JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
KoP3Le7o
E'lir

Re: JoJo's Bizarre Adventures 2012 & Stardust Crusaders

Post by KoP3Le7o » Fri Jul 01, 2016 11:05 pm

От готвачи, бебета, та чак до художници на манга! Рохан е изключително интересен персонаж с още по-изключителен Станд. Не знам дали някой тук се беше оплакал от сейюто му, но Сакурай е истинският Рохан! Отлично изпълнена роля. Нямам търпение да видя в следващия епизод сблъсъка на Рохан с Джоске и Окуясу.

п.с. Хадзамада е имал бая странни фетиши... Дейъм! :o
И за съжаление нямаше нови песни тази седмица... Поне ново оп исках да чуя... Жалко, до следващата.
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Jul 08, 2016 11:31 pm

Поредна много силна серия, дори видяхме малко от миналото на Джоске, беше направено фантастично.
Най ми хареса и докато мислеше Рохан как се появи един таймер! Мега епика! Новото интро смея да твърдя, че е едно от най-добрите в сагата, страхотна песен и още по-запленяващи рисунки. Нямаше нов ендинг, но за сметка на това бяха добавени нови кадри. Епично студио!

п.с. Все пак продължавам да се надявам да чуем друго класическо парче докрая на сезона.
Image

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 11, 2016 10:51 am

С жената, бързите сеемнайсе епизода за един ден от джоджото приключенията (джонатан и после джоузев). Тва май значи, че стаа. :mrgreen:
Ся останалите десет, бавно по епизод-два на ден. че нема поече след тфа... тъгата

бтв, гледаме некви криви тефе рипове и цензурата на кланьето боли с тая черна мацаница връз густото :(

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Jul 15, 2016 11:35 pm

Джотаро беше като в Нешънъл Джеографик в този епизод! :D При Араки животните са далеч по-достойни съперници от наивните хора. Както в предния сезон с Иги и Петшоп, в този епизод виждаме епичен сблъсък с плъхове между Джотаро и Джоске. Страхотна атмосфера създадоха и новите парчета от саундтрака, не спират да те изненадват.

п.с. Джотаро отива на лов с делфини по него! :lol:
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jul 16, 2016 1:26 am

Поради гости, с които гледаме помията True Blood, не мога да стигна до Джоджото и затова и не съм писала по темата. Имаме да наваксаме три епизода. Понеже те съдържат любимите ми Рохан и Джотаро, ще си ги запазя за след гостито, когато мога да им се отдам напълно и да медитирам над тях. Т.е., очаквайте включване от мен след седмица.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Jul 16, 2016 12:28 pm

Останаха ни 4 епизода от приключенията на джоузеф младурликия. Между другото не мисля, че някой из темата въобще е обърнал внимание на сем. Дзепели. Тия италианци ми спечелиха сърцето. Абсолютни джентълмени, горди и непоклатими до самия край.
Spoiler: show
смъртта на Цезър ме попиля като тази на Какюнчо (нема начин да му напиша името правилно) и мисля, че досега си остава най-епичната, случила се на централен персонаж, дори с абдул и зиги не беше толкова епохално
И злодеите човек. Най-вече Уам. Бем ти дио и свенавството, това ми е любимият в цялата поредица, още повече каква брутална антитеза е на чешита джоузев. Освен това разбрах какво има предвид амелия, че ги чувства като част от своето семейство. Джотаро разбира се си остава МЪЖЪТ. Но джоузев, както KoP3Le7o предвиди, че ще се чувствам за него, който си беше мега пич на старини, не можеш да не го заобичаш още повече, като видиш къв разбойник е бил. И разбира се изтънченият Джонатан, който макар да няма нищо общо с наследниците си, влачеше същата маса присъствие и харизма. Страхотни са.

бтв, първият сезон на True Blood, си остава сред най-добрите сезони, въобще, в който и да е сериал, пърквал се от HBO 8-)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 17, 2016 3:44 am

Ох, не издържах и го изгледах. Обичам го това аниме, бе! :cry:

Джотаро изнасящ лекции по зоология ми причинява ебаси нещата! И Рохан с Джоске.....

