Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Sep 03, 2010 11:28 am

Мда, циркът е пълен. Но поне щом са пуснали безумното заявление, Пожарникарчето можеше да пусне едно извинение, по мъжки както се казва, а не както обикновено като путка да се крие зад който там му е подръка, без значение чия е вината за целия гаф.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri Sep 03, 2010 11:41 am

Мдаа. Мен още вчера ме хвана вдъхновението да пиша по темата ( http://e-lect.net/?p=2018 ), ама докато се сетя да си я изрекламирам и Сега изпревари :mrgreen:!

А това, дето Румен Петков е виновен за всичко, е няма такава глупост. Да не би той да е подписал документа или да е написал прессъобщението? И изобщо, може ли министър-председателят (както е според неговите думи) да приеме да разговаря с някакви хора, предложени от основна фигура в опозицията, за сделки за стотици милиони, и да не направи елементарното усилие да провери какви са? Самата проверка впрочем на мен ми отне 15 минути, а имам само компютър и Google - не е като да съм снабден с ресурсите на МС. В смисъл, с това си изказване, Бойко все едно каза: "Аз съм идиот"! :twisted:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 03, 2010 1:22 pm

Demandred wrote:Аз пък въобще не се учудвам, това е толкова типично вече. А и самата идея, че може да се направи състезание от Ф1 в България е толкова нелепо, че от самото начало ми е ясно, че е просто нагъл лъжлив ПР и нищо друго.
Еми и на мен ми беше странно, но едно е да го пишат вестниците, друго е да е в ОФИЦАЛНО ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА МС, ТАКОВАТА :shock:
This is it. Ground zero.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Sep 03, 2010 3:40 pm

Малките градове без автобус до София

Хората от малките населени места ще останат без директен автобус до София и другите големи градове.
Това ще стане след промените в Закона за автомобилните превози, подготвени от транспортното министерство, пише в. "24 часа". Вносителите искат да вкарат ред в хаоса с автобусните превози.

Според измененията, линиите по републиканската пътна мрежа могат да бъдат между градове с население над 30 000 души.
В първоначалния вариант на промените в закона линиите са били между градове над 50 000 души, но числото е намалено на 30 000 заради Смолян, защото областен център ще остане без директна връзка с големите градове.

Директният автобус от София до морето ще бъде само до Варна или Бургас. Ако пловдивчанин иска да отиде до Несебър, трябва да спре в Бургас и оттам да се качи в автобус на друг превозвач, който е спечелил конкурс на местната община за превоз между морския град и курорта. Софиянец пък, тръгнал към Албена, ще търси друг превоз от Варна.

Същото ще е и за зимните курорти като Банско, както и за малките градове, които разчитат на туризма - Трявна, Котел, Копривщица, Панагюрище.

Според законопроекта, превозите за линиите по утвърдената републиканска транспортна схема ще се възлагат с конкурс от министъра. Досега конкурсите се правеха от общините. С промените се предвижда при областните схеми да има възможност да се организират превози и между съседни области.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов обясни промените с два аргумента, съобщи Дарик радио. Единият - да осигурят сигурността на пътниците, застрашена от надпреварата между автобусите по пътищата заради събиране на клиенти.
Втората причина за инициативата е "обвързването на разписанието на автобусите с тази на влаковете". "Трябва да спре тази безмислена война между БДЖ и автопревозвачите", каза Иванов.

"С промените в закона ние целим да гарантираме сигурността и живота на пътниците. В момента съществува безпредметно надпреварване по шосетата на България на различни автобусни фирми, които обслужват разписания през десет минути буквално", добави той.
Още едно потресаващо управленско решение ...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Sep 03, 2010 3:42 pm

Дано по скоро да има предсрочни избори че вече отдавна преляха чашата с безумия.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 03, 2010 3:46 pm

Е сто процента има и по-умни начини да се спряло "надпреварването"
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Sep 03, 2010 3:50 pm

И кат има предсрочни избори, кво?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Sep 03, 2010 3:51 pm

Мда, лошото и че и предсрочни избори да дойдат, алтернатива няма ... единствено надеждата че не може да е нищо по зле от тези, но ще вземат пак да ни опровергаят

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri Sep 03, 2010 4:40 pm

Айде по-добре да няма избори, че не останаха месии... Виж след една-две години все ще изскочи някой нов! :D

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Sep 03, 2010 4:44 pm

Е щом му се радвате толкова на Бойко защо продължавате да пускате примери за абсурди с роптаещ тон?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Sep 03, 2010 4:48 pm

По какво точно съдиш, че му се радваме на Бойко? И все пак, като има предсрочни избори, и какво? Айде кажи все пак.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Fri Sep 03, 2010 4:50 pm

Бе, то аз не му се радвам особено на Бойко, но всеки прави грешки... и не виждам никакво противоречие в това да искаш стабилно правителство и да го критикуваш за глупостите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Sep 04, 2010 12:31 am

armageddon wrote:
Малките градове без автобус до София

Хората от малките населени места ще останат без директен автобус до София и другите големи градове.
Това ще стане след промените в Закона за автомобилните превози, подготвени от транспортното министерство, пише в. "24 часа". Вносителите искат да вкарат ред в хаоса с автобусните превози.

Според измененията, линиите по републиканската пътна мрежа могат да бъдат между градове с население над 30 000 души.
В първоначалния вариант на промените в закона линиите са били между градове над 50 000 души, но числото е намалено на 30 000 заради Смолян, защото областен център ще остане без директна връзка с големите градове.

