Имената, имената...
Moderator: Moridin
- Interpreter
- Forsaken
Че какво лошо? Уважавам значещи имена, особено ако си отговарят на характера. Както мисля казах, имах една колега, която се казваше Капка Винева, и доста правилно си отговаряше на иметоMaledictus wrote:...Въпреки, че аз се казвам Радостин Идеалов, ама това е друга тема на разговор

А какво да кажем за топоними, получени от легендарни личности? Например планината Родопи. Тя, според античната традиция, е наречена на прочута в древността тракийска хетера, която била толкова добра, че завъртяла главата на един египетски фараон и той я направил своя любимка. Според други източници, тя всъщност е античната Циндерела, тъй че правилният превод на името на героинята от приказката би трябвало да е не Пепеляшка, а Родопи (което в превод означава "момичето с розовите бузки")

- Interpreter
- Forsaken
Всъщност не са, затова е целия шум. Разрешиха му да се смени първото име на Манчестър, но не му разрешават да си смени фамилното име на Юнайтед. Лично аз не виждам защо съдът се заяжда, ако този тип толкова много иска да се казва Манчестър Юнайтед, негов си проблем. Според мен няма законно основание да му откажат, така само ненужно се привлича вниманието върху явно объркан индивид.
This signature is not yet rated
- Interpreter
- Forsaken
Разбира се, че ти сменят акта за раждане - ами то затова беше и цялата тази история около Петър (Феим) Чаушев (напоследък така е модерно да се пише
). Ти защо си мислиш, че не си е направил труда да си смени името - защото е някаква адска разправия, да не говорим, че акт за раждане се издава единствено от общинските власти по месторождение, така че си е занимавка.

This signature is not yet rated
- Interpreter
- Forsaken
Не, човекът си го каза днес в прав текст (и изобщо не е идиот, просто е фен на отбораzhivik wrote:Според мен Валери искаше да напише "акт за раждане" - но там вече не знам каква е истината, може би наистина го записаха като Манчестър Юнайтед Здравков, а пък той иска да се махне и Здравков ... абе не знам, в крайна сметка не си заслужава вниманието, според мен.

След това започва битката му с държавата, да му признаят новото (християнско) име. Целият пиниз беше в това, че той казва: Защо един зам-министър може да има лични документи с две-три различни имена, а аз, обикновеният човек да не мога да си имам едно - това, което си ми харесва

Иначе, доколкото знам, всеки може по съдебен ред да си промени името.
п.п. Роумър е прав
Last edited by Interpreter on Thu Mar 27, 2008 12:24 pm, edited 2 times in total.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мииии, да де, ама Валери говореше именно за кръщелно свидетелство, църковен документ, който няма законова тежест пред държавните служби. В акта му за раждане пише "Марин Левиджов", преди осем години е успял да промени законово малкото си име на "Манчестър", но си остава с фамилия "Левиджов", а миналата година е отишъл да се покръсти и отец Симеон от Рилския манастир му е издал кръщелно свидетелство на името "Манчестър Юнайтед". Но това все още не значи, че държавата е длъжна да му позволи да си промени фамилията
Всичкото това го има тук.
Мдам, и всъщност Живик е прав, че може и да няма много смисъл да преекспонираме случая

Мдам, и всъщност Живик е прав, че може и да няма много смисъл да преекспонираме случая

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- PrivateRaio
- Misting