От следващия епизод почваме историята с Кира. Ще се размажем.

Новият ОП ме кефи повече от стария, ама пак не е нищо особено.

@трубадур - аз съм голяма фенка и на Карс - толкоз глориъснес на едно място, просто... И като заприказва с гласа на Какаши-сенсей и аз просто спирам да функционирам от кръста нагоре.

Ма и Уаму беше ебаси парчето. А и принципен пич с чувство за чест. За него ми беше много по-мъчно отколкото за Цезар, честно казано. Другият урод, който обожавам е Строхайм - това е истинското Джобро в тоя сезон, не Цезар, който не свърши почти нищо запомнящо се.

Иначе Дзепелите в първите два сезона на мен са ми досадни кауни. Най-якият Зепели е в седмата част и е МНОГО як.

А за Джонатан, най-добросърдечния Джоджо на всички времена, просто ме боли сърцето. Оная сцена с Ерина... Или с главата на Дио... Такава добра душа! Исках да е щастлив и да живее дълъг живот с неговата Ерина. :cry:

Oui. Je suis garbage.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Mon Jul 18, 2016 1:48 pm

Новият опънинг е по-добър и заради зашеметяващите рисунки. Надявам се този Кира да си остане някакъв главен злодей, аз точно затова най-харесвам втора част, защото там имаме главни злодеи, а не епизодични, което ме най-дразнеше в Стардъста - имаше един Дио, който от време на време се показваше на екрана, колкото да свършиш и толкоз... Чак накрая избухна. Не че в Диаманта не е пак същото, но поне има далеч по-интересни Стандове.
Image

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jul 20, 2016 11:26 am

Моментът, в който Карс най-после си махна шапататката и се видя какво крие
Image
И моменталната последвала реакция
Image
Карс е мега.
Развръзката с него и как го победиха беше феноменално глупава. При жожото по подразбиране приемаш определени неща, за да върви филмето, даже превъзмогнах наратора, но това беше болезнено тъпо. Но като цяло солидна работа. Между джонатан/джоузеф сериала и крусейдърите няма кой знае каква разлика в качеството. Плюс че тук злодеите са доста по-арни. Последните двама Уам и Карс са особено разкошни.

Убачи за момента диаманта го бойкотираме. С кеф щяхме да го гледаме, но там има някакво некво-никво, кекаво, с надути устнички келеме, което твърди, че е Джотаро. А джотаро това не е. Разбирам защо пичът си е сменил стила на рисуване и пр. но, не. Просто не. Чисто визуално е толкова зверско понижение, че буквално не ми дреме колко яка може да е историята.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 20, 2016 10:22 pm

Артът е различен и на мен също ми е трудно да свикна с Джотаро, но за всички останали работи добре. Джоске е голям сладур и трябва да се види. 4та част определено си заслужава. Ако не щеш като аниме, поне я прецъкай като манга. Прецъкай всичката манга всъщност - шибан шедьовър е.

Иначе Карс е душевен оргазъм - такава красота просто... Трябва да намеря едни линкове към убер як фенарт с него и Уаму. Искам ги и двамата, баси.

Но дълбоко не съм съгласна за качеството на анимето от 2012-а в сравнение с Крусейдърс. Крусейдърите са ДОСТА по-добре. Най-малкото, мангаката се е научил да прави пъти по-яки Джоброта от Цепелините и Спейдуагон, а и стандовете бият тъпите хамон изпълнения ени дей просто. Но боговдъхновението си личи от самото начало.

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Jul 21, 2016 11:14 am

След като наваксах с анимето прочетох най-после цялата тема. Не е истина как всеки нов, дето му допада заглавието върви по един и същ път и говори едно и също. И похвала за амелия и копелето как без нерви и търпеливо обясняват едно и също по хиляда пъти на новодошлите, плюс включвания от клеймора. И как смело виках, че никой не обръщал внимание на зепелитата, тя амелията поне десет пъти говорила за тях и множество такива неща. Ценните линкове и новини от копелето... въобще арно е така, атанасе. Отдадени хора.

Няколко дни след финала на джоузев обаче имам нужда от още джоджо. Като гледах погрома, който беше последният му епизод си виках, че май съм дотук с жожовщината, ама то краста, то си иска неговото. Определено ще се хваща диаманта. нема къ.

