Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Litz
Ascendent

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Litz » Sun Jan 08, 2017 2:06 pm

Hate crime e. ФБР:
Defining a Hate Crime
A hate crime is a traditional offense like murder, arson, or vandalism with an added element of bias. For the purposes of collecting statistics, the FBI has defined a hate crime as a “criminal offense against a person or property motivated in whole or in part by an offender’s bias against a race, religion, disability, sexual orientation, ethnicity, gender, or gender identity.” Hate itself is not a crime—and the FBI is mindful of protecting freedom of speech and other civil liberties.

These efforts serve as a backstop for investigations by state and local authorities, which handle the vast majority of hate crime cases throughout the country.
Както може би забелязвате, не пише, че извършителят трябва да е от доминантната раса/етническа принадлежност/религия/увреждане етц, а жертвата да е малцинтсвена група. Тях ги интересува мотивацията, която ОМГ очевидно го прави хейт крам по два параграфа- раса и увреждане.

Реакцията на медиите е тотално втф, както и тази на Роланд. Виждала съм да се реагира много по-бурно на в пъти по-малки провинения от страна на бели хетеро християни. За оная пача с тортите медиите продъниха света какхтва е крайм, нечовешко етц, тука четири животни измъчват момче с увреждания, разбивайки му главата(вижда се кост) и карайки го да пие вода от тоалетната, крещейки "Fuck white people" не е хейт крайм, а това са четири жертви на системата, просто щото са черни. И това ти е доминантния дискурс по темата. Ми аре не.

Относно Русия:
tumblr_oj3gwp7LDr1r7pphso1_1280.jpg
tumblr_oj3gwp7LDr1r7pphso1_1280.jpg (188.42 KiB) Viewed 2978 times

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 08, 2017 2:30 pm

Оф глей си работата моля те. Въпросът ми беше напълно искрен, защото не бях сигурен дали дефиницията покрива само bias към дефинирани малцинства, или всякакъв.

А що се отнася до про-руския ти мийм и расистките глупости за белите (прекрасния невинен младеж, дето навря закачалка в задника на disabled чернокож, го пуснаха да си ходи, не знам дали забеляза, и крушката има БЕЗКРАЙНО дебела опашка за медиите да са с повишенов нимание, след като целокупното white supremacist войнство се опитва да закачи тая гнусотия на BLM), жива и здрава да си в неведението си, и всичко най-хубаво през новата година :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Jan 08, 2017 2:58 pm

Ad hominem, much? :roll:

Първо не съм про Русия, просто миймът е забавен. Това, че след хакването на Хилари са излязли куп лайна, не е по вина на руснаците, а по нейна. Руснаците пробваха и да омаскарят Гай Верховщат, който е по-вляво от Сандърс дори и познай стана ли? Не. Просто пичът няма кирливи ризи и директно адресира руската пропаганда, а не шикалкави.

Относно изрода наврял закачалка, медиите шумяха тогава много. И проблемът е, че когато се случи нещо като това с тея четиримата, не е нормално главно Брайтбарт да пише по повода. И да точно, за да не го лепнат на БЛМ и тн, либералните медии трябва да представят контра наратив на Брайтбарт. Щото когато представяш извършителите като жертви и ги оневиняваш, караш масовия зрител да се обърне към Брайтбарт.

Същото е и с Hussam Ayloush, който след катастрофата на руския самолет каза "Тъжен съм, че умряха само 92 човека, трябваше да са 180" и омг отново всичите заглавия са на Брайтбарт, които с право гохосъждат (поне в заглавието де, аз сайта на оня изперхидролен петел не влизам).

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jan 08, 2017 3:10 pm

Да смяташ смешния плач за хаковете за смешен не значи, че непременно си про-Русия. Такова нагло лицемерие трябва да се осмива, а хората, които разбрали, недоразбрали скачат от "хакнаха DNC" до "хакнаха резултатите от изборите" още повече.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 08, 2017 3:13 pm

Еми не знам, аз бая материали видях за тия четиримата, и от тях никой не беше Брайтбарт. Не знам дали бяха супер мейнстрийм, но не е да е било някакво информационно затъмнение. И предвид тона и начина, по който десните сайтове докладват този тип престъпления, пак казвам в супер обтегнатата расова динамика на Щатите в момента не е някаква изненада, че сериозните медии не смеят да гъкнат. То те повечето са тотално безгръбначни.

