровки за поддържащи разходи, "коли и секретарки"? Това не ми се струва възможно - по-скоро разполагат с парите както банките - харчат ги, но продължават да ги дължат. Ако събират пари за издръжка то следва да е някакъв предварително обявен процент от осигуровката, който е автоматично договорен между осигурените лица и организацията.
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Oct 21, 2010 12:26 pm

Лъже пак Бойко, процентът не бил 20, а 2.
Справка на "Дневник" с данните на КФН за 2009 г. показа, че таксите, събрани от професионалните пенсионни фондове, които се използват за издръжка на дружествата, са по-малко от 2% от активите, които управляват.
Ама нали някой друг трябва да е виновен...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 21, 2010 12:34 pm

Аз наистина не виждам как може това да мине пред съда, освен ако не обърквам нещо кардинално...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 21, 2010 12:50 pm

От друга страна това е българия. Щом всички пищят, не е сигурно дали е лошо. Ще ми е интересен един одит на въпросните фондчета какво ще покаже - надали ще е красива гледка.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Oct 21, 2010 2:18 pm

Принципно си прав, но дори и фондовете да покрадват, те все пак имат активи, които носят някаква доходност, а и личните сметки са си ЛИЧНИ.
Набият ли се тези пари в НОИ, във всеки един момент може да започне от тях да се изплащат солидарно пенсии, и тогава всичко отива в блатото.
Освен това доколкото знам въпросните фондове не си държат парите в брой и в банки, а пазаруват с тях някакви активи, предполагам с ниска степен на риск (примерно държавни облигации, ама не гръцки ;)). За да може НОИ да кешира, ще трябва да започне масова разпродажба на активи в падащ пазар при криза, а от там според мен ще дойдат допълнителни загуби.
Освен това основната идея да се национализират тези фондове май е, че в момента не могат да започнат да изплащат съответните пенсии поради липса на достатъчно средства. Много ми е интересно как вкарването на всичките им активи в НОИ ще извади допълнително тези липсващи пари.
Elves dig rocket launchers.

Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Oct 21, 2010 2:23 pm

Не знам колко е сигурно дали е лошо, но борсата се срина главоломно само с изтичането на тая информация - сини, зелени чипове, всичко замина буквално за часове. Ок, това са емоционални реакции и позициите закономерно ще се върнат. Обаче ако такова нещо се направи реално , е в състояние просто да унищожи и без друго много крехкия в момента капиталов пазар в БГ.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 21, 2010 2:43 pm

Jen wrote:Не знам колко е сигурно дали е лошо, но борсата се срина главоломно само с изтичането на тая информация - сини, зелени чипове, всичко замина буквално за часове. Ок, това са емоционални реакции и позициите закономерно ще се върнат. Обаче ако такова нещо се направи реално , е в състояние просто да унищожи и без друго много крехкия в момента капиталов пазар в БГ.
Това са добри новини лично за мен. Ако правителството направи така че борсите да умрат завинаги независимо дали от некадърност или нарочно, ще е щастлив ден за България. Обичам когато глупаците губят пари.

@Термита - според мен си е най обикновенна консолидация на власт това. Путин го правеше непрекъснато през първите си години в Русия. Това правителство не обича големи струпвания на капитал върху които да няма контрол.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 21, 2010 3:06 pm

Да, но пък най-вероятно ще удари цялата икономика. Ако ти имаш тайна швейцарска сметка, не мисли, че всички са така.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Oct 21, 2010 3:37 pm

Драгън, добри новини ще са лично за теб, колкото и глобалната криза е била добра новина лично за теб. Помниш тя как започна, нали? Представата за капиталовите пазари като за само едни пичове там, дето набиват бидове и аскове на терминалите и манипулират информация и кинти, е романтична, но твърде непълна :).
Плюс това имаш обещанието ми на човек, който се занимава с ценни книжа вече години, че голяма част от въпросните пичове не само че няма да са загубили пари докато настъпи "щастливия ден за България", ами ще са толкова напред точно поради факта на настъпването му, колкото вероятно ти е трудно да си представиш.
Last edited by Jen on Thu Oct 21, 2010 3:43 pm, edited 1 time in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 21, 2010 3:42 pm

Бтв имаш ли си приятел? :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Oct 21, 2010 3:45 pm

хаха, аз се занимавам професионално, не спекулативно, за съжаление :mrgreen:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 21, 2010 3:47 pm

Важното е, че имаш начална идея, останалото ще го избистрим в движение (на Малдивите или Ко Симилан) :mrgreen:
This is it. Ground zero.