Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS
Много ме кефна Ейнджъла, ама и много некадърно го завършиха. Пети сезон хем беше от най-добрите, хем беше супер несвързан на моменти. Краят дойде съвсем отникъде, без някакво добре обосновано развитие на персонажите или сюжета и беше ужасно пейснат спрямо стандартния пейсинг на сериала. Да бяха зарязали малоумието с подводницата, да речем, за да поудължат малко нещата. Просто като последното лайв екшън нещо в Бъфивърса ме остави поразочарован. Имаше още много хляб в сериала, а го резнаха все едно нищо не е било. Това е обратния случай на Бъфи, който пък свърши, след като вече ми беше бая дотегнал.
Като цяло Ейнджъл ми допадна повече от Бъфи, ако изключим малко тегавия трети сезон. На моменти прекаляваха с драмата и любовните сапунки (които на свой ред бяха крайно несвързани в голямата си част), но сериалът си остана свеж и интересен до самия му край. Освен това забавно бруудващия Ейнджъл ми понася много, много повече от Бъфарата емо-истерична, която вече не ща и да я чувам.
Та така... сега сигурно ще подхвана Спайк и Ейнджъл комиксите, надявам се да са запазили духа на сериалите поне донякъде.
Като цяло Ейнджъл ми допадна повече от Бъфи, ако изключим малко тегавия трети сезон. На моменти прекаляваха с драмата и любовните сапунки (които на свой ред бяха крайно несвързани в голямата си част), но сериалът си остана свеж и интересен до самия му край. Освен това забавно бруудващия Ейнджъл ми понася много, много повече от Бъфарата емо-истерична, която вече не ща и да я чувам.
Та така... сега сигурно ще подхвана Спайк и Ейнджъл комиксите, надявам се да са запазили духа на сериалите поне донякъде.
Доколкото обяснавяха тогава актьорите и Уидън, те са почнали да правят 5-ти сезон с мисълта, че ще имат на разположение поне още един да "навържат краищата". Разбрали са, че това всъщност няма да стане и ги кенсълват някъде по средата на процеса и е трябвало много бързо да се измисли как да се спаси положението доколкото може.
А протестите на феновете бяха епични и продължителни ама на скапаните WB не им дремеше
И не беше в рейтинга проблема всеки случай.
Мене пък Уилоу ме дразнеше с поведението си от време на време, ама иначе не.
Мне, не е същото на комикс :/
едит: Да, попрекаляват с драмите и осапунването на моменти в Ейнджъл (че и в Бъфи), но това, което мен повече ме кефи у екипа на Ейнджъл е, че са малко по-зрели и не се мислят чак такива вездесъщи съдии на...всичко - от човешки/или демонски/ взаимоотношения до това дали демоните задължително са ЛОШИ и т.н. По принцип харесвам Scooby Gang (Без Бъфи
...нея по-скоро не мога да я трая. Което не значи, че съм съгласна, че приятелите й имат право да й диктуват живота!), обаче с тези изпълнения направо ми излизаше пяна на устата от яд.
Даже и Спайк беше като цяло за пръв път поне малко нормално приет в ЛА, отношението към него в Сънидейл беше егати върха на лицемерието.
А протестите на феновете бяха епични и продължителни ама на скапаните WB не им дремеше

Мене пък Уилоу ме дразнеше с поведението си от време на време, ама иначе не.
Мне, не е същото на комикс :/
едит: Да, попрекаляват с драмите и осапунването на моменти в Ейнджъл (че и в Бъфи), но това, което мен повече ме кефи у екипа на Ейнджъл е, че са малко по-зрели и не се мислят чак такива вездесъщи съдии на...всичко - от човешки/или демонски/ взаимоотношения до това дали демоните задължително са ЛОШИ и т.н. По принцип харесвам Scooby Gang (Без Бъфи