И да, медиите шумяха за оня белия със закачалката, но изненада! Оказа се, че не го осъдиха. Тези четиримата ще ги осъдят и ще метнат книгата по тях, както става винаги с чернокожи престъпници. Което не е нередно само по себе си, но не трябва да е различно с белите.

А лайната с имейлите няма да ги коментирам повече. Месеци наред ги нищихме тия глупости и аз продължавам да твърдя с кравешка убеденост, че НИЩО в тия имейли и сякви други лийкове не може да се мери с ДОНАЛД ФАКИН ТРЪМП за президент.

На който му е смешно това, което се случва в момента в Америка, и начинът, по който Русия инфилтрира чужди правителства, или е безкрайно късоглед, или е безкрайно неинформиран, или е невъобразимо циничен.

Lyanna Stark
Adept

Post by Lyanna Stark » Sun Jan 08, 2017 3:14 pm

Роланд, ти четеш ли изобщо статиите, които пускам? Ако не си правиш труда, по-добре изобщо не ми отговаряй. Няма да преписвам, превеждам и обяснявам четири отделни статии, само за да продължиш да ги игнорираш. Колко пъти вече сме правили това упражнение? Започва да ми писва.

Само ще поясня, че "всите интелиджънс агенции" не представят никакви ДОКАЗАТЕЛСТВА за бомбастичните си твърдения. Да им вярваш е все едно да вярваш, че има оръжия за масово поразяване в Ирак.

В случай, че някой се интересува, ето ви официалния доклад на DHS и DHI "GRIZZLY STEPPE – Russian Malicious Cyber Activity". Ето ви и технически анализ на представения в доклада малуеър, който открива, че това е остаряла версия на украински малуеър, който всеки може да свали от интернет и да използва. Липсват конкретни доказателства за руска намеса. В същия анализ има и таблици с разпределнието по държави на IP адресите, посочени в доклада като indicators of compromise, на различните ISP, които ги притежават, честота на атаките, etc. Ще цитирам само финалните заключения, но препоръчвам да се прочете целия анализ:
Conclusion regarding IP address data

What we’re seeing in this IP data is a wide range of countries and hosting providers. 15% of the IP addresses are Tor exit nodes. These exit nodes are used by anyone who wants to be anonymous online, including malicious actors.

Overall Conclusion

The IP addresses that DHS provided may have been used for an attack by a state actor like Russia. But they don’t appear to provide any association with Russia. They are probably used by a wide range of other malicious actors, especially the 15% of IP addresses that are Tor exit nodes.

The malware sample is old, widely used and appears to be Ukrainian. It has no apparent relationship with Russian intelligence and it would be an indicator of compromise for any website.
Докладът на ФБР и DHS пък започва със следния забавен дисклеймър:
DISCLAIMER: This report is provided “as is” for informational purposes only. The Department of Homeland
Security (DHS) does not provide any warranties of any kind regarding any information contained within.
Lolwut. "Ей ви на тоя доклад, ама не гарантираме, че в него има нещо вярно. Вервайте ни!" :lol:

Тук бях почнала да пиша нещо за хейт крайма, но после видях новите отговори. Тоя със закачалката са го ПУСНАЛИ?! :shock: Как, по дяволите?

П.П.
Litz wrote:Относно изрода наврял закачалка, медиите шумяха тогава много. И проблемът е, че когато се случи нещо като това с тея четиримата, не е нормално главно Брайтбарт да пише по повода. И да точно, за да не го лепнат на БЛМ и тн, либералните медии трябва да представят контра наратив на Брайтбарт. Щото когато представяш извършителите като жертви и ги оневиняваш, караш масовия зрител да се обърне към Брайтбарт.
+1

Не мога да пиша повече, защото вече закъснявам и трябва да тръгвам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 08, 2017 3:28 pm

Така.

Първият ти линк е от 19 юни. Оттогава насам имаше сериозно разслдване от ЦРУ и разните други Intelligence агенции. Да, и аз не мисля, че имахме достатъчно причини да вярваме, че непременно руснаците са виновни тогава, но в крайна сметка никой от писачите на тия статии няма достъпа до шпионски мрежии и други засекретени информационни източници, които има правителството.

