Уф, да оставим настрана, че 90% от написаното са супер безсмислени обобщения, но като цяло статията е някакво сбъркано морализаторстване от човек с объркан/остарял морал. Да противопоставяш чалгата на Sex Pistols, които въпреки безспорния си принос за пънка и музиката като цяло, едва ли са вързали и едно изречение без shite, piss, fuck, whateva else?!? Да смяташ, че прашките са за курви? Коронният ти пример да е Алеко? WTF?
Изобщо, може да е вярно, че имаме много проблеми, но сме държава от ЕС - и като такава част от най-развитата четвърт от света. Писнало ми е от крайности, честно. Или сме супер велики, или абсолютно пропаднали. Общо-взето и двете твърдения идват от не особено умни комплексари. Което май ми е мнението за автора с едно изречение.
(Прочее, цялата тая простотия ми напомни за едно изследване от лятото, в което се твърдеше, че на практика няма държава в АФРИКА, в която хора да подхождат толкова черногледо към живота, колкото българите. За Европа да не говорим

.)
П.С: Виж вестникарските заглавия са отделна тема. И аз отдавна ѝ се каня, ама...