Директният автобус от София до морето ще бъде само до Варна или Бургас. Ако пловдивчанин иска да отиде до Несебър, трябва да спре в Бургас и оттам да се качи в автобус на друг превозвач, който е спечелил конкурс на местната община за превоз между морския град и курорта. Софиянец пък, тръгнал към Албена, ще търси друг превоз от Варна.

Същото ще е и за зимните курорти като Банско, както и за малките градове, които разчитат на туризма - Трявна, Котел, Копривщица, Панагюрище.

Според законопроекта, превозите за линиите по утвърдената републиканска транспортна схема ще се възлагат с конкурс от министъра. Досега конкурсите се правеха от общините. С промените се предвижда при областните схеми да има възможност да се организират превози и между съседни области.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов обясни промените с два аргумента, съобщи Дарик радио. Единият - да осигурят сигурността на пътниците, застрашена от надпреварата между автобусите по пътищата заради събиране на клиенти.
Втората причина за инициативата е "обвързването на разписанието на автобусите с тази на влаковете". "Трябва да спре тази безмислена война между БДЖ и автопревозвачите", каза Иванов.

"С промените в закона ние целим да гарантираме сигурността и живота на пътниците. В момента съществува безпредметно надпреварване по шосетата на България на различни автобусни фирми, които обслужват разписания през десет минути буквално", добави той.
Още едно потресаващо управленско решение ...
Очевидно стратегията на управляващите е като нещо не действа перфектно, просто да се премахва. Чакам да почнат да взривяват Цариградско, понеже не поема потока от коли...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Sep 04, 2010 6:58 pm

Крупна сума е искана от компанията EABG, за да се потуши скандала със строителството на писта за Формула 1 у нас.

Това заяви на пресконференция Ануар Бадуан, съветник на консорциума Emirates Associated Business Group (EABG) от Абу Даби, който пристигна у нас, съобщиха КРОСС и БТА.

Пред журналисти Бадуан показа получен тази сутрин имейл на телефона му, подписан от Алекс Цаков (Alex Tzakov), в който се искат над 94 милиона долара, за да бъде оправена ситуацията - “Please, send me $ 94 341 433 to improve atmosphere“, пише БГНЕС. Бадуан не знае кой е му е пратил съобщението. Усещаме, че медиите се опитват да развалят картината, коментира той.

По думите му, информацията от последната част на писмото от компанията, поместено във в."Сега" вчера, не е вярна. Там се посочва, че тя се отказва от
инвестиции в България.

„Ние имаме интерес към България. Видяхме възможности за развитие на недвижимите имоти. Искаме да наемем земя и да върнем фермите към живот. Дойдохме тук, за да се запознаем с проектите", каза Бадуан. Следваща седмица той ще се срещне в САЩ с друг потенциален участник в инвестициите в България. Мисли се за евентуално изграждане на МОЛ в района на пистата, тъй като събитието от Формула 1 би било само веднъж в годината.

Според депутата от БСП Румен Петков, който е и председател на Организационния комитет за изграждането на пистата за Формула 1 край село Доброславци, Бадуан е в София, за да бъдат уточнени последни детайли преди среща с президента на Формула 1 Бърни Екълстоун. Очаква се тя да е на 11 септември.

Полученият мейл е само част от сценарий за саботаж на намеренията на компанията да инвестира в България, каза Петков . По думите му, преди това до инвеститорите било изпратено "гнусно" писмо, написано от журналист, с което се призовава фирмата да не инвестира в проекта и се обяснява как подобен бил провален, пише БГНЕС.

Има извращаване на действителността и невярна информация, поднесена от някои средства за масова информация, предупреди Петков. Вчера той обясни, че не е подвел премиера Бойко Борисов.

Ануар Бадуан заяви, че неразбирателства се случват навсякъде.
Той бил изключително впечатлен от премиера Борисов и подчерта, че правителството е показало подкрепа на компанията.
Кабинетът и EABG подписали шестмесечно Писмо за намерение, което е споразумение за икономическо сътрудничество.

„Аз не съм тука, за да ви подвеждам. Някой иска да навреди на правителството и на нашите отношения", заподозря съветникът.

Бадуан подчерта, че EABG е частна компания. За спора дали президентът на компанията Мохамед ал Блюки е шейх или не, той уточни, че в различните арабски държави определението за „шейх" варира. Според някои шейх е този, който се моли. В Саудитска Арабия шейхът идва от бизнес-средите, а в Катар и Обединените Арабски Емирства е част от управляващата фамилия.

Предстои да видим как България можеда излезе с дипломатически средства от скандала със строежа на писта за Формула 1 у нас, каза по-рано днес външният министър Николай Младенов.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Sep 07, 2010 11:04 am

:dash: :dash: :dash: :dash:
Пловдивският митрополит Николай отличи пазарджишкия прокурор Стефан Янев и кмета на града Тодор Попов заради позициите им спрямо хомосексуализма.

След тържествената света литургия по случай 125-годишнината от Съединението митрополитът връчи орден "Св. апостол Ерм", първа степен, последователно на кмета Тодор Попов и на прокурора Стефан Янев.

Грамота получи и председателят на Общинския съвет Георги Йорданов.

Тримата са наградени за отстояване на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността, казват от църквата.