Вторият е базиран на общо съмнение, породено от това, че при Буш имахме фиаското с WMD, и липсата на детайли, но нито един от тези два фактора не *оборва* твърденията в документите. И аз искам повече детайли, но не очаквам машина за тайни като американското правителство да ми ги даде. Фактът, че се спекулира и че на хората отляво ни харесва тоя наратив и го приемаме с кеф, не го прави автоматически грешен.

Третият е за конкретна специфична грешка и дебилната реакция на медиите. News Flash - медиите в Щатите са ДЕБИЛНИ! Подчинени са изцяло на рейтинги, не си проверяват сорсовете и се излагат постоянно. Това важи и в двете посоки. Статията демонстрира изкуствено напомпаната паника за хаковете, но не инвалидира потенциала за влияние върху изборите.

Четвъртият е продължение на третия. И двата са важни за четене и развиват реална полемика, но по никакъв начин не са свързани с основната тема, която разискваме в момента.

Това, че не винаги ти отговарям подробно, не значи, че не чета линковете. Трябва да излизам, после ще видя новите от последния ти пост.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jan 08, 2017 3:30 pm

На който му е смешно това, което се случва в момента в Америка, и начинът, по който Русия инфилтрира чужди правителства, или е безкрайно късоглед, или е безкрайно неинформиран, или е невъобразимо циничен.
И трите, и трите. :lol:

Това, че говедо като Тръмп някак стана президент не е смешно. Но реакцията към хаковете е смешна. Държавата, която подслушва телефоните на премиерите на най-верните си съюзници да реве, че подобни неща са "act of war" е като извадено от някой ситком. Ако Русия (или който и да е друг) е хакнал резултатите от изборите, тогава вече, да, такива реакции щяха да са оправдани. Ваденето на компромати си е съвсем банална и често срещана част от политическия живот по цял свят, в случая даже и никой не отрича, че компроматите съдържат факти, а не лъжи. Дали Путин, Хитлер или илюминатите са ги извадили на бял свят - боли ме да на казвам какво. Ако това е супер демоничния план на Путин - с мед да го намажеш. Разбирам, че на много хора им се иска да обяснят покъртителната тъпота на много избиратели (и демократи, и републиканци) с някаква конспирация, но за мен няма нужда. Аз самият съм гласувал много глупаво неведнъж, знам какво е. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Jan 08, 2017 3:40 pm

Да Тръмп е по-зле от Хилари и самият факт, че тя загучи доказва колко зле е тя и демократическата партия. Щото не, Тръмп не спечели изборите, а Хилари ги загуби. Тя направи НЕВЪЗМОЖНОТО и загуби маса щати, които са били демократични от една камара време. И не тия имейли не са накарали демократите/независимите да гласуват масово за Тръмп, а просто да не гласуват.

Пък и ОМГ хипер лицемерно е от страна на Щатите да говорят за намеса в политиката им, при положение, че преди тяхната намеса и подкрепата им за местните радикални ислямисти, Иран и Ирак са били по-светски и разкрепостени държави от самите Щати и че всичките конфликти в близкия изток са по вина на щатите.

Струва ми се някак неадекватно да считаме, че руският империализъм е ЗЛОТО, а американският доброто на добрините. И двете смърдят.

Тука повечето сме хора, за които Стамболов би казал, че прекаляваме с русофобията и е странно да бъдем наречени русофили..

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Jan 08, 2017 4:55 pm

Litz, може ли да те целуна публично :heart:, за това че си изтърпяла онези 25 стр (добре че има такива с емблеми, празни и съдържанието) с повтаряне на едно и също с много минимални промени в думите и без да се предостави 1 (един) аргумент, който да не е тип "ама както ние всички знаем...". И аз изчетох репорта на 3-те агенции (още вчера, като го оповестиха) и не знаех да се смея ли или да плача.

Най-тъжното е, че четейки американските медии, наистина е като след "доказателствата" за WMD в Ирак. Ама така е, нали ние ви казваме, ама понеже това е поверително не може да ви кажем откъде и как знаем, а доказателствата са секретни. Сори, ама ако има доказателства (в мн.ч.) можеше поне едно ей така за цвят да покажат, не съм толкова наивна, че да очаквам да си покажат какви стратегии за следене на Русия и на електронните комуникации имат, ама това вече копа дъното.