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Mon Jul 25, 2016 7:28 pm

17 серия е едно истинско шантаво Джо-Джо приключение, в което ни забъркват дори с призраци. Хвала на Араки и на екипа, които толкова добре пресъздадоха цялата атмосфера, буквално космите на ръцете ми настръхнаха! Най-накрая ни разкриха мистичния убиец с фетиш към отрязани женски ръце. Интересен персонаж ще е този Кира и със сигурност ще е един от най-болните в Джо-Джо вселената (отдавна не сме имали такъв типаж). Нямам търпение да разберем малко повече за него. За момент, когато Рейми обясняваше за убийството си (повтарям, феноменално изпълнение от страна на аниматори, озвучение - взривиха ми мозъка), си помислих, че този тайнствен убиец е Анджело, но не - имали сме си един истински доктор Лектър! Много се радвам, че най-сетне ще имаме истински лош, който ще се държи докрая на сериала. Разбира се, сигурност ще се сблъскаме с още толкова нови Станд юзъри, преди да видим един финален сблъсък с Кира. Нещо като с Дио в Стардъста се получава и въпреки че определено не съм фен на подобна формула, Араки е прекалено голям майстор, който прави и най-досадната фабула в нещо удивително.
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Wed Jul 27, 2016 4:42 pm

Попаднах на нещо интересно и няма как да не го споделя и с вас тук:
История за облизаната ръка

Едно младо момиче наскоро се разделило с родителите си и се преместило да живее само с любимото си куче. Справяло се добре със самостоятелния живот. Единственото, което я притеснявало било, че е сама. Особено когато по новините разказвали за серийни убийци, който върлували в района. Успокоявала се с мисълта, че верния ѝ приятел няма да я предаде, а ще я защитава докрай.
Всяка вечер преди лягане тя заключвала всички прозорци и врати, само прозореца на мазето не успявала да заключи, защото бил развален. Заключвала обаче вратата към мазето с надеждата, че ако някой успее да се вмъкне в него, то няма да може да влезе в самата къща. Всяка нощ кучето заемало своето обичайно място до леглото ѝ, където стояло на стража.
Късно една нощ момичето се събудило от необичаен капещ звук. Кап-кап.
„Сигурно вали.“ – помислило си то и протегнало ръка надолу, където усетила успокоителното близване на своя телохранител. Тя заспала спокойно, но отново се събудила от досадното капене. Кап-кап. Този път ѝ се сторило, че то идва от банята.
„Ужасна стара къща!“ – помислило момичето в просъница – „Ще трябва да сменя и кранчето в банята.“
Отново протегнала ръка към своето куче и усетила топлото му близване. Успокоена, тя заспала обратно.
По-късно се събудила за трети път. Това капене изобщо не позволявало да се спи. Тя потърсила кучето си с ръка и след близването му решила да стане, за да затвори вратата на банята. Когато се приближила до нея капенето се усилило, а щом включила лампата пред очите ѝ се разкрила ужасяваща гледка: на душа висяло закачено тялото на кучето с прерязано гърло, а кръвта му капела във ваната и се стичала в канала. Момичето се изплашило, но истинския страх го обзел едва когато се обърнало към огледалото, където с кървави букви било написано:
„Хората също могат да ближат.“
Това е легендата, от която е вдъхновен Араки с героите си Рейми и Арнолд от 17 серия на Диаманта. Велик е Араки! Не спира с препратките!
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Fri Jul 29, 2016 8:48 pm

Има едно редуване на приключенията - Коичи и някой - Джоске и Окуясу. :D Шигечи голям мръсник излезе! :lol: Гледам Юкако не спира да следи Коичито. Доколкото разбрах, след следващия разтоварващ епизод ще се върнем към основното, а именно фанатикът Кира. Нямам търпение да разбера малко повече за него и изкривения му мироглед.
Image

KoP3Le7o
E'lir

Post by KoP3Le7o » Sun Aug 07, 2016 12:42 pm

Тези пози... Image

п.с. Нови кадри в ендинга - Кира + Шигечи!
Image