Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
А бе я да ви питам? Каква е тая еуфория всетелевизионна, че Дилма Русеф щяла да става президент на Бразилия? Ми хубаво де, имала български корени. Саркози има унгарски, ма не помня такива медийни изстъпления в братска Унгария по време на кампанията му. Може и да е имало де. Наистина не следя унгарските медии, ма наистина ми е странно.
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
При средна заплата на програмист 2000 чисто 80 кинта не са дийлбрейкър. А и познавам хората които работят там - грешка е изключена да има във фактурите която да е във вреда на клиента - последния път като билинга им беше умрял през 2004-та, за 6те часа за които нямаха информация ги пуснаха гратис.Moridin wrote:Мани ти да не е болка за умиране тва са 250 мин по 30 стотинки...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
M-тел яко ме дразнят. От два месеца не мога да си проверя сметката, а за три-четири дена получих над ПЕТДЕСЕТ смс-а за новата игра, като се има в предвид, че отговорих без да искам на първия им смс и то без да си пращам ЕГН-то. Мамицата им мръсна, само ако не ми беше страшно изгодната оферта Mega Loop, до сега да съм ги заебал.
Моридине ти се притесняваш за 250 минути, а аз какво да кажа за моите 2000 безплатни...
Моридине ти се притесняваш за 250 минути, а аз какво да кажа за моите 2000 безплатни...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- RRSunknown
- Elder God
По какво се познава истинският български политик? По това, че върши точно обратното на това, което е обещал
: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3308971 . Не че е смешно, де.

Мда, точно като предледах пресата тази сутрин и си мислех да тегля една многословна по адрес на правителството тук. После дойдох на работа и се отказах, така и така си го знаем всички бубойко.
Във всеки случай според тотю младеновия това щяло да доведе до увеличаване на приходите в бюджета с около 750 милиона лева другата година. Аз аз се опитвам да сметна по-скоро с колко ще се намалят спрямо планираното в бюджета.
Баси, писна ми да ни доят, за да наливат пари в бездънни каци. 2% пенсионни осигуровки, а държавата има над половин милион администрация, които НЕ СЕ осигуряват, и 1% фонд безработица за радост на циганите. Освен това така и така ще качат пенсионната възраст, та едва ли ще видя изобщо нещо от парите, дето ги оставям за пенсия. Изобщо при нас осигуровките само името им е осигуровки, а са си баш скапани данъци. Някой да знае колко пенсия ще му плащат на база това, което внася? Или да си мисли, че ако пита НОИ, от там ще могат да му кажат?
Във всеки случай според тотю младеновия това щяло да доведе до увеличаване на приходите в бюджета с около 750 милиона лева другата година. Аз аз се опитвам да сметна по-скоро с колко ще се намалят спрямо планираното в бюджета.
Баси, писна ми да ни доят, за да наливат пари в бездънни каци. 2% пенсионни осигуровки, а държавата има над половин милион администрация, които НЕ СЕ осигуряват, и 1% фонд безработица за радост на циганите. Освен това така и така ще качат пенсионната възраст, та едва ли ще видя изобщо нещо от парите, дето ги оставям за пенсия. Изобщо при нас осигуровките само името им е осигуровки, а са си баш скапани данъци. Някой да знае колко пенсия ще му плащат на база това, което внася? Или да си мисли, че ако пита НОИ, от там ще могат да му кажат?
Elves dig rocket launchers.
Тъй като според текущото законодателство пенсията се изчислява въз основа на средния осигурителен доход в момента на изплащане на пенсията (по-скоро за годината), няма как да се изчисли предварително абсолютната сума. Но с малко повече търпение може да се изчисли процентът от осигурителния доход, който евентуално би се получавал.
Преди време правих едни сметки, според които излизаше, че ако човек е НАИСТИНА дисциплиниран и получава някъде около средна заплата, е по-изгодно от млада възраст да не се осигурява, а да инвестира същите суми по някакъв начин, примерно в някакъв индексен фонд или нещо подобно. Тогава 40 години по-късно ще разполага с повече пари, отколкото при държавна пенсия. Не е зле някой път, като имам време и се сетя, да повторя изчисленията, за да видим какво ще се получи сега.
Преди време правих едни сметки, според които излизаше, че ако човек е НАИСТИНА дисциплиниран и получава някъде около средна заплата, е по-изгодно от млада възраст да не се осигурява, а да инвестира същите суми по някакъв начин, примерно в някакъв индексен фонд или нещо подобно. Тогава 40 години по-късно ще разполага с повече пари, отколкото при държавна пенсия. Не е зле някой път, като имам време и се сетя, да повторя изчисленията, за да видим какво ще се получи сега.
Ами не вярвам сега да е по-различно. За всеки случай, сс сигурност би било по-добре, ако вместо пенсионни осигуровки човек вложи тези пари в застраховка живот с падеж след 30 години. Когато падежът настъпи, ще можеш да си вземеш или една солидна сума накуп, или доста по-добра от пенсия доживотна рента, а в случай, че решиш преждевременно да си мериш силите с трамвай например, близките ти взимат парите от застраховката, за разлика от парите от пенсионната ти осигуровка.
VMITW!