Да, аз често съм про-Русия. Това не ме прави сляпа. Прави ме човек, който е наясно, че е ОК да си умирам от смях, когато е супер ако ние (да се чете USA) прецакваме Русия, Латинска Америка, Северна Африка, Близкия изток и каквото друго ни е изгодно, но как смее тая Зла Русия (тм) да я кара на принципа с нашите камъни, по нашите глави. Това е толкова смешно, че чак истерично. Тоест, дали считам че Русия са използвали каквото имат налично като лост, за да направят световния ред по-удобен за себе си? Много ясно, това е съвсем логично. Дали обаче те са виновни за тъпотията на американците, за неспособността им да мислят критично, за странното поведение на DNC и наличието на каквато и да било следа за собственото им лицемерие, за абсолютно некадърното предизборно поведение на Клинтън и за безплатната реклама, която всички (особено левите) медии правиха на Тръмп през тази повече от година на кампания за предварителни и президентски избори? Ами не са. Преди да обвиняваш някого, че ти е ял от купичката помисли, защо купичката ти е била достъпна за него.

Аз си признавам, че очаквам Тръмп да е далеч по-добър президент от всичкия хорър който се лее. Нещо повече, както върви именно сравнениято на очаквания от демократите Абсолютен Ужас и релативното спокойствие, което е по-голямата статистическа вероятност, може да им изиграе лоша шега, като след 4 год. излезе изведнъж, че в тая светлина Тръмп е почти свестен. Много по-лесно е да изглеждаш приемлив ако започнеш като демон, отколкото ако започнеш с очаквания до небесата, които май толкова натежаха на крехкия гръб на Хилъри.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jan 08, 2017 7:44 pm

ОМГ, епичните хакове верно. :lol:
Ако излезе някво инфо, че Русия е пренаписала процентите по време на изборите, обещавам да се възмутя и притесня повече. Но докато си говорим за банална пропагандна война на информация в предизборните кампании, при която даже на руснаците не им се е наложило да си измислят въпросната информация, просто не виждам за кво е целия писък. А демократите за пореден път не си адресират истинските проблеми (т.е. защо имат кирливи ризи, а не кой им ги е извадил на показ) и затова и ще продължават да си ги имат и завбъдеще.

А за расовия bias на големите медии - може би ще е добре НАЙ-СЕТНЕ някой да стопли, че не можеш да бориш расизъм с расизъм, сексисъм със сексизъм и т.н. НЕ МОЖЕ. Просто никой няма да те вземе насериозно. Затова и понастоящем SJWтата се провалят и светът пак завива към десните идеологии. На много хора от т.нар. привилегирована маса им е дошло до гуша от тенденциозни глупости в медиите. Аз преди им се смеех на тея за параноята, ама напоследък като гледам дисбаланса на информация в уж центриските и сериозни медии, почвам да ги разбирам.

Междувременно, от жалкото оправдание за цивилизована държава, която е САЩ, излезе следното инфо за оня, дето изтрепа народа на летището във Флорида:
http://www.cnn.com/2017/01/06/us/fort-l ... index.html

Аре да я закриваме тая страна вече?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Jan 08, 2017 7:57 pm

Да бе това с хаковете- разбирам да пускаха лъжи, ама това си беше самата истина. Пак давам пример с Верховщат беше пусната новина с пълни глупости по негов адрес и някакви несъществуващи негови изказвания и никой не се впечатли. Защо? Първо, защото тея неща не бяха истина и второ, защото Верховщат открито адресира всичко. При Хилари тя е виновна, но ве адресира проблема, ми казва "РУСИЯ Е ЗЛО"

Бтв, и Путин и Тръмп са по-чисти от белия сняг в сравнение с това, което им се води премиер на Кралството. Тая жена, ако беше на мястото на Тръмп/Путин света да се беше свършил. Та докато света се паникьосва от тия двамата, онова подобие на човешко същество като нищо ще направи по-големи простотии от тях двамата взети заедно. Тя вече надмина Доналд по идиотщина де.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jan 08, 2017 10:21 pm

Та, ся алексис и лиц ше се целуват или кво? :panic:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jan 09, 2017 10:31 am

Това беше за Лияна май :mrgreen:

ХИЛАРИ СЕ ЗАВЪРНА в цивилизацията. Баси, покриването й е най-жалката загуба на политик евър, Камерън се държа по-адекватно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 09, 2017 1:31 pm

Така си е. Ебаси безобразието да не е тотален робот.

Темата на деня: дребнава злобарщина.