Даже и Спайк беше като цяло за пръв път поне малко нормално приет в ЛА, отношението към него в Сънидейл беше егати върха на лицемерието.
Last edited by Nyn on Thu Dec 25, 2008 12:42 am, edited 1 time in total.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*
Мда, персонажите в Ейнджъл са излезли от пубертета и това се усеща и ИМА ЗНАЧЕНИЕ. И главният герой е мъж - т.е. нивата мелодрама и емоционални припърхвания са вкарани в някви разумни граници. Ейнджъл се оказа, че е много по-малко емо от Бъфи, а и самият сериал има повече самоирония някак и се взима не чак толкова насериозно. Бъфи никога не е попадала в тъпи подигравателни ситуации като Ейнджъл.
А и като сетинг е жесток. ЛА не е някво село като Сънидейл. Там злото е много по-организирано, властно и богато. И лошковците са много, много по-готини. Дори тия дребните от филърите.
Архидука Себасис е брутален, бахти!
Идеите за доброто и злото също са претърпели развитие в много положителна посока поне според мен. Особено това, че добри сили просто НЯМА, а Земята е една шахматна дъска, на която разни свръхестествени същества си разиграват древната войничка, като хората са им пионките. Тука нещата са много по-сиви отколкото в Бъфи. Ейнджъл никога не се е изживявал като някаква 100% добра self righteous персона като Бъфи. Така ме кефи повече - всички мразим хората, които си въобразяват, че са прави за всичко.
А Лорн колко е як!!! И Анди Халет е баси сладура без грим!
И за Спайк съм съгласна - той вече си преживя катарзисите. Сега таман си беше намерил място и бяха почнали да го оценяват като личност. А и той да се самооценява като такава. Ебати, като си помисля, че можеше да има още сезони с него направо подивявам от бяс. ЗАЩО, ДА ГО ЕБА, ТЪПИТЕ КОРПОРАЦИЙКИ ТРЯБВА ДА НАЕБАВАТ ВСИЧКО, ДА ГИ ЕБА??? :<
А и като сетинг е жесток. ЛА не е някво село като Сънидейл. Там злото е много по-организирано, властно и богато. И лошковците са много, много по-готини. Дори тия дребните от филърите.
Архидука Себасис е брутален, бахти!

Идеите за доброто и злото също са претърпели развитие в много положителна посока поне според мен. Особено това, че добри сили просто НЯМА, а Земята е една шахматна дъска, на която разни свръхестествени същества си разиграват древната войничка, като хората са им пионките. Тука нещата са много по-сиви отколкото в Бъфи. Ейнджъл никога не се е изживявал като някаква 100% добра self righteous персона като Бъфи. Така ме кефи повече - всички мразим хората, които си въобразяват, че са прави за всичко.
А Лорн колко е як!!! И Анди Халет е баси сладура без грим!

И за Спайк съм съгласна - той вече си преживя катарзисите. Сега таман си беше намерил място и бяха почнали да го оценяват като личност. А и той да се самооценява като такава. Ебати, като си помисля, че можеше да има още сезони с него направо подивявам от бяс. ЗАЩО, ДА ГО ЕБА, ТЪПИТЕ КОРПОРАЦИЙКИ ТРЯБВА ДА НАЕБАВАТ ВСИЧКО, ДА ГИ ЕБА??? :<
След днешния боксинг дей:
Само се чудя как ще си платя наема другия месец...
- Spoiler: show
Само се чудя как ще си платя наема другия месец...
Сега гледам първи сезон на Ейнджъл (бях пропуснал първите сезон и половина) и съм доста разочарован, определено е най-слабият. Сериалът все още няма собствен характер и поддържащите персонажи са крайно зле с изключение на Кордито (или всъщност и тя все още не е станала готина всъщност). Дойл е толкова скучен и безличен, че чак жал ми става. А и хуморът яко го е хванала липсата. Но пък важното е, че от втори сезон нататък нещата придобиха коренно различен вид.
п.п. Аз навремето бях гледал точно епизоди от първия сезон, явно затова бях с много негативно впечатление и се дърпах да го гледам
п.п. Аз навремето бях гледал точно епизоди от първия сезон, явно затова бях с много негативно впечатление и се дърпах да го гледам

Мдам първите сезони са си слабички, което пък прави ако гледаш подред следващите по-яки дори само заради разликата
Но пък пъвия сезон има култовата сцена с Спайк на покрива... lets go to the Angelmobile

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Съгласен
i don't sing
Уви сезон/комикса посмуква ;(

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”