The manga topic

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Feb 21, 2012 11:22 pm

Amelia wrote:Какво е това RRR?
http://en.wikipedia.org/wiki/RRR
RRR a boxing Manga by Watanabe Jun
И аз не го бях чувал.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Feb 21, 2012 11:32 pm

Изглежда яко. Като го субнат цялото ще го погледна.

Аз в продължение на няколко седмици четох мангата Ранма. За втори път. Снощи я довърших и идиотите вече ми липсват. Много си го обичам Ранмата въпреки безкрайният цикъл и повтарящите се майтапи в него. Сега ще подхвана Плуто.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Wed Feb 22, 2012 9:10 pm

Amelia wrote:Какво е това RRR?
Rock 'N' Roll Ricky. :lol:

Нда, струва си. Поне мен много ме радва.

Аз друго почнах - Gamaran.

Нашият главен герой (който много прилича на Гинтоки и Килуа, които се тачат тук) е въвлечен в един турнир на различни бойни стилове, което цели да определи кой е най-мощният. Така де, то е едно състезание между 84758734574-те сина на един, дето всички трябва да се опитат да намерят най-добрия боен стил и да участват в надпреварата... (Досега се бихме с един с лък и стрели, с нинджи и едно копиеподобно) По собствена воля си се трепе човечецът, на мен ми е много интересен и не е прекалено типичен главен герой, всъщност доста накефва. Още от втори чаптър се почват опасните ситуации и интенс битките, които засега (прочетени 19 от 130+ чаптъра) горе-долу са цялата манга. Та да, много мисъл и много стратегически нещица се подхвърлят, та аз много му се радвам.
Depending on your request, whether I will laugh or get angry, that will decide your lifespan, boy.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 22, 2012 9:17 pm

Хахаха, верно си приличат! Гамаран-ът завършен ли е?

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Wed Feb 22, 2012 11:28 pm

Нах, не е завършен, новичък е и излиза в Шонен Магазин от 09 насам.

Абе... Айде някой да ми препоръча нещо? Така де, имам списък с 458743543 манги за четене, ама точно сега искам нещо... Ей такова:

Шоненско и сапунесто. Искам да е дълго, да има купища герои, към които да се привържа и да не ми пука и всъщност да се радвам, че имам да ги гледам още 3495834975843 чаптъра. Искам си и шонен комедийка, и шонен трагедийка, и шонен битчици, абе да е шонен, ама да е дълъг здраво насапунисан шонен.

Нещо подобно на Блийч, Кеничи, Хънтъра, Наруто, Уан Пийс, Шаман Кинг...

Някво мнение за Хаджиме но Иппо, Гинтама, Реборн? Тези са по-легендарните шонен сапунки, дето са ми в листа за четене, дето ми идват първо наум.
Depending on your request, whether I will laugh or get angry, that will decide your lifespan, boy.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Wed Feb 22, 2012 11:38 pm

Мангата на ГТО отговаря на повечето изисквания, погледни я ако не си.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 22, 2012 11:52 pm

Hajime no Ippo хващай - отговаря на всички условия и освен това е феноменално добро в продължение на много томове. После се посбозва, ма и така става. Не му се вижда края още - някви десетки томове е, та има кво да се чете. Ако РРР те е изкефило, ХНИ би трябвало също да ти хареса. Тва е мангата, която ме зариби по бокса. Има и анимета към нея и те са безкрайно яки и те.

Oui. Je suis garbage.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Feb 23, 2012 10:01 am

Amelia wrote:Hajime no Ippo хващай - отговаря на всички условия и освен това е феноменално добро в продължение на много томове. После се посбозва, ма и така става. Не му се вижда края още - някви десетки томове е, та има кво да се чете. Ако РРР те е изкефило, ХНИ би трябвало също да ти хареса. Тва е мангата, която ме зариби по бокса. Има и анимета към нея и те са безкрайно яки и те.
Нямаш милост, да препоръчваш манга 950+ глави. :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Feb 23, 2012 1:18 pm

Човекът иска
3495834975843 чаптъра
Аз слушам и изпълнявам. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Feb 23, 2012 1:43 pm

То всъщност който и шонен да хване човек, те са все огромни и една голяма част си вървят от години :) Гамаран го четем в нас, зарибих мъжото и очатка за една нощ 100-те чаптъра, които бяха излезли тогава :lol: Сега си го следим дружно :) Реборн го чета също почти от началото, там май ще се ориентират вече към приключване, както Блийч, разгеле :) На Реборн ако успее човек да му пребори първите 40 чаптъра, които са пълни простотии, после става яко и арковете си вървят, кой от кой по-яки :) Има култови персонажи, някои от най-любимите ми герои са от Реборн :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 29, 2012 8:26 am

Прочетох Плуто, което е по-малоумно, сладникаво и мелодраматично и се взима по-насериозно дори от 20th Century Boys. Наоки Урасава официално е най-надцененият мангака на всички времена. Плуто, подобно на Бойса почна добре, с някво на пръв поглед интересно общество, в което роботи живеят редом с хората, но идеята му бързо я хвана липсата. Появиха се задължителните безсмислени дечица с решителни мутрички и нещото завърши в некохерентен бълвоч, вкарал всички възможни патетични клишета за обичащи и мразещи роботи, които човек би могъл да измисли. Толкова много тъпота, сичката в 8 тома събрана...
Урасава ползва някои герои на Осаму Тезука и въпросният сигурно ще се върти в гроба ако разбере как се гаврят с творчеството му. Мисля да си изтегля Астробой и Феникс в тоя ред на мисли, щото искам да видя повече от Тезука. Останах тотално очарована от Блек Джек и усетих в него това, което Урасавовите манги определено нямат - вдъхновена гениалност като тая на Тезука.
Монстъра или е бил продукт на случайност, или съм попаднала на него в момент, в който простотиите на Урасава са ми влизали. Или анимето е замазало част от лайната с добре изградената си мрачна атмосфера.

Ок, намерих Астробой. Някой да знае къде мога да намеря Phoenix (Hi no Tori)?

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Wed Feb 29, 2012 9:02 pm

Абе май желанието за шонен ми поотмина, такова.

Затова пък подхванах Shin Angyo Onshi.

Мамка му, колко е пораснало. Главният е много интересен, тъкмо почнаха да се навързват някакви плотни линии. Заслужава си всичките хвалби, дето изслушах за нея. А и е с адски красив арт.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 29, 2012 9:41 pm

Е то Шин Ангьото си е шоненизъм, нищо че го водят сейнен. Не е лошо, но определено ми се стори супер надценено и то. Женската беше толкова неприятна...

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Thu Mar 01, 2012 9:56 pm

Бе на мен не ми е баш шоненизъм.

Иначе аз почнах поредното - Yotsuba&.

МАМКА МУ, колко е яко.

Нашта е човече, дето баща и я ъъ срещнал някъде и как да се усети - вече я е гледал. На шест годинки. Мисли, че климатиците са зли, защото чу нещо за Глобалното затопляне. Чу, че било "денят, в който духовете на мъртвите се завръщат на земята" и излезе и пита една баба дали е умряла. Феноменални фейсове. Обичам я. Не, сериозно, на манга да се смея с глас... Се е случвало феноменално рядко, веднъж или дваж. А на Йотсубато, се смея през чаптър, адски много.

МНОГО е яко.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Mar 01, 2012 11:36 pm

Хаха, точно на предишната страница писах за него. :lol: